× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τυροκομείο Θυμέλη: Τα δικά μας τυριά με σεβασμό και αγάπη στην παράδοση

Η εταιρεία σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ετοιμάζει ένα νέο λαδοτύρι με χαμηλά λιπαρά, λιγότερο αλάτι και συντήρηση σε ελαιόλαδο και βότανα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/4/2023

Τυροκομείο Θυμέλη: Τα δικά μας τυριά με σεβασμό και αγάπη στην παράδοση

Η ιστορία των τυροκομικών προϊόντων Θυμέλης ξεκινά στα μέσα του 20ου αιώνα στη γραφική Άντισσα, της Δυτικής Λέσβου. Το 1945, ο νεαρός τότε Ευριπίδης Θυμέλης, στο ρημαγμένο από την κατοχή και τους μαυραγορίτες νησί, όπου υπήρχαν μόνο βελανίδες και λίγα πρόβατα αποφάσισε να ασχοληθεί με την τυροκομία. Μαζί με το συνεταίρο του Ροδόλφο Ψωμά,κατάφεραν να αξιοποιήσουν τις πρώτες ύλες που πρόσφερετότεο τόπος, για την παραγωγή παραδοσιακών λεσβιακών τυροκομικών προϊόντων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Λέσβος αποτελεί τον τρίτο γαλακτοπαραγωγό νομό μετά την Λάρισα και την Αιτωλοακαρνανία. Τα βοσκοτόπια του νησιού είναι ιδανικά για την ανατροφή γαλακτοπαραγωγών ζωών τα οποία μεγαλώνουν σε ορεινά και παραθαλάσσια λιβάδια.

Το εξαιρετικής ποιότητας γάλα ημέρας που συλλέγεται καθημερινά, αποτυπώνεται στο σήμα κατατεθέν του τυροκομείου, Κασέρι ΠΟΠ αλλά και στο Λαδοτύρι ΠΟΠ, Φέτα ΠΟΠ , Γραβιέρα και Κεφαλοτύρι. Όλα τα προϊόντα παρασκευάζονται από 100% αιγοπρόβειο γάλα ημέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με σεβασμό στον παραγωγό και στον καταναλωτή

Αυτή την στιγμή η κτηνοτροφία και η τυροκομεία αποτελούν βασικό πυλώνα παραγωγικής διαδικασίας στο νησί της Λέσβουκαι από αυτά εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η οικονομία του νησιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το λόγο αυτό οι κτηνοτρόφοι επενδύουν ψάχνοντας συνεχώς τρόπους να βελτιώσουν την ποιότητα του γάλακτος που παράγουν. Μαζί τους και το τυροκομείο Θυμέλης, προσπαθεί να αναδείξει μέσα από τα προϊόντα της εταιρείας την μοναδικότητα και τα πλεονεκτήματα του τόπου μας.

Τα προϊόντα του τυροκομείου μπορείτε να τα αναζητήσετε σε πάγκους κοπής τυριών και στα ψυγεία των συσκευασμένων τυριών επιλεγμένων σούπερ μάρκετ και παντοπωλείων. Με το νέο σύγχρονο σύστημα κοπής και συσκευασίας στο οποίο επένδυσε η εταιρεία τον περασμένο χρόνο, ο καταναλωτής έρχεται σε απευθείας επαφή με το προϊόν, διαβάζει τα στοιχεία που το προσδιορίζουν, και μπορεί να το κρατήσει ασφαλές στην αποθήκευση στο σπίτι.

Όραμα της εταιρείας είναι ο συνδυασμός της τεχνογνωσίας τριών γενιών τυροκόμων με την παράδοση. Χειροποίητα τυριά με φερεγγυότητα προς τους κτηνοτρόφους και τους πελάτες είναι ο πυρήνας της διαφοροποίησης του τυροκομείου Θυμέλη.
Δικά μας ελληνικά προϊόντα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το 2018, η εταιρεία είναι ενεργό μέλος της πρωτοβουλίας «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑMAΣ» μας νιώθοντας την ανάγκη να αναπτύξει συνεργασίες με άλλες Ελληνικές παραγωγικές επιχειρήσεις. Η πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑMAΣ» είναι μια κοινότητα εξωστρεφών, παραγωγικών-μεταποιητικών επιχειρήσεων, Ελληνικής ιδιοκτησίας και αποσκοπεί στην ανάδειξη και την προώθηση του σύγχρονου, επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας.

Νέο λαδοτύρι , σε βότανα και ελαιόλαδο

Η εταιρεία, με το βλέμμα στραμμένο στην εξωστρέφεια και την ανάπτυξη υλοποιεί ένα ερευνητικό πρόγραμμα«INNOCHEESE», σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, για την παραγωγή ενός νέου καινοτόμουπροϊόντος – τύπου λαδοτύρι. Το νέο προϊόν θα έχει λιγότερο αλάτι, λιγότερο λίπος και θα ωριμάζει μέσα σε ελαιόλαδο εμπλουτισμένο με βότανα και αρωματικά φυτά αποκλειστικά από το νησί της Λέσβου.

Λόγω της, αντιμικροβιακή δράση των βοτάνων και του αναερόβιου περιβάλλοντος του ελαιόλαδου, θα μπορεί συντηρηθεί αναλλοίωτο και ασφαλές εκτός ψυγείου. Επίσης το μείγμα ελαιολάδου και βοτάνων θα εμπλουτίζει τη γεύση και άρωμα και θα δημιουργούν ένα μοναδικό μείγμα αντιοξειδωτικών ενεργητικών για την υγεία.
Περίπτερο στην έκθεση FOODEXPO.

Η Ε. Θυμέλης ΑΒΕΕ συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «FOOD EXPO» από 18 έως 20 Μαρτίου 2023 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo Athens.Στο πλαίσιο αυτής της συμμετοχής η εταιρεία προχώρησε στη μίσθωση ενός περιπτέρου 26 τετραγωνικών μέτρων στο όποιο οι επισκέπτεςδοκιμάζουν τα προϊόντα, τα γνώρισαν από κοντά.Επίσης στην Food Expo 2023υπήρχε και το νέο προϊόν, «λαδοτυρι σε ελαιόλαδο με βότανα που διατηρείται θερμοκρασία δωματίου».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Υποχρηματοδότηση των σχεδίων βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου βλέπει η Νέα Αριστερά

Κριτική στην κυβέρνηση για την κατανομή των πόρων του προγράμματος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Θετικό το ισοζύγιο προσλήψεων ‑ απολύσεων στο Βόρειο Αιγαίο

Τα στοιχεία της Εργάνη για το πρώτο τρίμηνο του 2024 δείχνουν την δημιουργία 388 θέσεων εργασίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έρχονται οι πενταετίες συμβάσεις στις άγονες γραμμές

Πρώτη εμφάνιση του λιμανιού της Πέτρας στις γραμμές αποκλειστικής εξυπηρέτησης που προτείνει το υπουργείο Ναυτιλίας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγροτικό Τμήμα θα δημιουργηθεί στο Επιμελητήριο Λέσβου

Ξεκίνησε η διαδικασία σύστασης των τμημάτων σε πολλά Επιμελητήρια της χώρας
ΕΛΛΑΔΑ

Σημαντικές αλλαγές στις φορολογικές δηλώσεις των αγροτών

Δείτε εδώ τι προβλέπει η εγκύκλιο που εξέδωσε η ΑΑΔΕ
ΕΛΛΑΔΑ

Βόρειο Αιγαίο: Αύξηση 38,8% των πιστώσεων για τα σχέδια βελτίωσης

Στα 304,9 εκατ. ευρώ οι συνολικές πιστώσεις του προγράμματος για όλη την χώρα, 13,8 εκατ. ευρώ διατίθενται για το Βόρειο Αιγαίο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αλλαγές στα δρομολόγια των πλοίων λόγω καιρού

Δείτε εδώ πως διαμορφώνονται τα δρομολόγια των πλοίων Group Attica για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Δεν μιλάμε για ανάπτυξη του τουρισμού με ένα δρομολόγιο προς Πειραιά»

Αναφορά Παρασκευαϊδη στον υπουργό Ναυτιλίας για τη σύνδεση με το Σίγρι
ΕΡΓΑΣΙΑ

Περιοδεία στην αγορά για την Εργατική Πρωτομαγιά

Και παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας από την Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αλλαγές στα δρομολόγια του Hellenic Highspeed

Τετάρτη αντί Τρίτη θα αναχωρήσει το πλοίο από την Καβάλα