× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μοιράζουν «καθρεφτάκια» στους νησιώτες κτηνοτρόφους

Από 2 ως 3 ευρώ ανά αιγοπρόβατο η επιδότηση που δίνει το υπουργείο Ναυτιλίας. Δείτε εδώ ποιοι είναι οι δικαιούχοι και πότε θα πληρωθούν

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ Δημοσίευση 17/5/2023

Μοιράζουν «καθρεφτάκια» στους νησιώτες κτηνοτρόφους

Κι ενώ οι χώρα έχει μπει στην τελική ευθεία για τις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου το υπουργείου Ναυτιλίας θυμήθηκε να μοιράσει το ποσό των 12 εκατ. ευρώ σε κατά κύριο επάγγελμα νησιώτες κτηνοτρόφους αιγοπροβάτων μέσα από την ειδική δράση «Αμάλθεια». Το ποσό της επιδότησης που θα δοθεί με βάση την κατανομή που έχει ανακοινώσει το υπουργείο κυμαίνεται από  2 ως 3 ευρώ ανά δηλωμένο ζώο. Η μέση ημερήσια κατανάλωση ζωοτροφής από μια ενήλικη προβατίνα είναι 1 ευρώ την ημέρα περίπου. Κατά συνέπεια η επιδότηση που δίνεται αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες μόλις δύο – τριών ημερών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Στόχος της ενίσχυσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, είναι η στήριξη των κτηνοτρόφων με σκοπό την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και ειδικότερα της μεγάλης αύξησης των τιμών των ζωοτροφών που οδηγεί σε μεγεθυμένο κόστος παραγωγής στην κτηνοτροφία και εντός του 2023. Η δράση «ΑΜΑΛΘΕΙΑ» εντάσσεται στο συνολικό πλαίσιο στήριξης που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός για τη στήριξη των κτηνοτρόφων και υλοποιείται σε εκπλήρωση των ειδικών αναπτυξιακών στόχων δημόσιας πολιτικής που έχουν τεθεί στην Εθνική Στρατηγική για την Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική στον Νησιωτικό Χώρο ως αυτή έχει αποτυπωθεί στο ν. 4770/2021 (Α’ 15) και στο ν. 4832/2021 (Α’ 172) του Υ.ΝΑ.Ν.Π.

Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι αυτοί που σωρευτικά πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

Α) είναι φυσικά πρόσωπα, φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Β) είναι κατά κύριο επάγγελμα κτηνοτρόφοι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, όπως αυτά ίσχυαν την 31.12.2021,

Γ) είναι εγγεγραμμένοι μέχρι την 31.12.2021 ως «επαγγελματίες αγρότες», στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων, το οποίο τηρείται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Δ) έχουν έδρα σε νησιωτική περιοχή της χώρας και συγκεκριμένα στην Κρήτη, Ιόνιο, συμπεριλαμβανομένης της Λευκάδας, Βόρειο Αιγαίο, Νότιο Αιγαίο, στις περιφέρειες με νησιωτικά συμπλέγματα ή μεμονωμένα νησιά, με εξαίρεση την Εύβοια και την Ελαφόνησο Λακωνίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δ) ανήκουν στον κλάδο της αιγο-προβατοτροφίας.

 

Το Υ.ΝΑ.Ν.Π. καλεί τους κατ’ επάγγελμα κτηνοτρόφους του κλάδου της αιγο-προβατοτροφίας, οι οποίοι έχουν έδρα στις νησιωτικές περιοχές τις χώρας να πραγματοποιήσουν είσοδο στην πλατφόρμα της δράσης ακολουθώντας το σύνδεσμο https://vouchers.gov.gr , προκειμένου να υποβάλουν την αίτησή τους. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για υποβολή αιτήσεων από σήμερα 17/05/2023 έως και την 17/07/2023. Η δράση «ΑΜΑΛΘΕΙΑ» υλοποιείται με πλήρως ψηφιοποιημένη διαδικασία. Για την υποβολή της αίτησης κάθε πολίτης πρέπει να είναι πιστοποιημένος χρήστης του Taxisnet.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δίδεται δυνατότητα διαγραφής και επανυποβολής της αίτησης για όσο χρονικό διάστημα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων. Η αίτηση δεν δύναται να τροποποιηθεί καθότι τα στοιχεία του δικαιούχου αντλούνται αυτόματα από την ΑΑΔΕ και τον ΟΠΕΚΕΠΕ και εμφανίζονται προσυμπληρωμένα και χωρίς δικαίωμα επεξεργασίας, εκτός από τα στοιχεία επικοινωνίας, ήτοι το τηλέφωνο και τη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

 

Η καταβολή της ενίσχυσης θα πραγματοποιηθεί μετά τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων και το κλείσιμο της πλατφόρμας της δράσης, και αφού εκτελεστεί για κάθε δικαιούχο έλεγχος de minimis, στο λογαριασμό με αριθμό IBAN αυτόν που έχει δηλώσει στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν με μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας είτε για την έγκριση της αίτησής τους και την πίστωση του ποσού είτε για την απόρριψή της. Πρακτικά, τα παραπάνω σημαίνουν πως η επιδότηση θα πληρωθεί κάποια στιγμή το φθινόπωρο.

 

Σε περίπτωση που ένας κτηνοτρόφος δεν εμφαίνεται ως δικαιούχος της ενίσχυσης και ως εκ τούτου δεν μπορεί να εισέλθει στο σύστημα, ή διαφωνεί με τα στοιχεία του, όπως αυτά εμφαίνονται εντός της πλατφόρμας κατά την υποβολή της αίτησής του, απευθύνεται στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

 

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία για τη δράση «ΑΜΑΛΘΕΙΑ» οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας ή να επικοινωνούν τηλεφωνικά με το Γραφείο Αρωγής Χρηστών της Δράσης στο 2152157829. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00 - 17:00.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγροτικό Τμήμα θα δημιουργηθεί στο Επιμελητήριο Λέσβου

Ξεκίνησε η διαδικασία σύστασης των τμημάτων σε πολλά Επιμελητήρια της χώρας
ΕΛΛΑΔΑ

Σημαντικές αλλαγές στις φορολογικές δηλώσεις των αγροτών

Δείτε εδώ τι προβλέπει η εγκύκλιο που εξέδωσε η ΑΑΔΕ
ΕΛΛΑΔΑ

Βόρειο Αιγαίο: Αύξηση 38,8% των πιστώσεων για τα σχέδια βελτίωσης

Στα 304,9 εκατ. ευρώ οι συνολικές πιστώσεις του προγράμματος για όλη την χώρα, 13,8 εκατ. ευρώ διατίθενται για το Βόρειο Αιγαίο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αλλαγές στα δρομολόγια των πλοίων λόγω καιρού

Δείτε εδώ πως διαμορφώνονται τα δρομολόγια των πλοίων Group Attica για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Δεν μιλάμε για ανάπτυξη του τουρισμού με ένα δρομολόγιο προς Πειραιά»

Αναφορά Παρασκευαϊδη στον υπουργό Ναυτιλίας για τη σύνδεση με το Σίγρι
ΕΡΓΑΣΙΑ

Περιοδεία στην αγορά για την Εργατική Πρωτομαγιά

Και παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας από την Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αλλαγές στα δρομολόγια του Hellenic Highspeed

Τετάρτη αντί Τρίτη θα αναχωρήσει το πλοίο από την Καβάλα
ΑΓΟΡΑ

Νέα εποχή για την Γεωτεχνική Αιγαίου

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Απριλίου τα εγκαίνια των νέων γραφείων της επιχείρησης στην περιοχή «Φανάρι» της Μυτιλήνης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Θα μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα για το κρουαζιερόπλοιο;

Πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για τις 24 Απριλίου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Για την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών επανήλθε ο Μουτζούρης

Παρακολούθησε και χαιρέτησε στην ημερίδα για τον Ιαματικό Τουρισμό
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

300 παιδιά και 68 εκπαιδευτικοί τονώνουν τον μαθητικό τουρισμό της Λέσβου

Στο πλαίσιο στήριξης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
ΑΓΟΡΑ

Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει

Υψηλή ποιότητα, μοναδική φρεσκάδα και πάντα χαμηλές τιμές!