× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κινητοποίηση… χωρίς κινητοποίηση

Κλείσιμο υπηρεσιών την Τετάρτη για το μεταναστευτικό, όταν με 6 χιλιάδες αιτούντες άσυλο «κουνούσαμε κλούβες των ΜΑΤ»

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 9/12/2019

Κινητοποίηση… χωρίς κινητοποίηση
Από τη μεγάλη κινητοποίηση 3 Μαϊου 2018 στη Λέσβο

Ορόσημο για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου θεωρείται η προσεχής Τετάρτη, καθώς έχουν αποφασιστεί κινητοποιήσεις ενάντια στη δημιουργία νέων δομών για αιτούντες άσυλο, όπως τις εξήγγειλε η κυβέρνηση. Οι τοπικοί φορείς της Λέσβου έχουν «μουδιάσει» απέναντι στην πρόχειρη και ανοργάνωτη στάση της διοργανώτριας Αρχής της «κινητοποίησης», όπως αναφέρουν στο «Ν», καθώς το μόνο που έχει εξαγγελθεί μέχρι στιγμής για τη «μεγάλη μέρα» είναι μία συνέντευξη Τύπου και μάλιστα χωρίς αναφορά της τοποθεσίας της… Ο μόνος που επώνυμα έχει αντιδράσει μέχρι στιγμής είναι ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βαλσαμίδης, ο οποίος σημειώνει ότι δίνουμε το λάθος μήνυμα, εφόσον δεν κλείνουν όλα, όπως σχολεία και Πανεπιστήμιο ή δεν έχει βγει ούτε μία αφίσα, όπως τόνισε στον ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm, καλεσμένος στην εκπομπή του Βαγγέλη Παπαντώνη «99 και σήμερα». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μία δυναμική… συνέντευξη Τύπου

Ειδικότερα η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας αναφέρει ότι

«την Τετάρτη 11-12-2019, ημέρα κατά την οποία δεν θα λειτουργήσουν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και των Δήμων Μυτιλήνης, Δυτικής Λέσβου, Χίου, Ανατολικής Σάμου και Δυτικής Σάμου, θα δοθεί στις 11:00 συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη Κωνσταντίνου Μουτζούρη, του Δημάρχου Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη, του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λέσβου Ευάγγελου Μυρσινιά και του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης Παναγιώτη Παπαρίσβα για το μεταναστευτικό πρόβλημα, το οποίο ταλανίζει τις νήσους της Περιφέρειας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Ποιοι δεν θα κλείσουν

Ειδικότερα η Περιφέρεια δεν φαίνεται να ζύγισε σωστά τη μέρα που αποφάσισε να κλείσουν «όλα», ενώ δεν μοιάζει να έκανε και την κατάλληλη προετοιμασία. Χαρακτηριστικά συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αρτοποιείων έλεγαν στο «Ν» ότι δεν ερωτήθηκαν για τη συμμετοχή τους και δεν θα συμμετέχουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης την Τετάρτη είναι ημέρα ορκωμοσίας για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, που σημαίνει ότι εκατοντάδες συγγενείς και φίλοι των πτυχιούχων θα βρίσκονται στη Μυτιλήνη, έχοντας «κλείσει» εστιατόρια και καφετέριες για να το γιορτάσουν, ενώ ούτε τα ανθοπωλεία μπορούν να κλείσουν λόγω της ημέρας, πολύ δε περισσότερο τα κομμωτήρια, αλλά και τα ζαχαροπλαστεία. Ενώ δεν φαίνεται να έχει γίνει η κατάλληλη προετοιμασία ούτε για το υπόλοιπο νησί με εστιάτορες του Μολύβου για παράδειγμα ή άλλους εμπορικούς Συλλόγους.

Χαρακτηριστικά έλεγε στο «Ν» μέλος των φορέων που είχαν κατεβάσει ρολά σε όλο το νησί την προηγούμενη φορά επί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ότι τότε «κουνούσαμε τις κλούβες των ΜΑΤ με 6.000 πρόσφυγες και μετανάστες στη Λέσβο, όχι όπως τώρα με 20.000 κόσμο», φανερά απογοητευμένος.

Θυμίζουμε ότι οι φορείς είχαν δώσει συνέντευξη Τύπου όχι ανήμερα της αποχής και της απεργίας, αλλά πολύ νωρίτερα, έχοντας πραγματοποιήσει διαβούλευση με τους Συλλόγους Εστίασης και όλους τους ντόπιους εκπροσώπους κατ’ ιδίαν, αλλά και συνολικά στο Επιμελητήριο, με αποτέλεσμα το λουκέτο σε όλη τη Λέσβο να κάνει όχι μόνο το γύρω της Ελλάδας στα πρωτοσέλιδα, αλλά και διεθνώς.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Ο κόσμος της Σοφίας» απέκτησε ιστοσελίδα

Xάρη στους μαθητές του ΕΠΑΛ Καλλονής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημέρα χαράς και οικολογικής προστασίας για την Επάνω Σκάλα

Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με την Ανακύκλωση Αιγαίου, εθελοντές, δύτες, καταδρομείς καθάρισαν την ταλαιπωρημένη ακτή, τον βυθό, ενώ φύτεψαν και λουλούδια
ΥΓΕΙΑ

Το «ευχαριστώ» του Μανταμάδου για τα τεστ ΠΑΠ

Ανακοίνωση του προέδρου της Κοινότητας για τη γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ενίσχυσαν το Μαγειρείο των Μυστεγνών

Πρωτοβουλία αγάπης από το Τοπικό Τμήμα Μυτιλήνης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ο πρωθυπουργός ξέχασε τις αναπληρώτριες‑μητέρες

Το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Λέσβου ζητά να δοθεί 9μηνη άδεια μητρότητας στις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΓΕΙΑ

Λιθοτριψία και για τα νεφρά στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Για τη ρύθμιση βηματοδοτών, τις προσλήψεις, τις εξορμήσεις για τεστ ΠΑΠ, απογευματινά χειρουργεία και ιατρεία, μιλήσαμε με τον πρόεδρο και διοικητή, Γιώργο Καμπούρη
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Παίζουν θέατρο για τα παιδιά με καρκίνο

Τρεις παραστάσεις στο καφενείο «Πι» στη Μυτιλήνη για τον Σύλλογο «Φλόγα»- Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη, Αντουέλ Νάκε και τον εκπρόσωπο, Μανώλη Λαδάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν οι ναύτες την Πρωτομαγιά

Η ΠΕΝΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Ναυτών ) ανακοίνωσε την συμμετοχή της στην απεργία της Πρωτομαγιάς
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργιακή συγκέντρωση την 1η Μάη στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο στην ανακοίνωση του τονίζει πως η 1η Μάη είναι η ημέρα που οι εργάτες σηκώνουν ψηλά τις γροθιές τους και ενώνουν τις φωνές τους.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προσωρινή δικαίωση για 13 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ

Παραμένουν στη θέση τους με προσωρινή διαταγή
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Συνελήφθη γιατί κλώτσησε το σκύλο του

Καταγγελία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς στη Μυτιλήνη