× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ο Μητσοτάκης επιδοτεί την ακρίβεια και απαξίωσε το Μεταφορικό Ισοδύναμο των νησιωτών»

Ο Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Λέσβου Σταύρος Καραβασίλης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του κόμματος για τη Λέσβο, τη Δημόσια Υγεία, την Ανεργία, τον τουρισμό και το προσφυγικό

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 28/4/2023

«Ο Μητσοτάκης επιδοτεί την ακρίβεια και απαξίωσε το Μεταφορικό Ισοδύναμο των νησιωτών»

Στην προεκλογική δραστηριότητα του ΣΥΡΙΖΑ και στις θέσεις του κόμματος σε βασικά ζητήματα ανάπτυξης που αφορούν τη Λέσβο αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι ο Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λέσβου Σταύρος Καραβασίλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Καραβασίλης μεταξύ άλλων σημείωσε ότι οι βουλευτές του κόμματος στη Λέσβου είναι μια γροθιά και πραγματοποιούν όλοι μαζί περιοδείες σε χώρους εργασίας και δημόσιες δομές του νησιού, προκειμένου να μιλήσουν με τους εργαζόμενους και να αφουγκραστούν τα προβλήματα που υπάρχουν. Όπως τόνισε δεν μπαίνουν μπροστά οι προσωπικές φιλοδοξίες του καθενός αλλά η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και των προοδευτικών δυνάμεων στις εκλογές.

Αναφερόμενος ο Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου στην προεκλογική ατζέντα του κόμματος αναφορικά με τη δημόσια Υγείας επισήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία απέτυχε παταγωδώς να στηρίξει τις δημόσιες δομές ακόμη και στην περίοδο της πανδημίας και απόδειξη είναι γι’ αυτό ότι η Ελλάδα αναλογικά με τον πληθυσμό της ήταν πρώτη σε αριθμό θανάτων από κορονοϊό.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, δεσμεύεται μέσα από το πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας για την εφαρμογή του Υγειονομικού Ισοδύναμου. Μέσα από αυτό θα υπάρξει πρόβλεψη ώστε ο νησιώτης ασθενής να λαμβάνει τις δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες υγείας που παίρνει και ο κάτοικος της Ηπειρωτικής Ελλάδας που έχει ευκολότερη πρόσβαση στα κεντρικά νοσοκομεία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Καραβασίλης αναφερόμενος στις γενικότερες πολιτικές νησιωτικότητας επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσε το Μεταφορικό Ισοδύναμο, το οποίο όπως είπε απαξιώθηκε από τη Νέα Δημοκρατία και κατέληξε να είναι μια τεράστια κοροϊδία με μεγάλη καθυστέρηση πληρωμών. 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ όταν αναλάβει την κυβέρνηση μετά τις εκλογές θα αποκαταστήσει την εφαρμογή του μέτρου αυτού και θα φροντίσει για την επέκτασή του στα καύσιμα και σε άλλες υπηρεσίες για τις νησιωτικές επιχειρήσεις και τους επιβάτες. Δυστυχώς η κυβέρνηση μέσα από τη λογική επιδότησης της ακρίβειας σε όφελος των μεγάλων ομίλων απαξίωσε ένα σημαντικό μέτρο για την ανακούφιση των κατοίκων των νησιών μας».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο συντονιστής  του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου αναφέρθηκε στην ανάγκη για εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ανάπτυξης στην περιφέρεια και στο νησί της Λέσβου το οποίο θα στηρίζει την τοπική οικονομία, την αγροτική παραγωγή και κυρίως τον τουρισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικά για τον τουρισμό ο κ. Καραβασίλης σημείωσε ότι κατασπαταλήθηκαν σε ανούσιες δράσεις προβολής  εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τα οποία δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα.

«Σύμμαχο στην προσπάθεια ανάπτυξης του νησιού, θέλουμε και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου που δεν στηρίχθηκε δυστυχώς από την παρούσα κυβέρνηση, αντίθετα υποβαθμίσθηκε και συρρικνώθηκε με ελάχιστους πρωτοετείς φοιτητές σε κάθε τμήμα του.

Το πρώτο πράγμα που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να καταργήσει την ελάχιστη βάση που περιορίζει τον αριθμό των υποψηφίων ενώ θα φροντίσει ώστε να αποκατασταθεί το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων το οποίο δυστυχώς διαλύθηκε με τους πειραματισμούς της κ. Κεραμέως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό – προσφυγικό ο Σταύρος Καραβασίλης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι επιβάλλεται να αλλάξει η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι πρόσφυγες και μετανάστες να κατανέμονται αναλογικά σε όλες τις χώρες.

«Η Νέα Δημοκρατία κατασπατάλησε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε μια δομή φυλακή μέσα στο δάσος στο κέντρο του νησιού. Ο ΣΥΡΙΖΑ λειτούργησε μία δομή πρότυπο, τη Δημοτική Δομή του Καρά Τεπέ η οποία λειτουργούσε άριστα και αποτέλεσε παράδειγμα φιλοξενίας και διαμονής για τους ανθρώπους αυτούς».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημέρα χαράς και οικολογικής προστασίας για την Επάνω Σκάλα

Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με την Ανακύκλωση Αιγαίου, εθελοντές, δύτες, καταδρομείς καθάρισαν την ταλαιπωρημένη ακτή, τον βυθό, ενώ φύτεψαν και λουλούδια
ΥΓΕΙΑ

Το «ευχαριστώ» του Μανταμάδου για τα τεστ ΠΑΠ

Ανακοίνωση του προέδρου της Κοινότητας για τη γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Παίζουν θέατρο για τα παιδιά με καρκίνο

Τρεις παραστάσεις στο καφενείο «Πι» στη Μυτιλήνη για τον Σύλλογο «Φλόγα»- Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη, Αντουέλ Νάκε και τον εκπρόσωπο, Μανώλη Λαδάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγροτικό Τμήμα θα δημιουργηθεί στο Επιμελητήριο Λέσβου

Ξεκίνησε η διαδικασία σύστασης των τμημάτων σε πολλά Επιμελητήρια της χώρας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Δεν μιλάμε για ανάπτυξη του τουρισμού με ένα δρομολόγιο προς Πειραιά»

Αναφορά Παρασκευαϊδη στον υπουργό Ναυτιλίας για τη σύνδεση με το Σίγρι
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προσωρινή δικαίωση για 13 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ

Παραμένουν στη θέση τους με προσωρινή διαταγή
ΘΕΑΤΡΟ

«Ίστατο Η Μήτηρ» ‑στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Mουσική εκδήλωση με δύο παραστάσεις την Τετάρτη 1 Μαΐου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βάστρια, «η αρχή ενός αγώνα»

Αυτοψία από τη Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο στις εργασίες για τη νέα δομή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Θα σεβαστούν οι πολίτες της Μυτιλήνης την πεζοδρόμηση της Ερμού;

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μυτιλήνης για την πεζοδρόμηση του Ιστορικού Κέντρου της πόλης. Προβληματισμοί, διαφωνίες και συμφωνίες εκφράστηκαν σε σχέση με την κυκλοφοριακή μελέτη που παρουσιάστηκε
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ερωτήματα και αντιδράσεις για μίσθωση ακινήτου της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης ενέκρινε μίσθωση ακίνητου της Δημοτικής Επιχείρησης σε εταιρικό σχήμα που συμμετέχει ο ίδιος