× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Την Κυριακή η Κυβέρνηση που δεν νοιάστηκε για τους νησιώτες, αλλά μόνο για τα κέρδη των ελίτ τελειώνει»

Η ομιλία του ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Κώστα Αρβανίτη από την πλατεία Σαπφούς

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/5/2023

«Την Κυριακή η Κυβέρνηση που δεν νοιάστηκε για τους νησιώτες, αλλά μόνο για τα κέρδη των ελίτ τελειώνει»

«Την Κυριακή η Κυβέρνηση που δεν νοιάστηκε για τους νησιώτες και τις ανάγκες τους αλλά μόνο για τα κέρδη των ελίτ και τις απευθείας αναθέσεις σε κολλητούς, τελειώνει», τόνισε στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Αρβανίτης από την πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη.

Τον ευρωβουλευτή προλόγισαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία από τον Νομό Λέσβου, τους οποίους εκθείασε ο Κώστας Αρβανίτης και τόνισε ότι ομορφαίνει ο κόσμος όταν κοκκινίζει. Αναφέρθηκε μάλιστα ο ευρωβουλευτής στη θητεία του για την οργάνωση των ΚΕΘΕΑ στην Ελλάδα και τον αγώνα του για το ΚΕΘΕΑ της Λέσβου

Η ομιλία του Κώστα Αρβανίτη:

Φίλες και Φίλοι

Σύντροφοι και Συντρόφισσες

Προοδευτικοί πολίτες της Μυτιλήνης αλλά και ολόκληρης της Λέσβου που βρίσκεστε σήμερα για εδώ για να πείτε όλοι μαζί ΩΣ ΕΔΩ

Η παρουσία σας στέλνει και από νησί σας με τη βαθιά Δημοκρατική και Προοδευτική παράδοση το ίδιο ηχηρό μήνυμα που βλέπουμε σε κάθε γωνιά της χώρας.

Είναι το μήνυμα της Αλλαγής

Είναι το μήνυμα πως οι πολίτες δεν αντέχουν και δεν ανέχονται πια την αδικία που έκανε κανονικότητα το καθεστώς Μητσοτάκη

Είναι το μήνυμα πως οι πολίτες δεν αντέχουν και δεν ανέχονται το μισθό τους να μην τους βγάζει το μήνα

Είναι το μήνυμα πως οι πολίτες δεν αντέχουν και δεν ανέχονται το πάρτυ των απευθείας αναθέσεων από μια Δεξιά που ξέρει μόνο να βλέπει το Κράτος ως λάφυρο

Είναι το μήνυμα της Αλλαγής, της μεγάλης Δημοκρατικής Ανατροπής για Δικαιοσύνη παντού, για να μπει τέλος στην κανονικότητα της αδικίας, μια κανονικότητα που δεν την ανέχεται κανένας, ούτε ο δεξιός, ούτε ο κεντρώος, ούτε ο αριστερός πολίτης.

Κανείς πολίτης δεν ανέχεται την αδικία της υπονόμευσης στην πράξη του Μεταφορικού Ισοδύναμου.

Ένα μέτρο που η Πολιτεία χρωστούσε στους νησιώτες.

Ένα μέτρο που η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θέσπισε και στήριξε με συνέπεια την εφαρμογή του σε δύσκολες για τη χώρα στιγμές.

Την ώρα που οι δανειστές μετρούσαν κάθε κωδικό και κάθε δαπάνη σε κάθε υπουργείο.

Την ώρα που οι πολίτες πλήρωναν βαρύ κόστος μιας χρεοκοπίας για την οποία όλοι γνωρίζουμε ποιες πολιτικές δυνάμεις ευθύνονται.

Τη δύσκολη εκείνη ώρα η Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τόλμησε και κατάφερε να εκπληρώσει ένα μέρος του χρέους της Ελληνικής Πολιτείας απέναντι στους αδικημένους συμπολίτες των νησιών μας.

Κι όλα αυτά δεν ξεχνάμε πως έγιναν χάρη στις προσπάθειες ενός σπουδαίου συντρόφου μας, ενός αγαπημένου φίλου που χάσαμε πρόσφατα, του Νεκτάριου Σαντορινιού.

Και οι επόμενοι τί έκαναν; Η Κυβέρνηση των «Άριστων» που ήρθε με υποσχέσεις να βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων στη χώρα αυτή, υπονόμευσε και ευτέλισε το Μεταφορικό Ισοδύναμο.

Με απαράδεκτες καθυστερήσεις στις πληρωμές, σχεδόν ακυρώνει στην πράξη ένα μέτρο – ανάσα για μικρά και μεγάλα νησιά όπως η Λέσβος.

ΩΣ ΕΔΩ

Την Κυριακή αυτό τελειώνει: Την Κυριακή η Κυβέρνηση που δεν νοιάστηκε για τους νησιώτες και τις ανάγκες τους αλλά μόνο για τα κέρδη των ελίτ και τις απευθείας αναθέσεις σε κολλητούς, τελειώνει.

Και τελειώνει με την ψήφο στο ΣΥΡΙΖΑ! Τον ΣΥΡΙΖΑ που διεκδικεί και θα πάρει όχι μια «δεύτερη», αλλά την πρώτη ευκαιρία.

Μια ευκαιρία να κυβερνήσουμε με το πρόγραμμά μας, χωρίς τους καναταγκασμούς της τρόικας, χωρίς επιτροπείες, χωρίς το βραχνά των δανειστών αλλά και των ντόπιων συμμάχων τους, χωρίς τους «Γερούν γερά»!

Μια ευκαιρία να κυβερνήσουμε με ένα πρόγραμμα που έχει στον πυρήνα του 4 κεντρικές πολιτικές

αύξηση μισθών,
μείωση τιμών,
ρύθμιση χρεών,
δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος δίπλα στον πολίτη.
Αύξηση μισθών όχι απλά ως ένα προεκλογικό τάμα, ένα «δώρο» στους πιο αδύναμους.

Αύξηση μισθών για να καλυφθούν οι απώλειες της μεγάλης ληστείας στο πορτοφόλι μας που έγινε με την «Αισχροκέρδεια Μητσοτάκη».

Της αισχροκέρδειας που δεν γέμισε μόνο υπερκέρδη τα ταμεία μεγάλων ομίλων, αλλά έφερε υπερέσοδα στα Δημόσια Ταμεία με την Άρνηση της Κυβέρνησης να μειώσει τους έμμεσους φόρους.

Τους άδικους εκείνους φόρους που είναι ίδιοι για τον φτωχό, ίδιοι για τον μεσαίο, ίδιοι για τον πλούσιο!

Αλλά και αύξηση μισθών στο πλαίσιο που βάζει η ίδια η ΕΕ με την Οδηγία για τους Κατώτατους Μισθούς στα κράτη μέλη.

Με Συλλογικές διαπραγματεύσεις και Συλλογικές συμβάσεις εργασίας

Με σύνδεση με το βιοτικό επίπεδο και στόχο μια αξιοπρεπή διαβίωση και όχι μόνο με την «παραγωγικότητα» για να μένουν οι μισθοί καθηλωμένοι σε επίπεδα φτώχειας.

Αύξηση μισθών που θα παρακολουθεί τον πληθωρισμό και δεν θα εξανεμίζεται πριν καν φτάσει στην τσέπη του εργαζόμενου.

Όπως έγινε με τα φιλοδωρήματα που μοίρασε ο κ. Μητσοτάκης.

Αύξηση μισθών που θα είναι εργαλείο ανάπτυξης και «λάδι» στη μηχανή της οικονομίας.

Αλλά και μείωση τιμών λέει το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, μείωση τιμών με μείωση των άδικων έμμεσων φόρων.

Κάτι που αρνείται ο κ.Μητσοτάκης

Και εξοργίζει ακόμη και δικούς του βουλευτές.

Όπως την κυρία Μαρία Ζάγκα, που εξαπέλυσε κεραυνούς κατά του κ. Μητσοτάκη μιλώντας για “επίσημο παρακράτος” στα καύσιμα που κερδίζει από τους υψηλούς έμμεσους φόρους.

Σε όλα αυτά βάζουμε τέλος την Κυριακή.

Με την ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τη μόνη ψήφο που εγγυάται την Αλλαγή.

Μια Αλλαγή που εγγυάται προοδευτικές πολιτικές όπως το Υγειονομικό Ισοδύναμο.

Ένα πλέγμα πολιτικών που θα βάζει τις υπηρεσίες Υγείας στα νησιά μας στην πρώτη γραμμή και θα προσπαθήσει να καλύψει το κενό που εγκληματικές πολιτικές αλλά και χρόνιες αδυναμίες δημιούργησαν.

Για να έχουν και οι πολίτες στη Λέσβο, στη Λήμνο, σε κάθε νησί, ισότιμη πρόσβαση στο πιο πολύτιμο αγαθό: Την Υγεία.

Με στοχευμένα έργα που θα καλύψουν τα κενά στις υποδομές. Με κίνητρα για υγειονομικούς που θα εξασφαλίζουν την αξιοπρέπειά τους, για να μπορούν να βρίσκονται δίπλα στους νησιώτες, δίπλα σε όλους σας όταν τους έχετε ανάγκη!

Αλλά σαν να μην έφτανε η υπονόμευση του Νησιωτικού Ισοδύναμου, σαν να μην έφτανε η εγκατάλειψη των υποδομών, η ΝΔ θέσπισε και την υποχρέωση όλοι οι υποψήφιοι για τα Συμβούλια Κοινοτήτων στις τοπικές εκλογές του Οκτωβρίου να ενταχθούν στους Συνδυασμούς των υποψηφίων Δημάρχων.

Έτσι, πολλοί συμπατριώτες σας, όλων των παρατάξεων και προτιμήσεων, χάνουν το δημοκρατικό δικαίωμα να εκλέγουν στα χωριά τους Πρόεδρο και Συμβούλιο όποιους εκείνοι θέλουν (όπως έγινε στις εκλογές του 2019 με τον «Κλεισθένη» του ΣΥΡΙΖΑ) αφού με τον νέο νόμο η κυβέρνηση τους βάζει στο εκβιαστικό δίλημμα να επιλέξουν Δήμαρχο και Συμβούλιο Κοινότητας, από το ίδιο Συνδυασμό.

Ακριβώς για να επιβληθούν τα παραπάνω, καταργήθηκαν από τη ΝΔ οι αυτόνομοι συνδυασμοί εκλογής Συμβουλίων των Κοινοτήτων και όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι Πρόεδροι ή Σύμβουλοι, θα πρέπει θέλοντας και μη, να υπηρετήσουν τους δημαρχιακούς συνδυασμούς.

Με βεβαιότητα, οι διατάξεις που επιβάλει η κυβέρνηση, θα απομακρύνουν από τις Κοινότητες και τους Δήμους πολλά αυτοδιοικητικά στελέχη με εμπειρία.

Ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου 2023 καλούμε τα άλλα κόμματα να πάρουν ξεκάθαρη δημόσια θέση και να ψηφίσουν στη νέα Βουλή που θα προκύψει, υπέρ της επαναφοράς των Αυτόνομων Συνδυασμών για τις Κοινότητες, μαζί με διάθεση πόρων του δημοτικού προϋπολογισμού για αντιμετώπιση προβλημάτων καθημερινότητας.

Στοιχειώδη μέτρα δηλαδή για να μην εγκαταλείπονται τα χωριά μας.

Μπροστά στην κάλπη της Κυριακής να πάρουν ξεκάθαρη δημόσια θέση για την κατάργηση όλων των αντιδημοκρατικών διατάξεων της ΝΔ στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε οι δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου να γίνουν χωρίς εκβιαστικά διλήμματα.

Αλλά προϋπόθεση για όλα αυτά είναι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η μόνη ψήφος που μπορεί να γκρεμίσει το καθεστώς Μητσοτάκη και να φέρει την προοδευτική διακυβέρνηση.

Γιατί αυτές οι εκλογές έχουν ένα δίλημμα:

ΑΛΛΑΓΗ Η ΞΑΝΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ;;;

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ή ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;;;

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΡΕΙΑ Ή ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ;;;

Όπως κι αν το καταλαβαίνει ο καθένας, όπως κι αν θέλει να το διατυπώσει η απάντηση είναι ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Τη μόνη ψήφο που μπορεί να σημαίνει ήττα της ΝΔ και του καθεστώτος Μητσοτάκη.

Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σημαίνει: πολιτική αλλαγή και προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και πρωθυπουργό τον Αλ. Τσίπρα από την κάλπη της απλής αναλογικής.

Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει τέλος στον κατήφορο Μητσοτάκη που οδηγεί τη χώρα μας σε θεσμική χρεοκοπία.

Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει

τέλος στην κακοποίηση του Κράτους Δικαίου.
Τέλος στις σκανδαλώδεις Υποκλοπές πολιτικών αντιπάλων.
Τέλος στην Αστυνομοκρατία χωρίς πραγματική ασφάλεια για τους πολίτες
Τέλος στη Δικαιοσύνη για λίγους με ταξικούς φραγμούς για τους πολλούς
Τέλος σε όλες εκείνες τις αδικίες που δεν είναι θέμα «πρεστίζ», δεν είναι θέμα «κύρους» της χώρας, αλλά θέμα ουσίας, θέμα Δημοκρατίας.

Τέλος σε όλες τις πρακτικές που μας απομακρύνουν απ’ την Ευρώπη των αξιών και της ελευθερίας και μας οδηγούν πιο κοντά στην Ευρώπη των Όρμπαν, των Ερντογάν, των Πούτιν.

Με τα παπαγαλάκια τους προσπάθησαν να μας πείσουν οτι η οργή για τα Τεμπη «πέρασε», όπως είχαν προσπαθήσει να μας πείσουν οτι «Υποκλοπές Τέλος».

Με τα ίδια παπαγαλάκια προσπαθούν να μας πείσουν πως η κακοποίηση του Κράτους Δικαίου είναι πρόβλημα πολυτελείας.

Εμείς όμως, εσείς, όλοι μας, γνωρίζουμε, καλά πως η Δημοκρατία δεν έχει προβλήματα πολυτελείας.

Η Δημοκρατία δεν είναι Πολυτέλεια.

Και εδώ, στο νησί με τη βαθιά Δημοκρατική παράδοση, το νησί των τόσων αγωνιστών, μαρτύρων της Αριστεράς, το νησί των μεγάλων Δημοκρατικών Αγώνων για την Πρόοδο και την Αλλαγή του τόπου μας, το γνωρίζετε πολύ καλά αυτό!

Γνωρίζετε καλά πως δικαιούστε μια ενημέρωση χωρίς λίστες Πέτσα, χωρίς ειδήσεις που χάνονται και δεν φτάνουν ποτέ στο μεγάλο κοινό.

Γνωρίζετε καλά πως δικαιούστε ελεύθερα και δυνατά συνδικάτα για να διεκδικείτε το δίκιο στη δουλειά σας

Γνωρίζετε καλά πως δικαιούστε να μιλάτε στη τηλέφωνο χωρίς να σας ακούει κανείς εκτός από τον συνομιλητή σας. Χωρίς κάποιο μακρύ αυτί του Μαξίμου να εισβάλει βίαια στον ιδιωτικό σας χώρο, με την επίκληση δήθεν «εθνικών» λόγων.

Αν τα πιστεύετε αυτά.

Αν νιώθετε κι εσείς πως το οξυγόνο της Δημοκρατίας είναι το ίδιο αναγκαίο, είναι προϋπόθεση για να έχουμε το ψωμί, το γιατρό, το δάσκαλο, τότε δώστε την Κυριακή με την ψήφο σας τη δύναμη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δώστε την Κυριακή την εντολή Αλλαγής που έχει ανάγκη ο τόπος.

Βάλτε τέλος στη Μητσοτάκης ΑΕ των απευθείας αναθέσεων, της κακοποίησης Δημοκρατίας και Κράτους Δικαίου, της ληστείας στο πορτοφόλι των πολλών.

Ψήφο Στον ΣΥΡΙΖΑ – Κυβέρνηση Αλλαγής από την κάλπη της Κυριακής!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση βοήθειας για του πλημμυροπαθείς

Επιτυχημένη η πρωτοβουλία συλλογής τροφίμων από το συνδυασμό «Νέα Δράση νέος Δήμος» του Πανάγου Κουφέλου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Σάμο επισκέφθηκε ο επικεφαλής της «Ανταρσία στο Αιγαίο»

«Η Ανταρσία στο Αιγαίο είναι η μόνη παράταξη που αντιπαλεύει την νέα ΚΑΠ και το Μητρώο Αγροτών» τόνισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Νίκος Μανάβης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τραυματίσθηκε η οδηγός δικύκλου

Τροχαίο ατύχημα στην διασταύρωση των οδών Παπαδιαμάντη και Μιχάλη Μυρογιάννη στη Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναντήσεις του Στρατή Ζαφείρη με ποτοποιούς της Λέσβου

«Με συνεργασία ποτοποιών και Περιφέρειας μπορούμε να υποστηρίξουμε τις παραγωγικές μονάδες, ενισχύοντάς τες μέσω του ΕΣΠΑ» τόνισε ο κ. Ζαφείρης κατά την διάρκεια των συναντήσεων
ΕΛΛΑΔΑ

Στηρίζουν την Έφη Αχτσιόγλου

«Είναι επιτακτική την ανάγκη η ανασυγκρότηση των δομών και λειτουργιών του κόμματος, ώστε να διασφαλιστεί η δημοκρατική λειτουργία και η ουσιαστική συμμετοχή όλων των μελών του» τονίζουν οι υπογράφοντες το κείμενο στήριξης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καθημερινές οι επισκέψεις του Χριστόφα σε χωριά του Δήμου Μυτιλήνης

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης συζήτησε με τους κατοίκους των χωριών τα προβλήματα τους και αναφέρθηκε στις λύσεις που προβλέπει το πρόγραμμα της αυτοδιοικητικής κίνησης «ΜΠΡΟΣΤΑ»
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μολυσμένος ο αέρας που αναπνέουμε στη Μυτιλήνη;

Σύμφωνα με αποκαλυπτική έρευνα της εφημερίδας «The Guardian» η συγκέντρωση επικίνδυνων μικροσωματιδίων στην ατμόσφαρα της πόλης μας και άλλων τεσσάρων πόλεων της Ελλάδας είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρωτοβουλίες της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τις αποφάσεις που έλαβε το Συμβούλιο της Κοινότητας
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αγιασμός για την νέα Οδηγική Χρονιά

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, στις 10.00 το πρωί
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Βραβείο για το πράσινο απορριματοφόρο της Δυτικής Λέσβου

Ο Δήμος έλαβε το πρώτο βραβείο στο πλαίσιο του διαγωνισμού OTA AWARDS
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραβείο στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την πολιτιστική της δράση

Στο πλαίσιο των βραβείων ΟΤΑ AWARDS, που τελούν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέες εξορμήσεις του Αλκιβιάδη Στεφανή

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης του συνδυασμού «Νέα Δυναμική» μαζί με τους υποψήφιους συμβούλους του θα επισκεφθεί εμπορικούς δρόμους της Μυτιλήνης και τη Δημοτική Ενότητα Πλωμαρίου