× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Βιβλία αγαπημένα με ταξιδιάρικη διάθεση για παιδιά όλων των ηλικιών‑ ταξίδι στον χρόνο

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*

Δημοσίευση 22/4/2023

Βιβλία αγαπημένα με ταξιδιάρικη διάθεση για παιδιά όλων των ηλικιών‑ ταξίδι στον χρόνο

ΕΙΚΟΣΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΕΥΓΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, όταν η κλασική λογοτεχνία συναντά την σύγχρονη ματιά για χάρη των παιδιών, και ξανά ζωντανεύει! Το λατρεμένο βιβλίο του Ιουλίου Βέρν, σε ελεύθερη διασκευή του Τζερόνικμο Στίλτον,(σειρά βιβλίων), βασισμένο σε μια ιδέα της Elisabetta Dami, απόδοση Δάφνη Βλουμίδη, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος. Ένα τολμηρό εγχείρημα που στέφτηκε με επιτυχία. Για παιδιά από 8 ετών.
Περιγραφή: Ένα θαλάσσιο τέρας έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος όλου του κόσμου.
Ο καθηγητής Πιερ Αρονάξ, ο οικονόμος του, ο Κονσέιγ, κι ο Νεντ Λαντ, ένας γενναίος καμακιστής, αναζητούν το τέρας, μα συναντούν τον Ναυτίλο, το υποβρύχιο του πλοιάρχου Νέμο. Τους περιμένει ένα μοναδικό ταξίδι, γεμάτο κινδύνους, μυστήριο και περιπέτεια!
Η κλασική λογοτεχνία όπως την αφηγείται ο Τζερόνιμο Στίλτον. Ελεύθερη διασκευή του έργου Vingt mille lieues sous les mers του Jules Verne.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΙΓΥΠΤΟ, ΙΣΤΟΡΙΟΝΑΥΤΕΣ, (σειρά βιβλίων, κόμικς, γνώσεις, δραστηριότητες), κείμενο ΦΡΑΝΣΙΣ ΝΤΕΡΚΙΝ, εικόνες ΓKΡΕÏΣ ΚΟΥΚ, μετάφραση ΣΟΦΙΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, για παιδιά από 7 ετών. Απολαυστικό βιβλίο, κερδίζει σίγουρα τους μικρούς αναγνώστες του!
Περιγραφή: Τρεις φίλοι και ο αγαπημένος τους γάτος ταξιδεύουν πίσω στον χρόνο, στην αρχαία Αίγυπτο… Οι Ιστοριοναύτες ταξιδεύουν πίσω στον χρόνο, στην αρχαία Αίγυπτο, και χρειάζονται τη βοήθειά σου για να ανακαλύψουν τα μυστικά του παρελθόντος. Ακολούθησέ τους καθώς εξερευνούν εντυπωσιακούς τάφους, αποκρυπτογραφούν ιερογλυφικά, "ξετυλίγουν" την τέχνη της ταρίχευσης και μαθαίνουν για τις τελετές που βοηθούσαν τους νεκρούς να περάσουν στη μεταθανάτια ζωή. Δες την Ιστορία να ζωντανεύει, μάθε ένα σωρό πράγματα για την αρχαία Αίγυπτο και διασκέδασε με τις δραστηριότητες και τα παιχνίδια που θα βρεις σ' αυτό το υπέροχο βιβλίο.

Η ΥΠΕΡΟΧΗ ΟΣΤΕΝ ΜΑΝΣΦΙΛΝΤ ΠΑΡΚ , (σειρά), Τζειν Όστεν, διασκευή Αίσα Μάλικ, εικονογράφηση Εγκλαντίν Κελμάνς, μετάφραση Ράνια Μπουμπουρή, εκδόσεις Μίνωας, για παιδιά από 7 έως και 18 ετών.
Σύγχρονες και διασκεδαστικές εικονογραφημένες διασκευές που θα φέρουν τα παιδιά πιο κοντά στα διαμάντια της κλασικής λογοτεχνίας. Από τα βιβλία που έχουν θέση στις βιβλιοθήκες των παιδιών μας.
Περιγραφή: Η Φάνι Πράις είναι ένα από τα εννιά παιδιά μιας φτωχής οικογένειας. Όταν κάποιοι πάμπλουτοι συγγενείς την προσκαλούν να ζήσει μαζί τους, οι γονείς της δέχονται. Το χρήμα όμως δε φέρνει την ευτυχία και η Φάνι δυσκολεύεται να νιώσει άνετα στο νέο της σπίτι. Η μόνη της παρηγοριά είναι η φιλία που γεννιέται ανάμεσα σ’ εκείνη και στον Έντμοντ. H Φάνι συνειδητοποιεί ότι η αγάπη της για τον Έντμοντ δεν είναι μόνο φιλική. Άραγε, θα μπορέσει ποτέ να νιώσει κι εκείνος κάτι παραπάνω για τη συνεσταλμένη αυτή κοπέλα;

ΩΚΕΑΝΟΣ –ΠΑΙΖΩ ΚΑΙ ΕΞΕΡΕΥΝΩ, με πολλά κινούμενα σχέδια, ένα βιβλίο για τους λιλιπούτιους εκκολαπτόμενους βιβλιόφιλους, για παιδιά από 2 ετών, (έως και 4), συγγραφέας ΜΠΟΜΠΙ ΜΠΡΟΥΚΣ, εικονογράφος ΒΙΛΛΥ ΚΑΡΑΜΠΑΤΖΙΑ, από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Με σκληρό εξώφυλλο και σελίδες, ότι πρέπει για τα μικρά χεράκια τους! Από τα μικρά βιβλία που λατρεύουν τα μικρά παιδιά!
Περιγραφή: Εξερευνήστε τον ωκεανό με αυτό το απίθανο βιβλίο με κινούμενα μέρη. Γνωρίστε πολλά πλάσματα της θάλασσας και διασκεδάστε γυρνώντας τον τροχό, τραβώντας τα καρτελάκια και μετακινώντας τις εικόνες!
Ιδανικό για μικρά δαχτυλάκια!

Καλοδιάβαστα! Καλή ψυχαγωγία και καλά νοερά ταξίδια φαντασίας σε τόπους και χρόνους!

*Η Δρ. Αθανασία Δαφιώτη, Δημοσιογράφος, Θεατρολόγος-ηθοποιός και συγγραφέας παιδικών βιβλίων

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΘΕΑΤΡΟ

«Δεν πληρώνω ‑ Δεν πληρώνω» στο Μεσότοπο

Το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 στις 8:00 το απόγευμα θα δοθεί η τελευταία παράσταση της πρώτης περιοδείας
ΘΕΑΤΡΟ

Μια ζωή «Οδυσσεβάχ» και… «Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο»!

Ένα μεγάλο χειροκρότημα για όλο το θίασο της ΠασπARTού από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΘΕΑΤΡΟ

Ο Γιώργος Αρμένης σε παράσταση στη Λέσβο

«Χόρεψέ με πατέρα» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ο μαθητικός φακός ανέδειξε τα νησιά

Διαγωνισμό φωτογραφίας έκανε το Πρότυπο Λύκειο Μυτιλήνης με 117 συμμετοχές
ΘΕΑΤΡΟ

Συμβολική προσφορά στον Φάρο του Πολιτισμού μας

Aπό θεατρικές ομάδες της Μυτιλήνης για το εγκαταλελειμμένο Αναγνωστήριο Αγιάσου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Πρόγραμμα σεμιναρίων και master classes

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ του Δήμου Μυτιλήνης
ΘΕΑΤΡΟ

Ο Μικρός Πρίγκιπας από το Αναγνωστήριο της Αγιάσου

Στα πλαίσια των εορτασμών για τα 130 χρόνια από την ίδρυση του
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλία για παιδιά με θέμα το σώμα

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*
ΒΙΒΛΙΟ

Το μυθιστόρημα του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους παρουσιάζεται

«Φόνος στο Υπόγειο της Βουλής» το νέο του βιβλίο- Εκδήλωση το Σάββατο 27 Απριλίου
ΘΕΑΤΡΟ

«Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου

Από τη Θεατρική Ομάδα πασπARTού Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 ώρα 19:00 στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης