× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σενάρια για κάλπες στις 25 Ιουνίου

Από αύριο η ΠτΔ θα δώσει στη ΝΔ διερευνητική εντολή σχετικά με το αν έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/5/2023

Σενάρια για κάλπες στις 25 Ιουνίου

Το ενδεχόμενο διεξαγωγής εκλογών στις 25 Ιουνίου, αντί για τις 2 Ιουλίου όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός, εξετάζουν στην κυβέρνηση με βάση και την εκτίμηση της Singular Logic.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί στο τέλος Ιουνίου θα είναι ακόμη σε εξέλιξη οι πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς οι μαθητές θα εξετάζονται στα ειδικά μαθήματα. Ωστόσο οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει η δυνατότητα τα συγκεκριμένα λίγα σχολεία να μη γίνουν εξεταστικά κέντρα.

Υπενθυμίζεται ότι η ημερομηνία διεξαγωγής των επόμενων εκλογών εξαρτάται και από το πόσες ημέρες θα κρατήσει το κάθε κόμμα τη διερευνητική εντολή που θα λάβει από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελαροπούλου.

Από αύριο η ΠτΔ θα δώσει στο πρώτο κόμμα διερευνητική εντολή σχετικά με το αν έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Σύμφωνα με όσα διαρρέονται, η ΝΔ δεν θα δοκιμάσει να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας αποσκοπώντας σε εκλογικά αποτελέσματα αυτοδυναμίας στις επόμενες εκλογές.

Στη συνέχεια, η ΠτΔ θα δώσει αντίστοιχη εντολή στο δεύτερο και στο τρίτο κόμμα και σε περίπτωση που δεν σχηματίζεται κυβέρνηση τότε ορίζεται υπηρεσιακή η οποία θα διενεργήσει τις επόμενες εκλογές. Κάθε κόμμα μπορεί να κρατήσει τη διερευνητική εντολή μέχρι 3 ημέρες.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ