× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Οδηγίες προς ναυτιλλομένους (προς υποψήφιους ψηφοφόρους)

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/5/2023

Οδηγίες προς ναυτιλλομένους (προς υποψήφιους ψηφοφόρους)

Σήμερα, με τούτο το κείμενο, φιλοδοξώ να σας βοηθήσω να βρείτε και να  ψηφίσετε το κόμμα που σας ταιριάζει περισσότερο. Να σας δώσω ένα μπούσουλα ώστε να καταλήξετε μόνοι σας  ποιο είναι το καλύτερο κόμμα για σας και έτσι να αποφύγετε να γίνετε, στο μέλλον, κοψοχέρηδες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Τα κόμματα που θα συμμετέχουν στις εκλογές της 21 του Μάη  - κόμματα, συνασπισμοί, μεμονωμένοι - είναι 36 (ζωή να 'χουνε).

Είναι βέβαιο, πως από τα 36 αυτά κόμματα - ψηφοδέλτια τα περισσότερα τα βλέπετε για πρώτη φορά, και είναι ακόμα πιο βέβαιο πως θα τα ξαναδείτε - αν τα ξαναδείτε - στις επόμενες εκλογές, οπόταν κι αν γίνουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ε, τα ψηφοδέλτια αυτά, τα παίρνετε και τα βάζετε στην άκρη «δια πάσαν χρήσιν».

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια, από αυτά που έμειναν θα είναι κάποια που η μέχρι τώρα πορεία τους σας αφήνει παγερά αδιάφορους. Παίρνετε, λοιπόν και αυτά τα ψηφοδέλτια και τα βάζετε στην ίδια στοίβα με τα προηγούμενα.

Τώρα έχουν μείνει κάποια που λίγο ή πολύ σας είναι γνωστά (για το λίγο ή πολύ γνωστά, κάποιο ρόλο θα έχει παίξει και η τηλεόραση...).

Και αρχίζουμε με το πιο γνωστό απ' όλα, τη Νέα Δημοκρατία (... η τηλεόραση που λέγαμε).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

 

- Ν.Δ. Την ξέρουμε, και βέβαια όχι μόνο από την τηλεόραση,. Είναι το κόμμα που ήταν στη κυβέρνηση τα τελευταία τέσσερα  χρόνια, αλλά και παλιότερα, και ακόμα πολύ - πολύ παλιότερα, έστω και με άλλα ονόματα. Τα πεπραγμένα της γνωστά. Γι αυτό όποιος συμφωνεί μ' αυτά θα πρέπει να την ψηφίσει.

Δηλαδή, όποιος συμφωνεί με τα μνημόνια που υπέγραψε, με την κατάργηση του οχτάωρου στη δουλειά, με τις μειώσεις μισθών, ημερομισθίων και συντάξεων, με τους πλειστηριασμούς των σπιτιών των φτωχών και ανήμπορων ανθρώπων, με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, με τη διάλυση του εθνικού συστήματος υγείας, με τη διάλυση της δημόσιας παιδείας, με την εκτίναξη της ακρίβειας στα ύψη, με τη συμμετοχή της χώρας μας άνευ όρων στο πόλεμο της Ουκρανίας, το διώξιμο κακήν - κακώς, και καμμιά φορά, και το πνίξιμο των προσφυγο-μεταναστών, και  δεν τον ενοχλεί να τον παρακολουθούν, τότε να ψηφίσει Νέα Δημοκρατία και με τα δυο του τα χέρια

Είναι απολύτως βέβαιο πως και την επόμενη τετραετία, εφ' όσον εκλεγεί, θα συνεχίσει να κάνει τα ίδια, και μάλιστα με μεγαλύτερο πάθος και ορμή, αφού θα την έχουμε επιβραβεύσει με την επανεκλογή της. 

 

 

- ΣΥΡΙΖΑ  Κι αυτόν τον ξέρουμε. Βέβαια, όχι τόσο καλά όσο τη Ν.Δ., όμως αρκετά για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. 

Όποιες και όποιοι έμειναν ικανοποιημένοι με την «πρώτη φορά αριστερά» και με το πόσο κράτησαν, σαν κυβέρνηση, τις τότε προεκλογικές τους υποσχέσεις, βεβαίως και θα πρέπει να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ. Προσπερνάμε, αλλά δεν ξεχνάμε, τα επί  μέρους κατορθώματα της κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ και ερχόμαστε στα πιο πρόσφατα, τα αντιπολιτευτικά

Και σαν αντιπολίτευση στάθηκε στο ύψος του. Εκτός  του ότι ψήφισε τα μισά, σχεδόν, νομοσχέδια της Ν.Δ. πήρε και αξιοσημείωτες πρωτοβουλίες, όπως αυτή για υπουργό υγείας κοινής αποδοχής, στήριξε τη '' σωστή πλευρά της ιστορίας ''.στον πόλεμο της Ουκρανίας, δέχθηκε και υποδέχθηκε στην ελληνική βουλή τους Ουκρανούς ναζιστές του Αζόφ, διαγκωνίσθηκε μετ' επιτάσεως με τη Ν.Δ. για το ποιος είναι πιο φιλοαμερικανός, και δεν δέχθηκε ούτε καν να συζητηθούν οι πέντε φιλολαϊκές προτάσεις νόμου του ΚΚΕ που αφορούσαν στην ανακούφιση του χειμαζόμενου ελληνικού λαού,

Για όλους αυτούς, αλλά και για άλλους ακόμα, όποιοι πιστεύουν ότι ορθώς έπραξε τα παραπάνω ο ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να τον ψηφίσουν, οπωσδήποτε.

 

 

- ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με δήλωση πρώην υπουργού του αλλά και άλλων «ειδικών», είναι  το τρίτο κόμμα εξουσίας. Τώρα, κόμμα εξουσίας με οχτώ και κάτι ψιλά για  εκλογικό ποσοστό, δηλαδή αποδοχή ούτε καν ένας στους δέκα, αλλά κόμμα εξουσίας... Κάτι δεν μου κάθεται καλά. Βέβαια ο πρόεδρος του ισχυρίζεται ότι τη Κυριακή θα πάρει «ισχυρό διψήφιο ποσοστό». Θα δούμε... Πάντως εγώ το βλέπω από χλωμό έως και «πεθαμενί».

Παρ' όλα αυτά ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να ψηφίσουν όσοι συμφωνούν μ' αυτά που έκανε η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν θέλουν να ψηφίσουν κανέναν από τους δυο.

Επίσης έχουν κάθε λόγο να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ όσοι συνεπαίρνονται από τις ομιλίες του προέδρου του Ν. Ανδρουλάκη. (Εμένα μου θυμίζουν τις εκθέσεις που έγραφα στο γυμνάσιο. Όχι αυτές που μου έλεγε ο καθηγητής «μπράβο παιδί μου»  αλλά τις άλλες που μου σημείωνε : «Πρόσεχε, μπορείς και καλύτερα». )

Πάντως αξίζει να ψηφίσει κανείς ΠΑΣΟΚ και μόνο για την αποκλειστικότητα της νομής  της Ανρεοπαπανδρεϊκής κληρονομιάς ( Έτσι για να σκάσει ο Τσίπρας...).

 

 

- Κ.Κ.Ε.  Λοιπόν,  ΚΚΕ δεν πρέπει να ψηφίσει κανένας από αυτούς που συμφωνούν με τα πεπραγμένα των τριών προηγουμένων. Δεν πρόκειται να κάνει τίποτα απ' αυτά. Αυτοί, οι κουκουέδες, θα κάνουν διαρκώς τα αντίθετα. 

Όποιος, όμως, βλέπει  το μηνιάτικο να τελειώνει στα μισά του μήνα, η ακρίβεια - φως, νερό, τηλέφωνο, super - market, ρούχα, παπούτσια, ενοίκιο, εφορία, τράπεζες -να του  κόβει την ανάσα και χάνει τον ύπνος του, όποιος δεν θέλει να πλειστηριάζονται σπίτια, ούτε το δικό του ούτε των άλλων, δεν θέλει ούτε ο ίδιος ούτε τα παιδιά του να φεύγουν μετανάστες για να ζήσουν, σιχαίνεται τον πόλεμο και δεν θέλει  να νοιώθει στο σβέρκο του την καυτή του ανάσα, θέλει να ζήσει σαν άνθρωπος, κι αυτός και τα παιδιά του, σε έναν ειρηνικό κόσμο, και καταλαβαίνει πως πρέπει να  ΠΑΛΕΨΕΙ γι' αυτά, ε, τότε αυτός πρέπει να ψηφίσει Κ.Κ.Ε.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΕΡΤ: Το παράρτημα!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Πάνω από 6.000 Τούρκοι σε λίγες ημέρες

«Ευχαριστούμε την Ελλάδα που έκανε εύκολο το ταξίδι στο όμορφο νησί σας» δήλωσαν οι επισκέπτες που περίμεναν στην ουρά για να περάσουν από το Τελωνείο Μυτιλήνης, όπου τους περίμενε ούζο!
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ιστορίες «στο Ν» για την ιστορία και τοπογραφία της Λέσβου

Ο Δημήτρης Μάντζαρης συζητά με το Σπύρο Καράβα, ομότιμο καθηγητή Νεότερης Ιστορίας στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 11/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Του Αγίου Αντύπα της Περγάμου

Η γιορτή σαν σήμερα 11 Απριλίου, στο ναό του Αιγυπτίου θεού Όσιρι που ‘γινε εκκλησιά για το μαθητή του Ιωάννη του Θεολόγου και σήμερα λειτουργεί σαν τζαμί
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Απούσα η Σάμος

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ*
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 10/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Στο ταξίδι της μουσικής με τον Μανώλη Ζαχαράκη

Ο μόλις 21χρονος βιρτουόζος του πιάνου, ανοίγει φτερά για τη σύνθεση και τη Γερμανία- Μέχρι τότε τον απολαμβάνουμε στο Mythical Coast
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 9/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αξιολόγηση; Σιγά μην φοβηθώ!

Γράφει ο ΘΕΜΗΣ ΚΛΙΟΜΙΔΙΩΤΗΣ, αναπληρωτής εκπαιδευτικός
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 8/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 7/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας