× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Συνώνυμο της αφερεγγυότητας οι δεσμεύσεις Κύτελη για την ανάπλαση του λιμανιού

«Λόγια του αέρα» αποδείχτηκαν οι δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής για τη ολοκλήρωση στις 15 Μαΐου του πρώτου τμήματος του έργου και την απαλλαγή αυτού του τμήματος της Προκυμαίας από τις λαμαρίνες

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ Δημοσίευση 15/5/2023

Συνώνυμο της αφερεγγυότητας οι δεσμεύσεις Κύτελη για την ανάπλαση του λιμανιού

«15 Μαΐου θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος του έργου της ανάπλασης της Προκυμαίας της Μυτιλήνης, και 15 Ιουνίου το δεύτερο» διαβεβαίωνε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης τους ενδιαφερόμενους φορείς της πόλης, στις 5 του περασμένου Απριλίου, στη διάρκεια συνάντησης που είχε μαζί τους. Λίγες ώρες μετά, σε δηλώσεις του σε τοπικά ΜΜΕ είχε πει πως «μέχρι τις 10 Μαϊου θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στο πρώτο τμήμα των έργων στην προκυμαία και μέχρι τις 10 Ιουνίου στο δεύτερο τμήμα όπου ξεκίνησαν από σήμερα (σ.σ. στις 5 Απριλίου) οι εργασίες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σήμερα 15 Μαΐου, το «Ν» πιστό στο ραντεβού που είχε δώσει ο ίδιος ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, πραγματοποίησε αυτοψία και στα δυο μέτωπα του έργου. Τόσο στο πρώτο τμήμα του στο επιθαλάσσιο πεζοδρόμιο, στο κρηπίδωμα από το ξενοδοχείο Blue Sea μέχρι τη γωνία της πλατείας Σαπφούς. Όσο και στο δεύτερο τμήμα του, στο τμήμα του επιθαλάσσιου πεζοδρομίου απέναντι από την πλατεία Σαπφούς.

Η κατάσταση και στα δυο μέτωπα είναι πραγματικά απογοητευτική και απέχει πολύ από έργα που θα μπορούσαν να παραδοθούν στις ημερομηνίες που ο ίδιος ο Δήμαρχος είχε ανακοινώσει ανατρέποντας παλιότερες. Ας σημειωθεί ότι η δημοτική αρχή Κύτελη για το πρώτο τμήμα του έργου που κατά τα άλλα θα παραδίδονταν σήμερα, είχε επίσημα ανακοινώσει ότι θα ήταν έτοιμο αρχικά στα τέλη Φεβρουαρίου και μετά στα τέλη Απριλίου!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως το «Ν» διαπίστωσε σήμερα, σε αυτό το πρώτο τμήμα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή των υποδομών για τα απαραίτητα δίκτυα, το τσιμεντένιο «τραβηχτό» τσιμεντένιο άκρο του κρηπιδώματος από τη μεριά της θάλασσας και του φωτιζόμενου τοιχίου ύψους 45 πόντων, που θα διαχωρίζει το κρηπίδωμα από το δρόμο.

Ούτε κουβέντα φυσικά για τα φωτιζόμενα βοτσαλωτά παγκάκια που δεν έχουν καν καλουπωθεί αλλά και το βοτσαλωτό δάπεδο. Πολύς χρόνος θα χρειαστεί και για την τοποθέτηση των φωτιστικών στύλων και των υπολοίπων φωτιστικών που σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχουν καν παραγγελθεί!

Και φυσικά ούτε λόγος για ρυθμούς «σπριντ» στους οποίους είχε αναφερθεί η δημοτική αρχή στην υλοποίηση του έργου. Το «Ν» μέτρησε σήμερα οκτώ μόλις εργαζομένους. Αριθμός που είναι πολύ μικρός για ένα έργο τέτοιας σημασίας που πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν αφού καλοκαίρι με λαμαρινόφρακτη προκυμαία ισοδυναμεί με οικονομική καταστροφή για μεγάλο τμήμα εμπόρων και επιχειρηματιών της Προκυμαίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσον αφορά το δεύτερο τμήμα το οποίο σύμφωνα με τον κ. Κύτελη θα είναι έτοιμο στις 15 Ιουνίου (!!!), σε ένα δηλαδή μήνα από σήμερα, και εκεί η κατάσταση είναι απογοητευτική. Έχουν αφαιρεθεί οι στύλοι φωτισμού (βυθίζοντας στο σκοτάδι όλη την πλατεία) και η στάση των ΚΤΕΛ και πέραν τούτων τίποτα άλλο. Γεγονός που αποδεικνύει ότι αναλογικά με το πρώτο τμήμα του έργου το καλοκαίρι στο κρηπίδωμα απέναντι από την πλατεία Σαπφούς, θα βγει... με λαμαρίνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την ιστορία και μόνο στις 4 Οκτωβρίου του 2022 ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης και κατά την υπογραφή της σύμβασης με τον εκπρόσωπο της αναδόχου του έργου εταιρείας είχε δηλώσει πως οι εργασίες θα ξεκινούσαν στις αρχές Νοεμβρίου και το όλο έργο θα ολοκληρωθεί με βάση το σχεδιασμό σε 18 μήνες. Δηλαδή την Άνοιξη του 2024. Έξι μήνες μετά δεν έχει πάει ούτε στα μισά το πρώτο μικρό σε σχέση με το υπόλοιπο τμήμα του έργου. Τηρουμένων των αναλογιών όλο το έργο θα ολοκληρωθεί εφόσον η τραγική για την πόλη αυτή κατάσταση συνεχιστεί, το.... 2030!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Τα «άκουσε» στο Σίγρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκτός από το Λιμάνι Σιγρίου, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ξεναγούμενος από τον Νίκο Ζούρο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη φωτισμού και διαγράμμισης στον κόμβο της Ανεμώτιας

Κάτοικοι του χωριού μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας μίλησαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτη βλάβη στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΛ στα «Αμπελάκια» Καλλονής

Η ΔΕΥΑΛ ζητά την κατανόηση των καταναλωτών καθώς η βλάβη θα αποκατασταθεί σε λίγες μέρες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσαρέσκεια Σηφουνάκη για τη μηδενική αναφορά στο έργο του

«Οι Υπουργοί και ο Πρωθυπουργός ευλόγησαν εαυτούς χωρίς καμία αναφορά στους πραγματικούς εμπνευστές και δημιουργούς του μεγάλου αυτού έργου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Σε προεκλογικό κλίμα, παρουσία Μητσοτάκη, η παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής‑ Σιγρίου

Φανερά δυσαρεστημένος ο Νίκος Σηφουνάκης για τη μηδενική αναφορά στο έργο του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Μεταφορών, τον υφυπουργό, αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Θεόδωρος Παραδέλλης υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα διεκδικήσει την ψήφο της κάλπης των ευρωεκλογών της 9ης Ιούνίου
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ