× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Διευκρινίσεις Αντωνέλλη για τον προϋπολογισμό

Δήλωση με αιχμές της αρμόδιας Αντιπεριφερειάρχη για την ψήφισή του στη χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/12/2019

Διευκρινίσεις Αντωνέλλη για τον προϋπολογισμό

Διευκρινιστική δήλωση έκανε η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών της Περιφέρεια Β. Αιγαίου, Αναστασία Αντωνέλλη, σχετικά με την ψήφιση του προϋπολογισμού 2020 από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Αφού πρώτα καταγγέλει μερίδα Μέσων ενημέρωσης του νησιού, που κατά την ίδια «παραποιούν την πραγματικότητα, υπονομεύοντας την περιφερειακή αρχή Μουτζούρη», ανέφερε εν συνεχεία τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σε χθεσινή του συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο ψήφισε με 26 ψήφους υπέρ τον προϋπολογισμό του 2020 της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Για να γνωρίζουν οι πολίτες του Βορείου Αιγαίου την πραγματική αλήθεια για την παρουσίαση και ψήφιση του Προϋπολογισμού από το Περιφερειακό Συμβούλιο, τον οποίο είχα την τιμή να εισηγηθώ ως αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης επί των οικονομικών, έχω να δηλώσω τα εξής:

Εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής, ζήτησα την ψήφιση του προϋπολογισμού από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Τον προϋπολογισμό για λόγους ιδεολογικούς και απολύτως σεβαστούς δεν ψήφισαν οι παρατάξεις του κυρίου Τάσσου και του κ. Μανάβη. Δεν ψήφισε επίσης η παράταξη του κ. Γεωργούλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην συζήτηση που ακολούθησε ανέφερα μεταξύ άλλων τα εξής: Ο προϋπολογισμός συντάχθηκε όπως είχαμε υποχρέωση σύμφωνα με τα οριζόμενα από την νομοθεσία (Καλλικράτης, εγκύκλιος Υπουργείου, Παρατηρητήριο κ.λ.π.), με στοιχεία του Ιουλίου του 2019. Τόνισα ότι η Περιφερειακή Αρχή πιστεύει πως η διοίκηση πρέπει να έχει συνέχεια και δεν έκρινε σκόπιμο να προχωρήσει σε αυθαίρετη και άνευ πραγματικής κοστολόγησης ένταξη των δράσεων που θα πραγματοποιήσει το 2020, στον προϋπολογισμό, μιας και έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό την εκπόνηση των Σχεδίων Δράσης σε διάφορους τομείς (Πολιτισμός, Τουρισμός, Αθλητισμός κ.λ.π.).

Όταν θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες σύνταξης τους, και θα είναι σε θέση να γνωρίζει το κόστος τους το πραγματικό, με τροποποιήσεις τις οποίες θα προτείνει στο Π.Σ θα τα εντάξει στον προϋπολογισμό. Βεβαίως τα Σχέδια Δράσης θα ενταχθούν επίσης στο Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα- πρόγραμμα 4ετίας-, για την σύνταξη του οποίου δεν έχει αποστείλει ακόμα την εγκύκλιο το αρμόδιο Υπουργείο, βάση της οποίας είμαστε υποχρεωμένοι να το συντάξουμε.

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα θα αποτυπώνεται η πολιτική της Περιφερειακής Αρχής Μουτζούρη, στην οποία έδωσε εντολή να την ασκήσει το 55,40 % των κατοίκων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, κάτι που μονίμως κάποιοι ή το ξεχνάνε ή δεν το έχουν ξεπεράσει. Έτσι αφού οι «συμφωνίες» με τα όσα εκείνοι απαιτούσαν (χρησιμοποιώντας την νομιμοποίηση που τους έδωσε ο καταστροφικός για την αυτοδιοίκηση Νόμος της απλής αναλογικής) δεν απέδωσαν για την συνδιοίκηση, έφτασαν στο σημείο να κατηγορούν την Περιφερειακή Αρχή, για τον φτωχό πράγματι προϋπολογισμό ή για τις επιπτώσεις που σε αυτόν επιφέρει το ασφυκτικό θεσμικό πλαίσιο ( Καλλικράτης, Μνημόνια, Παρατηρητήριο κ.λ.π.), μέσα στο οποίο καλούμαστε να λειτουργήσουμε. Λες και έχουν πάθει αμνησία και δεν θυμούνται πως κάποιοι είναι επικεφαλής κομματικών συνδυασμών, τα κόμματα των οποίων ψήφισαν τον Καλλικράτη, τα μνημόνια, τα παρατηρητήρια κ.λ.π. Όσα δηλαδή κατέστησαν την ΑΥΤΟ-Διοίκηση όμηρο της Διοίκησης και της κάθε κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ότι αφορά την προσωπική επίθεση που δέχθηκα από τον κύριο Σπιλάνη: θέλω να πιστεύω πως ήταν μια άτυχη στιγμή του, η οποία για μένα είναι απολύτως κατανοητή. Οποιοσδήποτε και εάν ήταν στην θέση του, επικεφαλής κομματικής παρατάξεως του δεύτερου σε δύναμη κόμματος Πανελλαδικά και η παράταξη του ερχόταν πέμπτη στις αυτοδιοικητικές εκλογές, δεν θα διέθετε την απαιτούμενη ψυχραιμία. Πιθανά όμως και να μην ήξερε ότι χωρίς δημοσίευση των αρμοδιοτήτων σε ΦΕΚ δεν νομιμοποιείται ουδείς να υπογράφει- γιατί αυτό είπα-, αλλά βεβαίως και δουλεύει.

Προσωπικά τον εκτιμώ ιδιαιτέρως πολιτικά για την επιμονή και την συνεχή προσπάθεια που καταβάλει εδώ και χρόνια κατορθώνοντας το 3,46 που πήρε ως επικεφαλής του Περιφερειακού συνδυασμού της ΔΗΜΑΡ στις εκλογές του 2014, να το ανεβάσει στο 10,37 στις Περιφερειακές εκλογές του 2019 ως επικεφαλής του συνδυασμού του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ότι με αφορά προσωπικά, το εάν δούλεψα ή δουλεύωκαμιά φορά πέρα και από αυτά για τα οποία μου έχει ανατεθεί η αρμοδιότητα-, είναι κάτι που το γνωρίζουν οι συμπολίτες μου εδώ και εννιά χρόνια. Για τον λόγο αυτό και μόνο, κάθε φορά που θέτω υποψηφιότητα με ανταμείβουν με το διπλάσιο της εκτίμησης τους και τους είμαι ευγνώμων για την αναγνώριση τους αυτή.

Στην χθεσινή συνεδρίαση για την ψήφιση του προϋπολογισμού, μετά τους βερμπαλισμούς και τα ευχολόγια κάποιων επικεφαλής, επικράτησε το αίσθημα ευθύνης πιστεύω,- κάποιοι Σύμβουλοι το διέθεταν εξ αρχής - και ευτυχώς ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε. Ευτυχώς γιατί μια πιθανή απόρριψη του θα έθετε σε κίνδυνο τόσο την λειτουργία των παρεχόμενων υπηρεσιών της Περιφέρειας όσο και τις χρηματοδοτήσεις της. Κλείνοντας: προκειμένου να σταματήσουμε όλοι μαζί τον κατήφορο της λειτουργίας της δημοκρατίας μας, τόσο με την συνεχιζόμενη απαξίωση των πολιτών για την πολιτική και τους πολιτικούς, όσο και με την απαξίωση τους που αφορά την αξιοπιστία των ΜΜΕ, ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να συνεργαστούμε υπηρετώντας την αλήθεια και αναλαμβάνοντας ο καθένας την ευθύνη του.

Σε αυτόν τον τόπο, σε αυτά τα δύσκολα χρόνια δεν περισσεύει κανένας μας και η δημοκρατία έχει αποδειχθεί αιώνες τώρα το καλύτερο πολίτευμα. Ας μην την πληγώνουμε άλλο με δημαγωγίες και ψέματα.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Τα «άκουσε» στο Σίγρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκτός από το Λιμάνι Σιγρίου, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ξεναγούμενος από τον Νίκο Ζούρο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη φωτισμού και διαγράμμισης στον κόμβο της Ανεμώτιας

Κάτοικοι του χωριού μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας μίλησαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτη βλάβη στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΛ στα «Αμπελάκια» Καλλονής

Η ΔΕΥΑΛ ζητά την κατανόηση των καταναλωτών καθώς η βλάβη θα αποκατασταθεί σε λίγες μέρες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσαρέσκεια Σηφουνάκη για τη μηδενική αναφορά στο έργο του

«Οι Υπουργοί και ο Πρωθυπουργός ευλόγησαν εαυτούς χωρίς καμία αναφορά στους πραγματικούς εμπνευστές και δημιουργούς του μεγάλου αυτού έργου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Σε προεκλογικό κλίμα, παρουσία Μητσοτάκη, η παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής‑ Σιγρίου

Φανερά δυσαρεστημένος ο Νίκος Σηφουνάκης για τη μηδενική αναφορά στο έργο του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Μεταφορών, τον υφυπουργό, αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Θεόδωρος Παραδέλλης υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα διεκδικήσει την ψήφο της κάλπης των ευρωεκλογών της 9ης Ιούνίου
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ