× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο βορείου Αιγαίου

Την Πέμπτη 11 Μάη στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Μυτιλήνη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/5/2023

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο βορείου Αιγαίου

Συνεδριάζει την Πέμπτη 11 Μάη το Περιφερειακό Συμβούλιο βορείου Αιγαίου, στις 5.00 το απόγευμα, στην Μυτιλήνη. Πρόκειται για την 9η κατά σειρά συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί κατά την φετινή χρονιά και  στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται 21 θέματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης  έχουν ως εξής:

- Τροποποίηση Οργανισμού Εσωτερικής Λειτουργίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-  Αίτημα Αντικατάστασης Μέλους της Ομάδας Έργου στο πλαίσιο της με αριθ. πρωτ. 81567/4722/22.12.2021 «Σύμβαση για την Δημιουργία και λειτουργία υποστηρικτικού μηχανισμού για την υποστήριξη του επιχειρηματικού / παραγωγικού ιστού και την προώθηση της καινοτομίας στη Περιφέρεια Β. Αιγαίου» (ΑΔΑΜ: 21SYMV009821713 2021-12-23).

 

- Αίτημα έγκρισης του 8ου Πρωτοκόλλου Παραλαβής Παραδοτέου στο πλαίσιο της αριθ. πρωτ. 81567/4722/22.12.2021 Σύμβασης με τίτλο «Δημιουργία και λειτουργία υποστηρικτικού μηχανισμού για την υποστήριξη του επιχειρηματικού / παραγωγικού ιστού και την προώθηση της καινοτομίας στη Περιφέρεια Β. Αιγαίου» (ΑΔΑΜ: 21SYMV009821713 2021-12-23).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

- Αίτημα έγκρισης του 9ου Πρωτοκόλλου Παραλαβής Παραδοτέου στο πλαίσιο της αριθ. πρωτ. 81567/4722/22.12.2021 Σύμβασης με τίτλο «Δημιουργία και λειτουργία υποστηρικτικού μηχανισμού για την υποστήριξη του επιχειρηματικού / παραγωγικού ιστού και την προώθηση της καινοτομίας στη Περιφέρεια Β. Αιγαίου» (ΑΔΑΜ: 21SYMV009821713 2021-12-23).

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- 2ης τροποποίηση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2023 της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου  

 

- Υποβολή οικονομικών στοιχείων που αφορούν την εκτέλεση του Προϋπολογισμού του 2022

 

-Οριστικοί πίνακες στοχοθεσίας Οικονομικών Αποτελεσμάτων Οικονομικού έτους 2023

 

-Έγκριση 2ης τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου 2023

 

-Έγκριση Σύναψης και των όρων Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης του άρθρου 100 του Ν. 3852/2010, όπως ισχύει, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του Δήμου Λήμνου και του Οργανισμού Εκπαίδευσης Δια βίου Μάθησης  -  Πολιτισμού - Αθλητισμού Δήμου Λήμνου για το Έργο: «Αναβάθμιση υποδομών της Δημοτικής Πινακοθήκης Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης Κοντιά».

 

-Έγκριση Σύναψης και των όρων Προγραμματικής Σύμβασης, μεταξύ Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και Δήμου Αγίου Ευστρατίου, για την εκτέλεση του έργου, με τίτλο: «Βελτίωση Δημοτικής Οδού Αγίου Ευστρατίου προς Μνημείο Σιαλμά».

 

-Έγκριση όρων Προγραμματικής Σύμβασης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με το Πανεπιστήμιο Κρήτης για το έργο με τίτλο «Παραγωγή και προβολή έκθεσης με θέμα:  Οι απαρχές της γλυπτικής – Αρχαιολογικά ευρήματα από τον Παλαιό Κόσμο και τη Λέσβο 2.500.000 - 50.000 χρόνια πριν» συνολικού προϋπολογισμού 37.200€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

 

-Επιχορήγηση Αθλητικών Ερασιτεχνικών Σωματείων ομαδικών Ολυμπιακών Αθλημάτων Εθνικών κατηγοριών βάσει του άρθρου 66 του Ν. 4735/2020 και του άρθρου 70 του Ν.4954/2022

 

-Αποτελέσματα ελέγχου επί εκτελούμενων μαθητικών δρομολογίων και επιβολή κυρώσεων.

 

-Μεταφορά Μαθητών ΠΕ Λέσβου και ΠΕ Λήμνου

 

-Έγκριση αναπροσαρμογής συμβατικού κόστους δρομολογίων λόγω μηνιαίας διαφοροποίησης της τιμής των καυσίμων κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2023.

 

-Ορισμός εκπροσώπου στην επιτροπή του άρθρο 13, του Γενικού Κανονισμού Λιμένα αριθ. 18, που συγκροτείται από την Λιμενική Αρχή Σάμου.

 

-Αίτημα για χρονική παράταση - τροποποίηση Προγραμματικής Συμβάσης «Ερευνητικές και ενημερωτικές δράσεις για ενίσχυση της ετοιμότητας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου αναφορικά με την άμεση εκρίζωση του παθογόνου Xylella fastidiosa σε περίπτωση εντοπισμού του ‘XyleVA»

 

-Έγκριση Σχεδίου Ανακοίνωσης ΣΟΧ 2/2023 (εργατοτεχνικό προσωπικό Υ.Ε.)

 

-Ορισμός Εκπροσώπου στην Επιτροπή Διαχείρισης Προγράμματος «Τοπική Ανάπτυξη με πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων» (ΤΑΠΤοΚ) στο πλαίσιο του Προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο» 2021-27.

 

-Λήψη απόφασης για καταβολή από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου οφειλών της υπό εκκαθάρισης Αναπτυξιακής Εταιρείας «ΕΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» στον πρώην Εκκαθαριστή της Πιτσιλό Νικόλαο Εταιρείας.

 

-Έγκριση πινάκων κατάταξης για την πρόσληψη εργατοτεχνικού προσωπικού δακοκτονίας έτους 2023.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Τα «άκουσε» στο Σίγρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκτός από το Λιμάνι Σιγρίου, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ξεναγούμενος από τον Νίκο Ζούρο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη φωτισμού και διαγράμμισης στον κόμβο της Ανεμώτιας

Κάτοικοι του χωριού μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας μίλησαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτη βλάβη στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΛ στα «Αμπελάκια» Καλλονής

Η ΔΕΥΑΛ ζητά την κατανόηση των καταναλωτών καθώς η βλάβη θα αποκατασταθεί σε λίγες μέρες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσαρέσκεια Σηφουνάκη για τη μηδενική αναφορά στο έργο του

«Οι Υπουργοί και ο Πρωθυπουργός ευλόγησαν εαυτούς χωρίς καμία αναφορά στους πραγματικούς εμπνευστές και δημιουργούς του μεγάλου αυτού έργου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Σε προεκλογικό κλίμα, παρουσία Μητσοτάκη, η παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής‑ Σιγρίου

Φανερά δυσαρεστημένος ο Νίκος Σηφουνάκης για τη μηδενική αναφορά στο έργο του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Μεταφορών, τον υφυπουργό, αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Θεόδωρος Παραδέλλης υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα διεκδικήσει την ψήφο της κάλπης των ευρωεκλογών της 9ης Ιούνίου
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ