× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Βόμβα (!!!) στην οδό Ερμού της Μυτιλήνης

Συνεχίζεται την ερχόμενη Παρασκευή, η δίκη για την εμπρηστική βόμβα που εξεράγη το Φεβρουάριο του 2016 σε κατάστημα τατουάζ στην παλιά αγορά. Στη φυλακή εδώ και 16 μήνες δυο από τους καταδικασθέντες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/5/2023

Βόμβα (!!!) στην οδό Ερμού της Μυτιλήνης

Το κατάστημα τατουάζ στην οδό Ερμού της Μυτιλήνης που καταστράφηκε από έκρηξη εμπρηστικής βόμβας το Φεβρουάριο του 2016 (Φωτο από το Διαδίκτυο)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια ξεχασμένη υπόθεση απασχολεί από την περασμένη Δευτέρα 8 Μαΐου το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κακουργημάτων που συνεδριάζει στη Μυτιλήνη.

Πρόκειται για την τη φωτιά που ξέσπασε το Φεβρουάριο του 2016 σε κατάστημα τατουάζ καταστρέφοντας το, στην οδό Ερμού της Μυτιλήνης. Φωτιά που όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, προήλθε από έκρηξη βόμβας! Όπως αποδείχθηκε δράστες ήταν τρεις κάτοικοι Καλλονής εκ των οποίων ο ένας είχε βάλει την εμπρηστική βόμβα ενώ ηθικός αυτουργός ήταν επιχειρηματίας από τον χώρο των επιχειρήσεων τατουάζ, στη Μυτιλήνη επίσης.

Ο τελευταίος καταδικάστηκε το Νοέμβριο του 2021 από το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο που είχε συνεδριάσει στη Χίο σε ποινή κάθειρξης 16 ετών και έκτοτε εκτίει την ποινή στις φυλακές της Χίου. Ας σημειωθεί ότι ο εν λόγω πρωτόδικα καταδικασμένος δικάζεται και αύριο Πέμπτη από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης ως ενεχόμενος στα γεγονότα της πλατείας Σαπφούς, στο λεγόμενο πογκρόμ κατά των προσφύγων, τον Απρίλιο του 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε οκτώ χρόνια κάθειρξης για την τοποθέτηση της εμπρηστικής βόμβας καταδικάστηκε και ο ένας από τους τρεις Καλλονιάτες ο οποίος επίσης εκτίει την ποινή που του επιβλήθηκε στις φυλακές της Χίου. Τέλος οι άλλοι δυο κατηγορούμενοι δικάσθηκαν και καταδικάσθηκαν το Νοέμβριο του 2012 σε ποινή φυλάκισης έξη ετών ο καθένας η έφεση δε που άσκησαν είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα και είναι ελεύθεροι.

Η δίκη ξεκίνησε τη Δευτέρα 8 Μαΐου, συνεχίστηκε σήμερα με την κατάθεση της πρώτης μάρτυρας κατηγορίας, ιδιοκτήτριας του μαγαζιού που δέχθηκε την επίθεση. Αργά το μεσημέρι διακόπηκε για να συνεχιστεί στις 9 το πρωί της Παρασκευής 12 Μαΐου. Πάντως όπως νομικοί κύκλοι ανέφεραν ούτε την Παρασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί η εκδίκαση αφού υπάρχει ένα πολύ μεγάλος αριθμός μαρτύρων κατηγορίας και υπεράσπισης που θα εξεταστούν.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Χορηγούνται από ακτοπλοϊκές εταιρίες και την αεροπορική εταιρεία Sky Express για την μετάβαση των νεοδιόριστων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις περιοχές ανάληψης υπηρεσίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενημερώθηκαν για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων

Ημερίδα από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εβγαλε μαχαίρι και τον δάγκωσε...

Συνελήφθη 24χρονος στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Γενικό Λύκειο Αντισσας στη Χίο

Οι «μικροί πρέσβεις» του τουρισμού του Δ. Δυτικής Λέσβου κατάφεραν μέσα από τον δικό τους μαθητικό τουρισμό στη Χίο όχι μόνο να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού αλλά και να προβάλλουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου τις ομορφιές της Δυτικής Λέσβου.
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για ναρκωτικά

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς, στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Εκπαίδευση για την πυρασφάλεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική
ΔΡΑΣΕΙΣ

Να... γεμίσουμε «το καλάθι της Αγάπης»!

Μετά την Καλλονή η δράση του Ερυθρού Σταυρού έρχεται στη Μυτιλήνη την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου