× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ανθρωποι από τα σπλάχνα της κοινωνίας οι υποψήφιοι βουλευτές Λέσβου της Ν.Δ.»

Στην προεκλογική ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των Εθνικών Εκλογών της 21ης Μαΐου αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Λέσβου Προκόπης Τζιμής

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 19/4/2023

«Ανθρωποι από τα σπλάχνα της κοινωνίας οι υποψήφιοι βουλευτές Λέσβου της Ν.Δ.»

Στο όραμα της κυβέρνησης για τη Λέσβο και στην αναγκαιότητα το νησί μας να ακολουθήσει τις εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο σε όλους τους τομείς αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας Προκόπης Τζιμής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως σημείωσε ο κ. Τζιμής η εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου είναι ιδιαίτερα κρίσιμη τόσο για την Ελλάδα όσο και για τη Λέσβο και στο πλαίσιο αυτό όπως είπε  το κόμμα και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός φρόντισαν ώστε οι υποψήφιοι βουλευτές και βουλεύτριες που εντάχθηκαν στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας να είναι άνθρωποι βγαλμένοι από τα σπλάχνα της κοινωνίας με εμπειρία και αξιόλογη επαγγελματική πορεία.

Αναφερόμενος ο Προκόπης Τζιμής στην προεκλογική ατζέντα των εκλογών σημείωσε μεταξύ άλλων ότι σε έναν κόσμο που αλλάζει και μεταβάλλεται με φρενήρεις ρυθμούς  μέσα  από πολέμους, υγειονομικές και οικονομικές κρίσεις η Λέσβος ως τόπος οφείλει να αναζητήσει και να βρει την ταυτότητά της μέσα από επιλογές που θα φέρουν την ανάπτυξη.

Όπως τόνισε ο κ. Τζιμής η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έβαλε τα θεμέλια για μια Ελλάδα σύγχρονη και ισχυρή στο παγκόσμιο στερέωμα, θωρακίζοντας τα σύνορα, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και προσελκύοντας νέες επενδύσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

« Αν η Λέσβος αρνηθεί να αλλάξει και να συμβαδίσει με τις υπόλοιπες αναπτυγμένες περιοχές της χώρας τότε πραγματικά θα μοιάζουμε περισσότερο με ανθρώπους των σπηλαίων και δεινοσαύρους, οι οποίοι όλοι γνωρίζουμε ότι τελικά εξαφανίσθηκαν.

Ο πρωτογενής τομέας που είναι ο βασικός πυλώνας οικονομίας του νησιού μας θεωρώ ότι έχει στηριχθεί επαρκώς από την κυβέρνηση με δράσεις, προγράμματα και σημαντικές ενισχύσεις οι οποίες δίνουν κίνητρα στους νέους ανθρώπους να παραμείνουν στον τόπο μας και να επενδύσουν στη γη μας και στα αξιόλογα ποιοτικά λεσβιακά προϊόντα».

Αναφερόμενος στο ζήτημα  της τουριστικής ανάπτυξης ο Προκόπης Τζιμής παραδέχθηκε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στη Λέσβο  και ότι αυτό οφείλεται κυρίως στις διαφορετικές στρατηγικές και στην έλλειψη πρωτοβουλιών από την πλευρά των φορέων και των επαγγελματιών του τουρισμού. Σε κάθε περίπτωση πρόσθεσε η κυβέρνηση μέσω του ΕΟΤ φρόντισε ώστε να δώσει χρήματα για την προβολή του νησιού μας τα οποία σημείωσε θα πρέπει να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να παράξουν ικανοποιητικό  αποτέλεσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου  της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στα ζητήματα που σχετίζονται με τις ελλείψεις στη Δημόσια Υγεία κυρίως στα Κέντρα Υγείας και στα Περιφερειακά Ιατρεία των χωριών.

Ο κ. Τζιμής επισήμανε ότι έγιναν σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των δομών υγείας και των νοσοκομείων τα οποία έβγαλαν πέρα με αξιοπρέπεια την πανδημία, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το Βοστάνειο. Από εκεί και πέρα παραδέχθηκε, υπάρχουν πολλά ακόμη που μπορούν και πρέπει να γίνουν σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση έδωσε μεν τον καλύτερο εαυτό της σχεδόν σε όλους τους τομείς, όμως σε πολλά ζητήματα πέρασε κάτω από τον πήχη.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Προκόπης Τζιμής και στα ζητήματα που αφορούν στη δημιουργία θέσεων εργασίας απαραίτητη προϋπόθεση για τη συγκράτηση του πληθυσμού στον τόπο μας και κυρίως στα χωριά μας. «Μαγικό ραβδάκι σημείωσε δεν υπάρχει και δυστυχώς αυτό βιώνουμε τώρα είναι η έλλειψη πολιτικών τα τελευταία χρόνια στον τομέα της ενίσχυσης των νέων ανθρώπων. Σε κάθε περίπτωση πάντως η κυβέρνηση εφαρμόζει σημαντικές πολιτικές προς την κατεύθυνσης της στήριξης των νέων ζευγαριών να αποκτήσουν δική τους κατοικία και παιδί και να παραμείνουν στον τόπο τους. Δίνονται κίνητρα ακόμη στους νέους αγρότες να αναπτύξουν δραστηριότητα στον τόπο τους. Όλα αυτά είναι σημαντικά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση τα οποία θα επεκταθούν τα επόμενα χρόνια μέσα και από επενδυτικές προσπάθειες στην ύπαιθρο του νησιού μας».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Τα «άκουσε» στο Σίγρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκτός από το Λιμάνι Σιγρίου, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ξεναγούμενος από τον Νίκο Ζούρο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη φωτισμού και διαγράμμισης στον κόμβο της Ανεμώτιας

Κάτοικοι του χωριού μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας μίλησαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτη βλάβη στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΛ στα «Αμπελάκια» Καλλονής

Η ΔΕΥΑΛ ζητά την κατανόηση των καταναλωτών καθώς η βλάβη θα αποκατασταθεί σε λίγες μέρες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσαρέσκεια Σηφουνάκη για τη μηδενική αναφορά στο έργο του

«Οι Υπουργοί και ο Πρωθυπουργός ευλόγησαν εαυτούς χωρίς καμία αναφορά στους πραγματικούς εμπνευστές και δημιουργούς του μεγάλου αυτού έργου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Σε προεκλογικό κλίμα, παρουσία Μητσοτάκη, η παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής‑ Σιγρίου

Φανερά δυσαρεστημένος ο Νίκος Σηφουνάκης για τη μηδενική αναφορά στο έργο του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Μεταφορών, τον υφυπουργό, αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Θεόδωρος Παραδέλλης υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα διεκδικήσει την ψήφο της κάλπης των ευρωεκλογών της 9ης Ιούνίου
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ