× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο Μητσοτάκης να έρθει στη Μυτιλήνη με το πλοίο «ΠΡΕΒΕΛΗΣ»!

Με αφορμή τη δρομολόγηση στη γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη ενός 43χρονου «γέρου»

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ Δημοσίευση 5/5/2023

Ο Μητσοτάκης να έρθει στη Μυτιλήνη με το πλοίο «ΠΡΕΒΕΛΗΣ»!

Στις 12 Μαΐου, σε μια βδομάδα πάει να πει από σήμερα, έρχεται στη Μυτιλήνη στα πλαίσια των προεκλογικών του περιοδειών ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και προφανώς θα μας πει για το αίσθημα ασφάλειας που μας διακατέχει σαν πολίτες του νησιού. Δεδομένου του ότι το παλιό στρατόπεδο της Μόριας που το είχε μετατρέψει σε ΚΥΤ η ομογάλακτη κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά το είχαν εγκαινιάσει δε οι Δένδιας και Βαρβιτσιώτης,  αποφασίστηκε να μετατραπεί σε ένα πολιτιστικό – αθλητικό ου μην αλλά και εκπαιδευτικό πολύκεντρο! «Ι κόλους μας δεν έχ’ να βαν’ βρατσί κι η γι μουρ’ μας γυρεύεγ’ φουντάν» λέγαν οι παλιοί Μυτιληνιοί ο εστί μεθερμηνευόμενο «ο κόλος μας δεν έχει βρακί να βάλει κι η μούρη μας γυρεύει στολίδια»!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και βέβαια ο κ. Μητσοτάκης θα έρθει καβάλα στο υπηρεσιακό κυβερνητικό αεροπλάνο, και διατί να το κρύψομεν άλλωστε, εις απόδειξη ότι δικό μας είναι το κράτος ότι θέλουμε το κάνουμε. Πλην όμως φαίνεται πως οι εν Μεγάρω Μαξίμω στεγαζόμενοι επικοινωνιολόγοι δεν έχουν χιούμορ. Δε δικαιολογείται αλλιώς ότι δεν τον φέρνουν στη Μυτιλήνη με το πλοίο «ΠΡΕΒΕΛΗΣ». Το 43χρονο γέρικο σκαρί που κάνει το δρομολόγιο Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη σε 14 ώρες. Και το οποίο οι ακτοπλόοι εν μέσω προεκλογικής περιόδου βγάζοντας τη γλώσσα στο γκουβέρνο το φόρτωσαν στους Χιώτες και στους Μυτιληνιούς το μήνα Μάιο, το μήνα πάει να πει της προεκλογικής περιόδου! Για να κάνουν το δρομολόγιο από το κλεινές άστυ σε τόσες ώρες, όσες χρειάζεται κανείς να πάει αεροπορικά στην Κίνα. Την αναμονής για αναχώρηση και παραλαβής των αποσκευών συμπεριλαμβανομένων. Όσον αφορά το εισιτήριο για το ταξίδι αυτό, αν θες και μια καμπινούλα με άλλους τρεις φυσικά αγνώστους σου πιθανά και στον άνω όροφο κουκέτας, αφήστε τα. Καλύτερα να πάτε.... στην Κίνα! Μπορεί να σας κοστίσει λιγότερα χρήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν είχαν το λοιπόν χιούμορ οι επικοινωνιολόγοι θα τον έφερναν στη Μυτιλήνη με το πλοίο «ΠΡΕΒΕΛΗΣ». Και θα διακήρυττε άμα τη αφίξει του «Ψηφίστε με να σας γλυτώσω από τέτοια». Θα τον έφερναν και μέσω λιμανιού Σιγρίου σε ένα από τα 12 όλα κι όλα φετινά δρομολόγια που θα δέσουν στο λιμάνι της δυτικής Λέσβου. Εκεί θα έλεγε «ψηφίστε μα να πληθύνω τα δρομολόγια μέσω Σιγρίου». Θα τον περνούσαν από το δρόμο Καλλονής - Σιγρίου που τελειωμό δεν έχει χρόνια τώρα. Εκεί θα έλεγε «ψηφίστε μα να τελειώσω το δρόμο». Μετά, παράκαμψη στην Αγία Παρασκευή να βάλει θεμέλιο λίθο στο φράγμα. «Ψηφίστε μα να φτιάξω το φράγμα αλλά ως αποτέλεσμα με δικής σας απαίτησης καθότι για ότι γίνει μετά στον κόλπο Καλλονής, εσείς κι ο Μπάμπης το ζητήσατε».

Τέλος θα κατέληγε στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Εκεί με δίπλα του το Δήμαρχο της καρδιάς μας και πίσω του τις λαμαρίνες θα διακήρυττε «Ψηφίστε με να τελειώσει το έργο της ανάπλασης της Προκυμαίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και μετά θα ανέβαινε για ένα καφέ στη Γενική γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής να πιει ένα καφέ. Και να δει από κοντά το πώς υλοποιείται η κατανομή του μεταφορικού ισοδυνάμου που το χρωστάν από πέρυσι.

Αλλά που να το βρουν το χιούμορ οι επικοινωνιολόγοι του κυρίου Μητσοτάκη;

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τι γνωρίζουμε σήμερα για τον αυτισμό

Γράφει η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΗΣΗ, Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 25/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ένα μυθιστόρημα «αληθινό» για την πολιτική και τη Δικαιοσύνη

Με αφορμή την παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους το Σάββατο στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης, μιλήσαμε με τον συγγραφέα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αποβολή, διαπόμπευση, λοβοτομή

Γράφει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, δημοσιογράφος
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΒΑΣΤΡΙΑ: Στην καρδιά του Δάσους…

Ένα «μεγαλείο» ανευθυνότητας –Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κοινωνικές Συμμαχίες

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, γιατρός
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 22/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κορίτσι έξι χρόνων μόνο χωρίς γονείς, έξω από την Ασφάλεια

Οι πρώτες μέρες της χούντας στη Μυτιλήνη μέσα από τις αναμνήσεις - Γράφει η ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Όψιμοι θιασώτες

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ, δικηγόρος, στέλεχος της Νέας Αριστεράς Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ποιος θα είναι ο «τυχερός»….

Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ* για τα εγκαίνια του δρόμου Καλλονής-Σιγρίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Πόλεμος, ειρήνη και ευρωεκλογές

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου