× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κορυφώνεται η προεκλογική δουλειά των υποψηφίων του ΚΚΕ

Να κοκκινίσουν τις κάλπες της Λέσβου καλεί τα μέλη και τους φίλους του το κόμμα σε ανακοίνωση του

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/5/2023

Κορυφώνεται η προεκλογική δουλειά των υποψηφίων του ΚΚΕ

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 21 Μάη τα στελέχη του ΚΚΕ στη Λέσβο και την Λήμνο κλιμακώνουν την προεκλογική δουλειά με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και την επανεκλογή κομμουνιστή βουλευτή στο νησί, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του κόμματος.

Οι υποψήφιοι βουλευτές πραγματοποίησαν περιοδείες, συσκέψεις και ομιλίες, οι οποίες ολοκληρώνονται τις επόμενες μέρες.

 

Μαρία Κομνηνάκα:

Την Πέμπτη, 11 Μάη, περιόδευσε στην Πέτρα, και την Τρίτη, 16 Μάη επισκέφτηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης όπου συναντήθηκε με τη Διοίκηση και μίλησε στους εργαζόμενους οι οποίοι τόνισαν για άλλη μια φορά την υποστελέχωση της υπηρεσίας τους. Αναφέρθηκαν, μάλιστα, ιδιαίτερα στους φόβους τους ότι, επειδή οι εργαζόμενοι, λόγω της συνταξιοδότησης 12 συναδέλφων τους, που είναι η δύναμη ενός ολόκληρου κλιμακίου δεν έχουν αντικατασταθεί με νέους, σε περίπτωση πυρκαγιάς θα «θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές».

 

Η υποψήφια βουλευτής τόνισε ότι το ΚΚΕ έχει κατ’ επανάληψη φέρει στην βουλή με ερωτήσεις το ζήτημα αυτό και μάλιστα τους ενεχείρισε την τελευταία ερώτηση που κατέθεσε, λίγο πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου. «Είναι σχεδόν ανύπαρκτα τα μέτρα πρόληψης και αντιπυρικής προστασίας. Παραμένουν οι ελλείψεις σε μέσα, προσωπικό, υποδομές, χρηματοδότηση των αρμοδίων υπηρεσιών και της Δασικής Υπηρεσίας. Παραμένει ο αντιεπιστημονικός και καταστροφικός διαχωρισμός της πρόληψης από την κατάσβεση με το βάρος να πέφτει αποκλειστικά στην καταστολή...

 

Χρειάζεται λοιπόν άμεσα να παρθούν μέτρα προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού και των δασών. Δεν είναι κόστος η πυροπροστασία, η ζωή του λαού έχει αξία». Ζήτησε δε από τους εργαζόμενους να είναι κριτήριο ψήφου οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δίνουν τη μάχη με τη φωτιά, που πολλές φορές θρηνούν και συναδέλφους τους, και να εμπιστευτούν το ΚΚΕ που πάντα είναι στο πλευρό τους και υπερασπίζεται με κάθε τρόπο τα δίκαια αιτήματά τους.

Το Σάββατο, 13 Μάη, έκανε ομιλία στη Λήμνο.

 

Νίκη Τσιριγώτη:

Την Παρασκευή, 12 Μάη, το πρωί επισκέφτηκε τους εργαζόμενους της καθαριότητας του Δήμου Μυτιλήνης, στους οποίους τόνισε ότι θα πρέπει σαν κριτήριο ψήφου να έχουν τις πολιτικές που αφήνουν υποστελεχωμένες  τις υπηρεσίες καθαριότητας, τις εργασιακές συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται, χωρίς σύγχρονο εξοπλισμό και να στηρίξουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ που δίνει μάχη ώστε να ανατραπούν αυτές οι συνθήκες. Επίσης επισκέφτηκε τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ και το απόγευμα της ίδιας μέρας περιόδευσε στον Παππάδο.

 

Την Κυριακή, 14 Μάη, μίλησε στο Μανταμάδο, στην εκδήλωση της ΚΟΒ του ΚΚΕ, που ήταν αφιερωμένη στην Αντιφασιστική Νίκη των λαών.

«78 χρόνια συμπληρώνονται από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών. Εκατομμύρια θυσιάστηκαν για αυτήν και πολύ περισσότεροι εμπνέονται μέχρι σήμερα. Παρά τα εκατομμύρια ευρώ που διατίθενται για να γιορτάζεται την 9η Μάη η λεγόμενη «Ημέρα της Ευρώπης», με σκοπό το ξαναγράψιμο της Ιστορίας και την ταύτιση φασισμού - κομμουνισμού, η επιδιωκόμενη υποβάθμιση και στρέβλωση της συμβολής των κομμουνιστών στην Αντιφασιστική Νίκη αποδεικνύεται ακατόρθωτη…

Η 9η Μάη δείχνει τη δύναμη που διαθέτει ο λαός με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες, για να νικήσει τον όποιο ιμπεριαλιστικό συνασπισμό και εγχώριο ταξικό εκμεταλλευτή, να ανοίξει τον δρόμο για τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Είναι η καλύτερη απόδειξη του συνθήματος ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό με ΚΚΕ δυνατό, βαδίζοντας στον δρόμο της ανατροπής.

Το ΚΚΕ καλεί κάθε εργάτη, βιοπαλαιστή αγρότη, αυτοαπασχολούμενο, νέο και γυναίκα που προέρχεται από την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, να δείξει αυτή τη δύναμη σε όλες τις μάχες για την ισχυροποίηση του Κόμματος, την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών και λαϊκών αναγκών, την εναντίωση στην ΕΕ και την εξουσία των μονοπωλίων, την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και όλες τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, με την εξουσία και την οικονομία στα δικά τους χέρια, με επίκεντρο τις σύγχρονες εργατικές - λαϊκές ανάγκες και όχι το καπιταλιστικό κέρδος.

Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει τώρα όπως και πάντα δυνατός ο λαός!»

 

Γιάννης Ζαφειρίου:

Τη Δευτέρα, 15 Μάη, περιόδευσε στα χωριά του Πλωμαρίου, Παλαιοχώρι και Μεγαλοχώρι και την Τρίτη, 16 Μάη, επισκέφτηκε τα συνεργεία στον ποταμό στη Μυτιλήνη τις επιχειρήσεις στην Παγανή και το εργοστάσιο Ανακύκλωσης.

Τόνισε στους εργαζόμενους και στους μικρούς επαγγελματίες την ανάγκη να δώσουν με την ψήφο τους δύναμη στο ΚΚΕ «γιατί είναι το μόνο Κόμμα που στέκεται στο πλευρό τους και μπαίνει μπροστά στους αγώνες τους, που διεκδικούν μια ζωή με αξιοπρέπεια, να σταματήσει πλειστηριασμούς σπιτιών και να απαιτήσει την επανασύνδεση στο ρεύμα λαϊκών νοικοκυριών».

 

Σταύρος Μαντατής:

Το Σάββατο, 13 Μάη ο Σταύρος Μαντατής περιόδευσε σε Άγρα, Άντισσα και έκανε ομιλία στο Μεσότοπο όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για την εξαθλίωση των μικρών αγροτοκτηνοτρόφων από τις πολιτικές που ασκούν οι κυβερνήσεις οι οποίες αποφασίζονται από όλα μαζί τα κράτη μέλη της ΕΕ. Κάλεσε τους αγρότες να εμπιστευτούν με την ψήφο τους στις εκλογές το ΚΚΕ «γιατί έχει αποδείξει ότι δεν τους θυμάται μόνο προεκλογικά, όπως κάνουν όλα τα άλλα κόμματα, αλλά παλεύει μαζί τους για να παράγουν τα προϊόντας τους και να τα πωλούν με τιμές τέτοιες ώστε να ζουν με αξιοπρέπεια τις οικογένειές τους και να μην μείνουν τα χωριά μας μόνο με τους ξωμάχους».

 

Το επόμενο πρόγραμμα των υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ στο νησί μας:

Ο Σταύρος Μαντατής, σήμερα Τετάρτη, 17 Μάη, θα μιλήσει στην Καλλονή, στο λαϊκό γλέντι που προγραμματίζει η ΚΟΒ Καλλονής.

Η Νίκη Τσιριγώτη, την Πέμπτη, 18 Μάη, θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Σκόπελο.

Ο Γιάννης Ζαφειρίου, την Πέμπτη, 18 Μάη, θα μιλήσει σε συγκέντρωση στη Θερμή.

Η Μαρία Κομνηνάκα, την Παρασκευή, 19 Μάη, θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην Αγιάσο.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση βοήθειας για του πλημμυροπαθείς

Επιτυχημένη η πρωτοβουλία συλλογής τροφίμων από το συνδυασμό «Νέα Δράση νέος Δήμος» του Πανάγου Κουφέλου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Σάμο επισκέφθηκε ο επικεφαλής της «Ανταρσία στο Αιγαίο»

«Η Ανταρσία στο Αιγαίο είναι η μόνη παράταξη που αντιπαλεύει την νέα ΚΑΠ και το Μητρώο Αγροτών» τόνισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Νίκος Μανάβης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τραυματίσθηκε η οδηγός δικύκλου

Τροχαίο ατύχημα στην διασταύρωση των οδών Παπαδιαμάντη και Μιχάλη Μυρογιάννη στη Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναντήσεις του Στρατή Ζαφείρη με ποτοποιούς της Λέσβου

«Με συνεργασία ποτοποιών και Περιφέρειας μπορούμε να υποστηρίξουμε τις παραγωγικές μονάδες, ενισχύοντάς τες μέσω του ΕΣΠΑ» τόνισε ο κ. Ζαφείρης κατά την διάρκεια των συναντήσεων
ΕΛΛΑΔΑ

Στηρίζουν την Έφη Αχτσιόγλου

«Είναι επιτακτική την ανάγκη η ανασυγκρότηση των δομών και λειτουργιών του κόμματος, ώστε να διασφαλιστεί η δημοκρατική λειτουργία και η ουσιαστική συμμετοχή όλων των μελών του» τονίζουν οι υπογράφοντες το κείμενο στήριξης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καθημερινές οι επισκέψεις του Χριστόφα σε χωριά του Δήμου Μυτιλήνης

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης συζήτησε με τους κατοίκους των χωριών τα προβλήματα τους και αναφέρθηκε στις λύσεις που προβλέπει το πρόγραμμα της αυτοδιοικητικής κίνησης «ΜΠΡΟΣΤΑ»
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μολυσμένος ο αέρας που αναπνέουμε στη Μυτιλήνη;

Σύμφωνα με αποκαλυπτική έρευνα της εφημερίδας «The Guardian» η συγκέντρωση επικίνδυνων μικροσωματιδίων στην ατμόσφαρα της πόλης μας και άλλων τεσσάρων πόλεων της Ελλάδας είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρωτοβουλίες της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τις αποφάσεις που έλαβε το Συμβούλιο της Κοινότητας
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αγιασμός για την νέα Οδηγική Χρονιά

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, στις 10.00 το πρωί
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Βραβείο για το πράσινο απορριματοφόρο της Δυτικής Λέσβου

Ο Δήμος έλαβε το πρώτο βραβείο στο πλαίσιο του διαγωνισμού OTA AWARDS
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραβείο στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την πολιτιστική της δράση

Στο πλαίσιο των βραβείων ΟΤΑ AWARDS, που τελούν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέες εξορμήσεις του Αλκιβιάδη Στεφανή

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης του συνδυασμού «Νέα Δυναμική» μαζί με τους υποψήφιους συμβούλους του θα επισκεφθεί εμπορικούς δρόμους της Μυτιλήνης και τη Δημοτική Ενότητα Πλωμαρίου