× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο βορείου Αιγαίου

Την Πέμπτη 11 Μάη στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Μυτιλήνη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/5/2023

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο βορείου Αιγαίου

Συνεδριάζει την Πέμπτη 11 Μάη το Περιφερειακό Συμβούλιο βορείου Αιγαίου, στις 5.00 το απόγευμα, στην Μυτιλήνη. Πρόκειται για την 9η κατά σειρά συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί κατά την φετινή χρονιά και  στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται 21 θέματα.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης  έχουν ως εξής:

- Τροποποίηση Οργανισμού Εσωτερικής Λειτουργίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

 

-  Αίτημα Αντικατάστασης Μέλους της Ομάδας Έργου στο πλαίσιο της με αριθ. πρωτ. 81567/4722/22.12.2021 «Σύμβαση για την Δημιουργία και λειτουργία υποστηρικτικού μηχανισμού για την υποστήριξη του επιχειρηματικού / παραγωγικού ιστού και την προώθηση της καινοτομίας στη Περιφέρεια Β. Αιγαίου» (ΑΔΑΜ: 21SYMV009821713 2021-12-23).

 

- Αίτημα έγκρισης του 8ου Πρωτοκόλλου Παραλαβής Παραδοτέου στο πλαίσιο της αριθ. πρωτ. 81567/4722/22.12.2021 Σύμβασης με τίτλο «Δημιουργία και λειτουργία υποστηρικτικού μηχανισμού για την υποστήριξη του επιχειρηματικού / παραγωγικού ιστού και την προώθηση της καινοτομίας στη Περιφέρεια Β. Αιγαίου» (ΑΔΑΜ: 21SYMV009821713 2021-12-23).

 

- Αίτημα έγκρισης του 9ου Πρωτοκόλλου Παραλαβής Παραδοτέου στο πλαίσιο της αριθ. πρωτ. 81567/4722/22.12.2021 Σύμβασης με τίτλο «Δημιουργία και λειτουργία υποστηρικτικού μηχανισμού για την υποστήριξη του επιχειρηματικού / παραγωγικού ιστού και την προώθηση της καινοτομίας στη Περιφέρεια Β. Αιγαίου» (ΑΔΑΜ: 21SYMV009821713 2021-12-23).

 

- 2ης τροποποίηση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2023 της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου  

 

- Υποβολή οικονομικών στοιχείων που αφορούν την εκτέλεση του Προϋπολογισμού του 2022

 

-Οριστικοί πίνακες στοχοθεσίας Οικονομικών Αποτελεσμάτων Οικονομικού έτους 2023

 

-Έγκριση 2ης τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου 2023

 

-Έγκριση Σύναψης και των όρων Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης του άρθρου 100 του Ν. 3852/2010, όπως ισχύει, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του Δήμου Λήμνου και του Οργανισμού Εκπαίδευσης Δια βίου Μάθησης  -  Πολιτισμού - Αθλητισμού Δήμου Λήμνου για το Έργο: «Αναβάθμιση υποδομών της Δημοτικής Πινακοθήκης Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης Κοντιά».

 

-Έγκριση Σύναψης και των όρων Προγραμματικής Σύμβασης, μεταξύ Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και Δήμου Αγίου Ευστρατίου, για την εκτέλεση του έργου, με τίτλο: «Βελτίωση Δημοτικής Οδού Αγίου Ευστρατίου προς Μνημείο Σιαλμά».

 

-Έγκριση όρων Προγραμματικής Σύμβασης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με το Πανεπιστήμιο Κρήτης για το έργο με τίτλο «Παραγωγή και προβολή έκθεσης με θέμα:  Οι απαρχές της γλυπτικής – Αρχαιολογικά ευρήματα από τον Παλαιό Κόσμο και τη Λέσβο 2.500.000 - 50.000 χρόνια πριν» συνολικού προϋπολογισμού 37.200€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

 

-Επιχορήγηση Αθλητικών Ερασιτεχνικών Σωματείων ομαδικών Ολυμπιακών Αθλημάτων Εθνικών κατηγοριών βάσει του άρθρου 66 του Ν. 4735/2020 και του άρθρου 70 του Ν.4954/2022

 

-Αποτελέσματα ελέγχου επί εκτελούμενων μαθητικών δρομολογίων και επιβολή κυρώσεων.

 

-Μεταφορά Μαθητών ΠΕ Λέσβου και ΠΕ Λήμνου

 

-Έγκριση αναπροσαρμογής συμβατικού κόστους δρομολογίων λόγω μηνιαίας διαφοροποίησης της τιμής των καυσίμων κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2023.

 

-Ορισμός εκπροσώπου στην επιτροπή του άρθρο 13, του Γενικού Κανονισμού Λιμένα αριθ. 18, που συγκροτείται από την Λιμενική Αρχή Σάμου.

 

-Αίτημα για χρονική παράταση - τροποποίηση Προγραμματικής Συμβάσης «Ερευνητικές και ενημερωτικές δράσεις για ενίσχυση της ετοιμότητας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου αναφορικά με την άμεση εκρίζωση του παθογόνου Xylella fastidiosa σε περίπτωση εντοπισμού του ‘XyleVA»

 

-Έγκριση Σχεδίου Ανακοίνωσης ΣΟΧ 2/2023 (εργατοτεχνικό προσωπικό Υ.Ε.)

 

-Ορισμός Εκπροσώπου στην Επιτροπή Διαχείρισης Προγράμματος «Τοπική Ανάπτυξη με πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων» (ΤΑΠΤοΚ) στο πλαίσιο του Προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο» 2021-27.

 

-Λήψη απόφασης για καταβολή από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου οφειλών της υπό εκκαθάρισης Αναπτυξιακής Εταιρείας «ΕΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» στον πρώην Εκκαθαριστή της Πιτσιλό Νικόλαο Εταιρείας.

 

-Έγκριση πινάκων κατάταξης για την πρόσληψη εργατοτεχνικού προσωπικού δακοκτονίας έτους 2023.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση βοήθειας για του πλημμυροπαθείς

Επιτυχημένη η πρωτοβουλία συλλογής τροφίμων από το συνδυασμό «Νέα Δράση νέος Δήμος» του Πανάγου Κουφέλου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Σάμο επισκέφθηκε ο επικεφαλής της «Ανταρσία στο Αιγαίο»

«Η Ανταρσία στο Αιγαίο είναι η μόνη παράταξη που αντιπαλεύει την νέα ΚΑΠ και το Μητρώο Αγροτών» τόνισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Νίκος Μανάβης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τραυματίσθηκε η οδηγός δικύκλου

Τροχαίο ατύχημα στην διασταύρωση των οδών Παπαδιαμάντη και Μιχάλη Μυρογιάννη στη Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναντήσεις του Στρατή Ζαφείρη με ποτοποιούς της Λέσβου

«Με συνεργασία ποτοποιών και Περιφέρειας μπορούμε να υποστηρίξουμε τις παραγωγικές μονάδες, ενισχύοντάς τες μέσω του ΕΣΠΑ» τόνισε ο κ. Ζαφείρης κατά την διάρκεια των συναντήσεων
ΕΛΛΑΔΑ

Στηρίζουν την Έφη Αχτσιόγλου

«Είναι επιτακτική την ανάγκη η ανασυγκρότηση των δομών και λειτουργιών του κόμματος, ώστε να διασφαλιστεί η δημοκρατική λειτουργία και η ουσιαστική συμμετοχή όλων των μελών του» τονίζουν οι υπογράφοντες το κείμενο στήριξης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καθημερινές οι επισκέψεις του Χριστόφα σε χωριά του Δήμου Μυτιλήνης

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης συζήτησε με τους κατοίκους των χωριών τα προβλήματα τους και αναφέρθηκε στις λύσεις που προβλέπει το πρόγραμμα της αυτοδιοικητικής κίνησης «ΜΠΡΟΣΤΑ»
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μολυσμένος ο αέρας που αναπνέουμε στη Μυτιλήνη;

Σύμφωνα με αποκαλυπτική έρευνα της εφημερίδας «The Guardian» η συγκέντρωση επικίνδυνων μικροσωματιδίων στην ατμόσφαρα της πόλης μας και άλλων τεσσάρων πόλεων της Ελλάδας είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρωτοβουλίες της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τις αποφάσεις που έλαβε το Συμβούλιο της Κοινότητας
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αγιασμός για την νέα Οδηγική Χρονιά

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, στις 10.00 το πρωί
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Βραβείο για το πράσινο απορριματοφόρο της Δυτικής Λέσβου

Ο Δήμος έλαβε το πρώτο βραβείο στο πλαίσιο του διαγωνισμού OTA AWARDS
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραβείο στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την πολιτιστική της δράση

Στο πλαίσιο των βραβείων ΟΤΑ AWARDS, που τελούν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέες εξορμήσεις του Αλκιβιάδη Στεφανή

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης του συνδυασμού «Νέα Δυναμική» μαζί με τους υποψήφιους συμβούλους του θα επισκεφθεί εμπορικούς δρόμους της Μυτιλήνης και τη Δημοτική Ενότητα Πλωμαρίου