× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

O μεσίτης Αντώνης Διαματάρης

Γράφει ο ΞΕΝΟΦΩΝ Ε.ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/12/2019

O μεσίτης Αντώνης Διαματάρης

Ο εκ Λήμνου Αντώνιος Διαματάρης, δεν είναι πλέον υφυπουργός για θέματα αποδήμου ελληνισμού, αφού παραιτήθηκε, όχι για λόγους ευθιξίας, αλλά γιατί δεν μπόρεσε να αποδείξει την κατοχή τίτλων σπουδών, που δεν είχε και που εγγράφως υποστήριζε ότι είχε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και βεβαίως θα συμφωνήσω απόλυτα με την βουλευτίνα και πρώην αθλητικογράφο Άννα Καραμανλή, ότι ο τέως πλέον υφυπουργός, δεν διορίστηκε στη θέση που κατείχε για τα πτυχία του, αλλά για την προσφορά του στον απόδημο Ελληνισμό και στην πατρίδα, φυσικά.

Κι αυτή η προσφορά του είναι καταφάνερη, διαφημισμένη μάλιστα σε χρόνο πολύ προγενέστερο, το 2017 σ’ ένα άρθρο του Αθανάσιου Έλλις στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, που είχε αλιεύσει και έφερε στην δημοσιότητα ο Νίκος Σαραντάκος, μέσω του ιστολογίου του.

Εκδότης του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΗΡΥΚΑ στη Νέα Υόρκη, μεγαλοεπιχειρηματίας στον τομέα των μεσιτειών, φίλος και άμεσος συνεργάτης της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας στην Αμερική και βεβαίως ένθερμος οπαδός και υποστηρικτής της δεξιάς, στην χώρα μας. Και ως εκ τούτου, καθόλου φιλικός, προς την προηγούμενη κυβέρνηση των Συριζομαδουραίων, την οποία πολεμούσε από την εφημερίδα του, που φυσικά δεν είναι όργανο προβολής και διεκδίκησης των συμφερόντων των Ελληνοαμερικανών, αλλά μιας μερίδας τους. Της πιο συντηρητικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ότι βέβαια είναι φίλος και συνεργάτης της ελληνικής ορθόδοξης αρχιεπισκοπής της Αμερικής- όπου υπάρχουν και άλλες ορθόδοξες αρχιεπισκοπές, σ’ αυτή την μεγάλη χώρα, όπως π.χ. δύο ρωσικές, ουκρανική, ρουμανική, σερβική, βουλγαρική, πράγμα που εμείς επιμένουμε να αγνοούμε- φαίνεται και από τις τελευταίες ειδήσεις που έρχονται από την Αυστραλία. Παρ’ ότι πρώην υφυπουργός πλέον, με την επονείδιστη κατηγορία ότι είπε ψέματα, ο Αντώνης Διαματάρης τιμήθηκε από τον ελληνορθόδοξο αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας, πρόσφατα διορισμένο από το οικουμενικό πατριαρχείο, με την ανώτατη τιμητική διάκριση της αρχιεπισκοπής , για τις υπηρεσίες του στον απόδημο ελληνισμό.

Όπου φαίνεται ότι η εκκλησία, αδιαφορεί απολύτως για το ποιόν του τιμωμένου. Αρκεί να εξυπηρετεί τα συμφέροντά της. Και βεβαίως αδιαφορεί, για τα συμβαίνοντα εν Ελλάδι.

Είναι λοιπόν φανερό, γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διόρισε τον παραιτηθέντα στη θέση του υφυπουργού απόδημου ελληνισμού. Εν όψει μάλιστα και του νόμου για την ψήφο των εκτός Ελλάδος Ελλήνων- μένει να δούμε πόσοι είναι αυτοί- χρειαζόταν ένα μεσίτη των ελληνικών ψήφων, που θα έπρεπε σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους να διοχετεύονται στο κόμμα της Ν.Δ.

Και ως τέτοιον είχε έτοιμο τον Διαματάρη, εκδότη εφημερίδας στη Νέα Υόρκη, μεσίτη με μπόλικο χρήμα, με δεσμούς και επιρροή στην εκκλησία, που με τη σειρά της επηρεάζει κόσμο, πολύν κόσμο. Πού να κάθεται τώρα ο Μητσοτάκης και το επιτελείο του να ψάχνουν για τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά του μεσίτη-υφυπουργού, που στο κάτω, κάτω τού ήταν και αχρείαστα. Αυτοί για μεσίτη και κουβαλητή ψήφων τον ήθελαν, όχι για εκφραστή της πολυδιαφημισμένης αριστείας τους.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αποβολή, διαπόμπευση, λοβοτομή

Γράφει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, δημοσιογράφος
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΒΑΣΤΡΙΑ: Στην καρδιά του Δάσους…

Ένα «μεγαλείο» ανευθυνότητας –Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κοινωνικές Συμμαχίες

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, γιατρός
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 22/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κορίτσι έξι χρόνων μόνο χωρίς γονείς, έξω από την Ασφάλεια

Οι πρώτες μέρες της χούντας στη Μυτιλήνη μέσα από τις αναμνήσεις - Γράφει η ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Όψιμοι θιασώτες

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ, δικηγόρος, στέλεχος της Νέας Αριστεράς Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ποιος θα είναι ο «τυχερός»….

Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ* για τα εγκαίνια του δρόμου Καλλονής-Σιγρίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Πόλεμος, ειρήνη και ευρωεκλογές

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Εφτά δολοφονίες και ύποπτοι θάνατοι συντοπιτών μας

Οι Φίλοι Ιστορικής Μνήμης και Πολιτιστικής Δημιουργίας θυμούνται με αφορμή τη συμπλήρωση 57 χρόνων από το πραξικόπημα της 21η Απριλίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΕΡΤ: Το παράρτημα!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*