× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Επίσημα στηρίζει Καλογήρου‑Κύτελη η ΝΟΔΕ!

Θεαματική ανατροπή σκηνικού στα εσωκομματικά της ΝΔ στη Λέσβου, καταγγέλλοντας τακτικισμούς της κυβέρνησης σε σχέση με τη διάσπαση του Δήμου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/2/2019

Επίσημα στηρίζει Καλογήρου‑Κύτελη η ΝΟΔΕ!

Λευκός καπνός βγήκε σήμερα από τα γραφεία της ΝΟΔΕ Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας που επίσημα ανακοίνωσε τους υποψηφίους της για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Και μπορεί η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ να απαντά πρακτικά στη Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, ασκώντας της κριτική στο ζήτημα της διάσπασης του Δήμου Λέσβου, ωστόσο, ουσιαστικά, διατρανώνει την αλλαγή στάσης των μελών του κομματικού οργάνου της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στην υποψηφιότητα της Χριστιάνας Καλογήρου για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η ΝΔ είναι έτοιμη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές», γράφει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Λέσβου της ΝΔ και οι επιλογές της είναι «για μεν την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου η κ. Χριστιάνα Καλογήρου, για δε το Δήμο Λέσβου ή Μυτιλήνης ο κ. Στρατής Κύτελης».

Η θεαματική λοιπόν ανατροπή σκηνικού στα εσωτερικά της ΝΔ στο νησί, είναι γεγονός και αξίζει να σημειωθεί ότι ολοκληρώθηκε χθες, Δευτέρα όταν και συνεδρίασε η ΝΟΔΕ  για τις αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά και για τα «χρίσματα». Επαναβεβαιώνοντας την στήριξή της στον Στρατή Κύτελη για την διεκδίκηση του Δήμου (Λέσβου ή Μυτιλήνης) και αναθεωρώντας την επίσημη στάση της απέναντι στην υποψηφιότητα της Χριστιάνας Καλογήρου στην Περιφέρεια. Η οποία ως γνωστόν ετύγχανε μέχρι πρότινος της στήριξης του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά όχι όλων των νησιωτικών -του Βορείου Αιγαίου- ΝΟΔΕ, σε μία κατάσταση που ευνοούσε την «αντάρτικη» υποψηφιότητα του Πρύτανη Κώστα Μουτζούρη και πήγαινε κόντρα στην κεντρική πολιτική βούληση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ανακοίνωση ΝΟΔΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές και η κυβέρνηση των γυρολόγων  του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν έχει ακόμη καταλήξει αν θα «σπάσει», ή όχι, ο Δήμος Λέσβου.

Με τους τακτικισμούς, τις παλινωδίες  και τα πισωγυρίσματά της, κρατά αιχμάλωτο ολόκληρο το νησί, θεωρώντας ότι, κατ’ αυτόν το τρόπο, θα δημιουργήσει πρόβλημα στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας.

Ας γνωρίζουν όμως ότι η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη σε κάθε περίπτωση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Έτσι μετά από διαδικασίες που πραγματοποιήθηκαν στο κόμμα για τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, οι επιλογές είναι για μεν την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου η κυρία Χριστιάνα Καλογήρου, για δε το Δήμο Λέσβου ή Μυτιλήνης ο κύριος Στρατής Κύτελης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσον αφορά στη περίπτωση δημιουργίας και δεύτερου Δήμου η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει δικό της υποψήφιο Δήμαρχο, που θα ανακοινωθεί παράλληλα με τη δημιουργία του Δήμου αυτού.

Είναι λογικό ότι η ΝΟ.Δ.Ε. Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας, ως όργανο του κόμματος, στηρίζει τις επιλογές αυτού.».

Αλλαγή δεδομένων και στην Περιφέρεια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα αξιοσημείωτα που προκύπτουν από την επίμαχη ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Λέσβου της ΝΔ, πρέπει να συνυπολογιστεί ακόμη η «ετοιμότητα» του κομματικού οργάνου με υποψήφιο στην αναμονή και στην περίπτωση δημιουργίας Δήμου Καλλονής, όπως αυτή αφήνεται να εννοηθεί στο παραπάνω σημείωμα. Ενώ θεωρείται σίγουρο πως η επίσημη –τουλάχιστον- στήριξη και της ΝΟΔΕ Λέσβου στο πρόσωπο της Χριστιάνας Καλογήρου, μεταφέρει πίεση τόσο στην υποψηφιότητα του Κώστα Μουτζούρη που προσβλέπει έτσι κι αλλιώς σε «γαλάζιες» ψήφους, όσο και σε εκείνα των κ.κ. Σπιλάνη και Χριστόφα. Οι οποίοι προσδοκούν την είσοδό τους στον β΄ γύρο, απέναντι στο «φαβορί», τη σημερινή Περιφερειάρχη και βλέπουν πλέον να αλλάζουν τα δεδομένα που είχαν ως σήμερα προς αξιολόγηση.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συσκέψεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο οδικός άξονας Αγίας Παρασκευής – Πέτρας και η αξιοποίηση του Σάρλιτζα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αύξηση των πόρων της ΚΑΠ ζητά η Νέα Αριστερά

Δείτε εδώ ολόκληρο το πλαίσιο των προτάσεων του κόμματος για την αναθεώρηση της ΚΑΠ αλλά και του Στρατηγικού Σχεδίου της χώρας.
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πέθανε ο 27χρονος Γιώργος Βογιατζής

Στον ντόπιο, φοιτητή και μεταπτυχιακό του Τμήματος Ωκεανογραφίας εύχονται «καλό ταξίδι στους Ωκεανούς των Ουρανών»
ΧΩΡΙΑ

Πένθος στη Μόρια

Εφυγε από τη ζωή η 49χρονη Ολγα Τακτικού
ΧΩΡΙΑ

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Φράγματος Ερεσού»

Ανακοίνωση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Πρωτοβουλία Ερεσού»
ΧΩΡΙΑ

Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία στον Παλαιόκηπο της Γέρας

«Η Κοινότητα ενωμένη για τη Ζωή και την Αλληλεγγύη» δηλώνει ο πρόεδρος της Κοινότητας Ευστράτιος Καραβασίλης
ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρόγραμμα επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Λέσβο

Την Παρασκευή σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες προσγειώνεται στη Μυτιλήνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδεία του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σταϊκούρα και του βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αντικατάσταση των φωτιστικών στην πλατεία Δημαρχείου της Αγιάσου

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αθανασίου με Κολοκοτρώνη

Ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας συζήτησε με τον νέο Στρατηγό της 98 ΑΔΤΕ σημαντικά θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και την ασφάλεια της περιοχής μας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση»

Σύσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Μυτιλήνης του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι