× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο Αλέξης Τσίπρας απέπεμψε τον Κατρούγκαλο

«Όποιος παρεκκλίνει από το Συμβόλαιο Αλλαγής θέτει εαυτόν εκτός της συλλογικής προσπάθειας»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/5/2023

Ο Αλέξης Τσίπρας απέπεμψε τον Κατρούγκαλο

Καθαρό τοπίο, με ευδιάκριτα τα πραγματικά διλήμματα των εκλογών, χωρίς παρανοήσεις για τις πραγματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ή περιθώρια για γκρίζα προπαγάνδα από τη ΝΔ, θέλει ο Αλέξης Τσίπρας στην τελική ευθεία προς τις κάλπες της Κυριακής, με την απόφασή του να αποπέμψει τον Γιώργο Κατρούγκαλο από τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Παρότι πρόκειται για μία κίνηση που εξ αντικειμένου είναι και δύσκολη και σπάνια για ένα κόμμα, μόλις λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασε να παρέμβει με αυτό τον ξεκάθαρο τρόπο σε μία υπόθεση, που αν μην τι άλλο θόλωνε το μήνυμα του κόμματος προς μεγάλες κοινωνικές ομάδες.

Οι δηλώσεις του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ για τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, παρότι ο ίδιος ο κ. Κατρούγκαλος διευκρίνισε στο μεταξύ πως εξέφραζε προσωπικές απόψεις, είχε ήδη γίνει «σημαία» για τη ΝΔ, που βρήκε την ευκαιρία να κατηγορήσει την Κουμουνδούρου για «κρυφή ατζέντα».

Η επικοινωνία Τσίπρα - Κατρούγκαλου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προκειμένου να γίνεται αυτή η σπέκουλα και αφού το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεκαθαρίσει ότι η δήλωση του κ. Κατρούγκαλου ήταν εκτός προγραμματικού πλαισίου του κόμματος, ο κ. Τσίπρας τηλεφώνησε στον πρώην υπουργό και του ζήτησε να αποχωρήσει από την εκλογική μάχη, ώστε να μην παραταθεί άλλο η σύγχυση και ασύμμετρος πόλεμος λάσπης από τη ΝΔ.

Ο κ. Κατρούγκαλος προχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης στη δήλωση αποχώρησης από τις εκλογές, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις της ΝΔ περί κρυφής ατζέντας του ΣΥΡΙΖΑ και επαναλαμβάνοντας με απόλυτο τρόπο ότι ο ίδιος είχε εκφράσει προσωπικές θέσεις και όχι την προγραμματική δέσμευση του κόμματός του.


Τεχνικά βέβαια, δεν μπορεί να αφαιρεθεί πλέον το όνομά του από τα ψηφοδέλτια, καθώς το προεκλογικό υλικό είναι ήδη έτοιμο και διανέμεται στα εκλογικά κέντρα, αλλά είναι δεδομένο ότι δεν πρόκειται για μία ενεργή υποψηφιότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Τσίπρας έκρινε ότι πέρα από το γεγονός πως αυτή την ώρα της εκλογικής μάχης δεν χωράνε προσωπικές απόψεις που έρχονται σε αντίθεση με το πρόγραμμα του κόμματος, η υπόθεση χρησιμοποιείται από τον προπαγανδιστικό μηχανισμό της ΝΔ για παραποίηση των πραγματικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και για συκοφάντησή του σε παραγωγικά στρώματα της μεσαίας τάξης, προς τα οποία η Κουμουνδούρου έχει κάνει σημαντικά ανοίγματα υιοθετώντας φιλικές προς αυτά, μέτρα και πολιτικές προσεγγίσεις.

Πριν την ανάρτηση του κ. Κατρούγκαλου ο κ. Τσίπρας είχε μιλήσει στο in.gr και είχε ξεκαθαρίσει ότι «δεν θα υπάρχει καμία αύξηση εισφορών στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Καμία αύξηση εισφορών. Στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα δουν αλλαγές στη ζωή τους, αλλά οι αλλαγές θα είναι θετικές».

Για την ιστορία κάτι ανάλογο με αυτό που έγινε τώρα με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Κατρούγκαλο είχε συμβεί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου το 1993, όταν ο υποψήφιος τότε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παντελής Οικονόμου είχε προαναγγείλει την φορολόγηση των repos, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος τον αποκήρυξε δημόσια και κατηγορηματικά, με αποτέλεσμα ο νεαρός πολιτικός να μην εκλεγεί βουλευτής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τσίπρας: Καμία αύξηση εισφορών στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

«Θέλω να ξεκαθαρίσω: δεν υπάρχει καμία αύξηση εισφορών στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Καμία αύξηση εισφορών. Στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα δουν αλλαγές στη ζωή τους, αλλά οι αλλαγές θα είναι θετικές», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο in.gr, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από τις δηλώσεις του πρώην Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Γιώργου Κατρούγκαλου για τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών.

«Από την αύξηση του αφορολογήτου ορίου στα 10.000 ευρώ, από την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, από την μείωση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ που θα μειώσει τις τιμές και από τη ρύθμιση χρεών» είναι μερικά από τα μέτρα του προγράμματος του που περιέγραψε από πλευράς του ο κ. Τσίπρας.

«Είμαι απόλυτα κάθετος σε αυτό. Το πρόγραμμά μας είναι αναρτημένο εδώ και 20 μέρες», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και συνέχισε λέγοντας πως «είναι λαθροχειρία μεγάλη και unfair λίγες ώρες πριν τις εκλογές με fake news να πάμε να κερδίσουμε ψήφους» . «Καμία αύξηση των εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Κατρούγκαλος: Αποσύρομαι από την εκλογική μάχη
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, το απόγευμα της Πέμπτης (18/5), με μακροσκελή ανάρτησή του ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την εκλογική μάχη.


Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Παρακολουθώ τη θεατρική παράσταση που οργανώνει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή χθεσινή μου τοποθέτηση για τις ασφαλιστικές εισφορές. Ξεκαθάρισα από το πρωί ότι αναφερόμουν σε προσωπικές θέσεις αρχής και όχι στις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που είναι δημοσιευμένες εδώ και καιρό. Οι συκοφαντίες της Νέας Δημοκρατίας περί «κρυφής ατζέντας» είναι φαιδρές. Η Αριστερά μιλά πάντα τη γλώσσα της αλήθειας. Αν υπήρχε κρυφή ατζέντα, θα τη φανέρωνα αυτόβουλα δυο μέρες πριν από τις εκλογές;

Η ζημιά όμως γίνεται, με όργανο την μηντιακή παντοκρατορία της δεξιάς. Δεν θα τη διευκολύνω. Άλλωστε η εμπλοκή μου στην πολιτική δεν έγινε ποτέ με όρους προσωπικού συμφέροντος, αλλά προσφοράς. Εγκατέλειψα το Ευρωκοινοβούλιο όταν προσκλήθηκα στην πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και δεν ανέλαβα με άγνοια κινδύνου την καυτή πατάτα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

Αναλαμβάνω πλήρως την πολιτική ευθύνη για τη χθεσινή μου τοποθέτηση και δηλώνω ότι αποσύρομαι από την εκλογική μάχη».

ΣΥΡΙΖΑ για Κατρούγκαλο: Θέτει εαυτόν εκτός της συλλογικής προσπάθειας

«Η μεσαία τάξη, με μεγάλες θυσίες, πλήρωσε πανάκριβα την κρίση και τις αλαζονικές πολιτικές του κ. Μητσοτάκη που δεν νοιάστηκε. Η μεσαία τάξη λοιπόν μόνο ελαφρύνσεις δικαιούται», τονίζεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρεται:

«Το Συμβόλαιο Αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι απόλυτα σαφές ως προς αυτό. Είναι το συλλογικό μας όραμα, η ηθική μας υποχρέωση, που μας δεσμεύει να το κάνουμε πράξη. Όποιος παρεκκλίνει από το Συμβόλαιο Αλλαγής, είτε συνειδητά, είτε από λάθος, θέτει εαυτόν εκτός της συλλογικής προσπάθειας για τη μεγάλη αλλαγή.

Ο ελληνικός λαός την Κυριακή θα κληθεί να προσυπογράψει με την ψήφο του το Συμβόλαιο Αλλαγής και Εμπιστοσύνης και μόνο αυτό. Και να μας κρίνει από την υλοποίησή του».

Τσαπανίδου: Καμία επιβάρυνση φορολογική ή ασφαλιστική στη μεσαία τάξη

«Καμία επιβάρυνση φορολογική ή ασφαλιστική στη μεσαία τάξη, τους ελεύθερους επαγγελματίες ή τους αυτοαπασχολούμενους δεν προβλέπει το πρόγραμμά μας», ξεκαθάρισε νωρίτερα η Πόπη Τσαπανίδου, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για ψέματα.

«Αφού ο κ. Μητσοτάκης κατάντησε τη μεσαία τάξη να ζει με κουπόνια, προσπαθεί να διασωθεί την τελευταία στιγμή λέγοντας ψέματα για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Καμία επιβάρυνση φορολογική ή ασφαλιστική στη μεσαία τάξη, τους ελεύθερους επαγγελματίες ή τους αυτοαπασχολούμενους δεν προβλέπει το πρόγραμμά μας.

Αντιθέτως, ελαφρύνσεις προβλέπει και προστασία των εισοδημάτων και της περιουσίας τους, σε ένα συμβόλαιο με τους πολίτες που αποτελεί δέσμευση. Η μεσαία τάξη ξέρει κ. Μητσοτάκη», αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου και υποψήφια με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Άλλα τέσσερα χρόνια ΝΔ, σημαίνουν άλλα τέσσερα χρόνια φορολεηλασία, κουπόνια και πλειστηριασμοί».

Καταλήγοντας η Πόπη Τσαπανίδου υπογράμμισε: «Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή, ανάσα στη μεσαία τάξη».

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ