× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αυτό το Σαββατοκύριακο βλέπουμε «Τα Ραδίκια ανάποδα»... για καλό σκοπό

Η ξεκαρδιστική κωμωδία του του Γιώργου Γαλίτη έρχεται στη Λέσβο για την ενίσχυση του Συλλόγου Γονέων παιδιών στο φάσμα του Αυτισμού «ΣΥΝ-εξέλιξη» το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Απριλίου

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 21/4/2023

Αυτό το Σαββατοκύριακο βλέπουμε «Τα Ραδίκια ανάποδα»... για καλό σκοπό

Την κωμωδία με τίτλο τα «Τα ραδίκια ανάποδα» του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη,  παρουσιάζει αυτό το Σαββατοκύριακο σε δύο παραστάσεις  ο Σύλλογος Γονέων παιδιών που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού «ΣΥΝ-εξέλιξη» σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου και την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παράστασεις θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης το Σάββατο 22 Απριλίου στις 8.30 το βράδυ και την Κυριακή 23 Απριλίου στις 6.30 το απόγευμα.

Οι προσκλήσεις διατίθενται δωρεάν σήμερα Παρασκευή στο φουαγιέ του Θεάτρου από τις 11 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι. Σε περίπτωση που υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τις παραλαμβάνουν δύο ώρες πριν την παράταση Σάββατο και Κυριακή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» το μέλος της ΣΥΝ-εξέλιξης Βασίλης Αναγνώστου για αυτή τη νέα δραστηριότητα του Συλλόγου, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για μια μαύρη κωμωδία η οποία παίζεται στην Αθήνα από το 2012 με διακοπή δύο χρόνια την περίοδο του κορονοϊού.

«Είναι ένα έργο που προσωπικά το έχω δει 16 φορές και κάθε φορά ξεκαρδίζομαι στα γέλια γιατί κάθε φορά έχει κάτι νέο να μου δώσει. Είναι μια παράσταση που αξίζει να την δει κανείς και παράλληλα να ενισχύσει οικονομικά  το σύλλογό μας, ο οποίος πραγματοποιεί συνεχώς δράσεις και δραστηριότητες».

Λίγα λόγια για το έργο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Η παράσταση ‘’Τα Ραδίκια Ανάποδα’’ είναι μια κωμωδία με δεκατρείς ρόλους που έχει συγγράψει και ερμηνεύει ο Γιώργος Γαλίτης. Είναι μια μαύρη κωμωδία με δεκατρείς κωμικούς επικήδειους που σατιρίζουν με πολύ χιούμορ αναγνωρίσιμα πρόσωπα και καταστάσεις.

Ένας εγωπαθής πολιτικός, μια πολύ πολύ πολύ πλούσια χήρα εφοπλιστή, ένας χειρουργός που είναι φίλος αλλά πάνω απ’ όλα επιστήμων, η κλασική τραγουδίστρια Χλόη Μοιρολόη, ένα κλεφτρόνι, ένας στρατηγός, ένας μάγειρας και ο Χάρος αυτοπροσώπως, είναι μερικά από τα δεκατρία πρόσωπα του έργου.

Η παράσταση “Τα Ραδίκια Ανάποδα” έκανε πρεμιέρα Τρίτη και 13 Μαρτίου του 2012, αγαπήθηκε πολύ από το κοινό και τους κριτικούς και συνεχίζει την πορεία της εδώ και εννέα χρόνια σε θέατρα όλης της Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρωταγωνιστεί ο Γιώργος Γαλίτης

Σκηνοθεσία: Βλαδίμηρος Κυριακίδης

Κείμενο και Σκηνογραφία: Γιώργος Γαλίτης

Μουσική επιμέλεια: Τόλης Κετσελίδης

Φώτα/ήχος: Βασίλειος Χριστακέας

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Λαμπάδες... origami στο Δημοτικό Σχολείο Νέων Κυδωνιών

Μια πρωτότυπη πασχαλινή δράση
ΜΟΥΣΙΚΗ

Μοναδικό μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στον Μάνο Λοϊζο

Από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης με το Εργαστηριακό Κέντρο Μυτιλήνης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Παίζουν θέατρο για τα παιδιά με καρκίνο

Τρεις παραστάσεις στο καφενείο «Πι» στη Μυτιλήνη για τον Σύλλογο «Φλόγα»- Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη, Αντουέλ Νάκε και τον εκπρόσωπο, Μανώλη Λαδάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΘΕΑΤΡΟ

«Ίστατο Η Μήτηρ» ‑στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Mουσική εκδήλωση με δύο παραστάσεις την Τετάρτη 1 Μαΐου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Κατανυκτική βραδιά στη Μονή Λειμώνος

Γέμισε με κόσμο ο προαύλιος χώρος για την εκδήλωση του Δήμου Δυτικής Λέσβου «Ιδού θυσία μυστική»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Συνεργασία για τον φάρο πολιτισμού, το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Αστεγοι, Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Μυτιλήνης συνδράμουν και ζητούν να φτιαχτεί η στέγη του ιστορικού σωματείου- Τι λένε Α. Σαμαρτζίδου, Χ. Μαλακός και Θ. Χατζηλάμπρου στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΘΕΑΤΡΟ

«Ο ραφτάκος των λέξεων» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Οι Γονείς του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης φέρνουν τη θεατρική ομάδα «Μικρός Νότος»
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Το λιομάζωμα του Θεόφιλου δίπλα στον Ελύτη, στο πάρκο Χατζηδήμου

Μια ακόμη εικαστική παρέμβαση υψηλής αισθητικής έρχεται να προστεθεί δίπλα στο γκράφιτι του Λέσβιου ποιητή, στο κέντρο της Μυτιλήνης, στην οδό Κομνηνάκη
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλία για τα συναισθήματα και τις επιλογές μας

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*
ΘΕΑΤΡΟ

«Δεν πληρώνω ‑ Δεν πληρώνω» στο Μεσότοπο

Το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 στις 8:00 το απόγευμα θα δοθεί η τελευταία παράσταση της πρώτης περιοδείας
ΘΕΑΤΡΟ

Μια ζωή «Οδυσσεβάχ» και… «Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο»!

Ένα μεγάλο χειροκρότημα για όλο το θίασο της ΠασπARTού από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ