× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ποιοι αγρότες του Αιγαίου πήγαν ταμείο

Μετά τις εκλογές θα πληρωθούν οι επιδοτήσεις σε σειρά αγροτικά προϊόντα που επιδοτούνται από το ειδικό πρόγραμμα των μικρών νησιών του Αιγαίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/5/2023

Ποιοι αγρότες του Αιγαίου πήγαν ταμείο

Μόλις δύο κατηγορίες αγροτών δικαιούχων του προγράμματος των μικρών νησιών του Αιγαίου πληρώθηκαν την Πέμπτη 18 Μαΐου σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Πρόκειται για 35.000 νησιώτες ελαιοπαραγωγούς και πατατοπαραγωγούς.  Η επιδότηση για τους ελαιοπαραγωγούς ανήλθε στα 13,7 ευρώ ανά στρέμμα 639.624,6 στρέμματα. Η επιδότηση για τους πατατοπαραγωγούς ανήλθε στα 44,68 ευρώ ανά στρέμμα και οι συνολικές εκτάσεις που επιδοτήθηκαν ήταν 8.840,6 στρέμματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι υπόλοιπες επιδοτήσεις του προγράμματος αναμένεται να εκκαθαριστούν το επόμενο διάστημα. Συγκεκριμένα σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ θα καταβληθούν:

 

Εσπεριδοειδή: Το εθνικό όριο ανέρχεται σε 255.000 ευρώ  με μέγιστη μοναδιαία τιμή 50 ευρώ ανά στρέμμα. Το σύνολο της αιτηθείσας έκτασης είναι 5548,2 στρέμματα και συνεπώς η τιμή ενίσχυσης του προϊόντος καθορίζεται στα 45,96 ευρώ ανά στέμμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φασόλια, βρώσιμο λαθούρι: Το εθνικό όριο ανέρχεται σε 150.000 ευρώ με μέγιστη μοναδιαία τιμή 50,00 ευρώ ανά στρέμμα. Το σύνολο της αιτηθείσας έκτασης είναι 10.103,8 στρέμματα και συνεπώς η τιμή ενίσχυσης του προϊόντος καθορίζεται στα 14,845 ευρώ ανά στρέμμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τοματάκι Σαντορίνης: Το εθνικό όριο ανέρχεται σε 22.000 ευρώ με μέγιστη μοναδιαία τιμή 70,00 ευρώ ανά στρέμμα. Το σύνολο της αιτηθείσας έκτασης είναι 134,7 στρέμματα και συνεπώς η τιμή ενίσχυσης του προϊόντος καθορίζεται στα 70,0 ευρώ ανά στρέμμα.

Κριθάρι Λήμνου: Το εθνικό όριο ανέρχεται σε 230.000 ευρώ με μέγιστη μοναδιαία τιμή 5,00 ευρώ ανά στρέμμα. Το σύνολο της αιτηθείσας έκτασης είναι 54.709,6 στρέμματα και συνεπώς η τιμή ενίσχυσης του προϊόντος καθορίζεται στα 4,204 ευρώ ανά στρέμμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αγκινάρα Τήνου: Το εθνικό όριο ανέρχεται σε 6.000 ευρώ με μέγιστη μοναδιαία τιμή 50,00 ευρώ ανά στρέμμα. Το σύνολο της αιτηθείσας έκτασης είναι 121,4 στρέμματα και συνεπώς η τιμή ενίσχυσης του προϊόντος καθορίζεται στα 49,423 ευρώ  ανά στρέμμα.

Δαμάσκηνα  Σκοπέλου: Το εθνικό όριο ανέρχεται σε 17.000 ευρώ με μέγιστη μοναδιαία τιμή 50,00 ευρώ ανά στρέμμα. Το σύνολο της επιλέξιμης έκτασης είναι 368,8 στρέμματα και συνεπώς η τιμή ενίσχυσης του προϊόντος καθορίζεται στα 46,095 ευρώ ανά στρέμμα.

Καλλιέργεια Αμπέλου: Το εθνικό όριο ανέρχεται σε 1.400.000 ευρώ, με μέγιστη μοναδιαία τιμή 70,00 ευρώ ανά στρέμμα. Το σύνολο της επιλέξιμης έκτασης είναι 34.666,9 στρέμματα και συνεπώς η τιμή ενίσχυσης του προϊόντος καθορίζεται στα 40,384 ευρώ ανά στρέμμα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Το «Ηφαίστειο Ανεμώτιας» ταξιδεύει... στην οινική αγορά της Αθήνας

Τα κρασιά του συνεταιριστικού οινοποιείου παρουσιάστηκαν σε εκπροσώπους γνωστών wine bar της Αθήνας
ΑΓΡΟΤΕΣ

Συζήτηση για την επιδότηση του κόστους μεταφοράς ζωοτροφών

Η Περιφέρεια καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, επαγγελματίες και κτηνοτρόφους να παραστούν στην ημερίδα
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αγγλοι οι πρώτοι Ευρωπαίοι τουρίστες στη Λέσβο

Δείτε τι δήλωσαν για το νησί κατά την άφιξη τους στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης "Οδυσσέας Ελύτης"
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έρχεται το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη για το 2024

Δήλωση στην κάμερα του «Ν» του προέδρου της Ναυτιλιακών Πρακτόρων Παναγιώτη Χατζηκυριάκου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Νέο καταμαράν στη γραμμή Μυτιλήνη‑Αϊβαλί

Με μεταφορική ικανότητα 449 ατόμων
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κουίζ: Πού είναι το ΑΤΜ της «Εθνικής» στον Μόλυβο;

Ερώτημα για… δυνατούς λύτες, εν όψει της έναρξης της θερινής σεζόν
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η βίζα των Τούρκων είναι δικό μας επίτευγμα»

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης μιλά στο «Ν» για την βίζα express, τις εξωστρεφείς δράσεις, τα μεγάλα έργα, τα ομοφοβικά σχόλια και τη μήνυση
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Πρώτα σημάδια ανάκαμψης για το ελαιόλαδο

Δείτε εδώ πως διαμορφώθηκαν οι τιμές
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΡΓΑΣΙΑ

18 θέσεις εποχικού προσωπικού στο Δήμο Μυτιλήνης

Μέχρι τη Δευτέρα 22 Απριλίου η προθεσμία των αιτήσεων-Αναλυτικά οι ειδικότητες που ζητούνται
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αύξηση των πόρων της ΚΑΠ ζητά η Νέα Αριστερά

Δείτε εδώ ολόκληρο το πλαίσιο των προτάσεων του κόμματος για την αναθεώρηση της ΚΑΠ αλλά και του Στρατηγικού Σχεδίου της χώρας.
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ζητείται Μηχανικός

Για πλήρη απασχόληση σε εργοτάξια εντός Λέσβου
ΑΓΟΡΑ

Πασχαλινές λαμπάδες από τα χεράκια της «Κυψέλης»

Μία σημαντική δράση από το Κέντρο διημέρευσης για ΑμεΑ, στην Ερμού Μυτιλήνης