× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Επιχείρηση: «Τελειώστε τον Τσίπρα»

Το σχέδιο ολιγαρχών, «βαρόνων» των ΜΜΕ και ΝΔ για τις 25 Ιουνίου- Στόχος η «Μοναρχία Μητσοτάκη» με κατακερματισμένη και αποδυναμωμένη την αντιπολίτευση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/5/2023

Επιχείρηση: «Τελειώστε τον Τσίπρα»

Σχέδιο απόλυτης ηγεμονίας με κατακερματισμένη και αποδυναμωμένη αντιπολίτευση, ώστε να ασκεί ανεξέλεγκτα την εξουσία, επιβάλλοντας κάθε ακραία πολιτική, χωρίς κοινοβουλευτικά και πολιτικά αναχώματα, επιχειρεί να εφαρμόσει η ΝΔ ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Μετά τη μεγάλη νίκη που πέτυχε την περασμένη Κυριακή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει όχι μόνο να επιβεβαιώσει με τις νέες κάλπες μία άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία – ακόμα και 180 βουλευτών για να μπορεί η ΝΔ να κάνει συνταγματική αναθεώρηση μόνη της, χωρίς συναινέσεις – αλλά και να προκαλέσει μία ατέρμονη και καταστροφική κρίση στην κεντροαριστερά.

Και τούτο διότι αυτό που θα καθιστούσε παντοδύναμο και «Ηγεμόνα» τον κ. Μητσοτάκη, είναι όχι μόνο μία πανίσχυρη ΝΔ, αλλά και μία αξιωματική αντιπολίτευση κάτω του 20%.

Εξ ου και κύριος στόχος του, στον οποίο φαίνεται να συμπίπτουν ολιγαρχικά συμφέροντα που περιμένουν τη διανομή των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά και ισχυρά μιντιακά μέσα, είναι η περαιτέρω συρρίκνωση του ΣΥΡΙΖΑ, με την ανοιχτή αμφισβήτηση και τελικά τον εξοβελισμό του Αλέξη Τσίπρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εντολή τελειώστε τον Τσίπρα

Η κυκλοφορία, για παράδειγμα, σεναρίων περί «αλλαγής ηγεσίας» με τη διεξαγωγή συνεδρίου το αμέσως επόμενο διάστημα, εντάσσεται σε αυτή τη στρατηγική διάλυσης του αντίπαλου δέους, με τη λογική ότι «ΣΥΡΙΖΑ χωρίς Τσίπρα δεν υπάρχει».

Τα σενάρια αυτά αντιμετωπίζονται από την Κουμουνδούρου ως «προβοκάτσια», που έχει στόχο την περιθωριοποίηση και την ουσιαστική παράδοση του ΣΥΡΙΖΑ, πριν καν τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Το «τελειώστε τον Τσίπρα», που αρχίζει να ακούγεται από κέντρα γαλάζιας επιρροής και η καλλιέργεια κλίματος αμφισβήτησης, έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτό από την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ώρες, αλλά και να συσπειρώνει τις δυνάμεις του, που κατανοούν τη στρατηγική στόχευση του τριγώνου «ΝΔ - ολιγάρχες - βαρόνοι των μίντια».

Και γι’ αυτό διαμηνύουν ότι το μεγάλο στοίχημα είναι να σταθεί όρθια η Δημοκρατική Παράταξη στις επικείμενες εκλογές.

Θεωρούν δε εφικτό αυτόν το στόχο, επισημαίνοντας ότι αφενός το εκλογικό σώμα είναι ρευστό (περίπου το 30% των ψηφοφόρων αποφάσισε πάνω από την κάλπη τι θα ψηφίσει) και αφετέρου ότι είναι δυνατόν να λειτουργήσουν τα αντανακλαστικά του δημοκρατικού, προοδευτικού κόσμου, που θέλει ισχυρό αντίβαρο σε ένα διαφαινόμενο βοναπαρτισμό του κ. Μητσοτάκη. «Δεν είναι δεύτερος γύρος, είναι μία μάχη από την αρχή, ξεκινάμε με τις κάλπες άδειες» επισημαίνουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο πεδίο «διαβάζει» ο Αλέξης Τσίπρας

Παράλληλα, απομακρυνόμενος από το σοκ της εκλογικής βραδιάς ο Αλέξης Τσίπρας αρχίζει να «διαβάζει» το νέο πεδίο, που είναι στην πραγματικότητα στο πεδίο της νέας, κρίσιμης αναμέτρησης και όχι απλά ένα μετεκλογικό τοπίο για απολογισμούς και γενικά συμπεράσματα και ιστορικές αναδρομές.

Και να διαμορφώνει την εκλογική του στρατηγική, εκτιμώντας τον ολοκληρωτικό πόλεμο που θα αντιμετωπίσει ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ στις τέσσερις εβδομάδες της προεκλογικής σύγκρουσης.

Ήδη μετατόπισε τη γραμμή με την οποία εμφανίστηκε τη Δευτέρα, στην πρώτη του δήλωση μετά τις εκλογές, όταν επέκρινε τα κόμματα της κεντροαριστεράς και της αριστεράς για τη στάση του. Και οριοθετεί το κεντρικό του μέτωπο απέναντι στον κ. Μητσοτάκη και τη δεξιά, καθώς συνειδητοποιεί ότι μία διαρκής κόντρα με το ΠΑΣΟΚ και πολύ περισσότερο ένας εγκλωβισμός σε μία εμφύλια διαμάχη αυτού του είδους, ενισχύει την επιδίωξη της ΝΔ για συρρίκνωση του προοδευτικού χώρου και της κεντροαριστεράς

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ