× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Οι πολίτες σώζουν το Μιχαλέλειο!

Βελτιωμένη είναι η κατάσταση στο πολύπαθο γηροκομείο του Πλωμαρίου όπου αποπληρώθηκε μεγάλο μέρος των χρεών. Ούτε ένα ευρώ δεν έχει δώσει ο Δήμος Μυτιλήνης. Προχωρά και η διαδικασία της αδειοδότησης

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 4/5/2023

Οι πολίτες σώζουν το Μιχαλέλειο!

Βελτιωμένη φαίνεται να είναι η κατάσταση στο γηροκομείο του Πλωμαρίου όπου σύμφωνα με τον πρόεδρό του Διοικητικού του Συμβουλίου του Ιδρύματος Γιάννη Μιχαλέλλη έχει μειωθεί σημαντικα το χρέος του και πλέον βαδίζει προς την αποπληρωμή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως εξήγησε μιλώντας «Ν» ο κ. Μιχαλέλλης από τις 17 Μαρτίου που ανέλαβε έως σήμερα έγιναν σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση αποπληρωμής του χρέους με τη βοήθεια και τη στήριξη πολλών ιδιωτών και κατοίκων της περιοχής οι οποίοι έχουν βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για την ενίσχυση του Μιχαλέλειου.

«Είναι πραγματικά συγκινητικό το γεγονός ότι απλοί πολίτες, ιδιώτες, χωρίς κανένα όφελος ή φιλοδοξία δίνουν μεγάλα χρηματικά ποσά,  ως δωρεά,  για την διάσωση και την επιβίωση του ιδρύματος. Τα ποσά αυτά είναι από 1.000 ευρώ και πάνω και μπορώ να πω ότι έχουμε καταφέρει αυτή τη στιγμή να κατεβάσουμε τα χρέη του ιδρύματος από τις 50.000 ευρώ που ήταν όταν αναλάβαμε στις 30.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι κανένας δημόσιος φορέας, Περιφέρεια, δήμος, υπουργείο ή οποιοσδήποτε άλλος δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ».

Τα χρέη αυτά σύμφωνα με τον κ. Μιχαλέλλη αφορούν στους μισθούς δύο μηνών για τους εργαζόμενους (Σεπτέμβριος – Οκτώβριος) και σε χρέη απέναντι σε προμηθευτές. Επισήμανε μάλιστα ότι εργαζόμενη η οποία βγήκε σε σύνταξη, πληρώθηκε όλους τους μισθούς που της οφείλονταν καθώς και την αποζημίωση που δικαιούτο να λάβει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Από εκεί και πέρα σημείωσε ο κ. Μιχαλέλλης ευελπιστούμε ότι θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για την πώληση του ακινήτου μας δίπλα στο κοιμητήριο στο Δήμο Μυτιλήνης κι έτσι αρχές καλοκαιριού θα μπορέσουμε να εξοφλήσουμε όλες τις υποχρεώσεις μας».

Ευχάριστα είναι τα νέα και από το μέτωπο της αδειοδότησης του ιδρύματος, όπου έχει συγκεντρωθεί το σύνολο των χρημάτων που απαιτούνται με τη στήριξη και τη συνδρομή του κ. Γαβριήλ Χαλδέζου ενώ και η μελέτη είναι στην τελική ευθεία.

«Εκτιμούμε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα πάρουμε το πράσινο φως έγκρισης από την Πυροσβεστική για την μελέτη και θα προχωρήσουμε άμεσα στην υλοποίηση των εργασιών. Πραγματικά και σε αυτόν τον τομέα δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς τη συνεισφορά των ιδιωτών συμπολιτών μας για την συγκέντρωση των χρημάτων και φυσικά του κ. Χαλδέζου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον το Μιχαλέλειο γηροκομείο φιλοξενεί 30 γέροντες, από τους 25 που ήταν μέχρι πρότινος και αν καταφέρει να αυξήσει λίγο ακόμη τον αριθμό κατά δύο – τρία άτομα τότε θα είναι βιώσιμο και θα καλύπτει τα έξοδά του.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημέρα χαράς και οικολογικής προστασίας για την Επάνω Σκάλα

Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με την Ανακύκλωση Αιγαίου, εθελοντές, δύτες, καταδρομείς καθάρισαν την ταλαιπωρημένη ακτή, τον βυθό, ενώ φύτεψαν και λουλούδια