× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πυρά Παρασκευαΐδη κατά ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ για τις συνεργασίες του παρελθόντος»

Την ικανοποίησή του για εκλογή του αλλά και το σημαντικό ρεύμα, όπως το χαρακτηρίζει των ψηφοφόρων προς το ΠΑΣΟΚ, εκφράζει ο βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Παρασκευαΐδης κάνοντας παράλληλα κριτική στα άλλα κόμματα

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 25/5/2023

Πυρά Παρασκευαΐδη κατά ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ για τις συνεργασίες του παρελθόντος»

«Η επιστροφή του κόσμου στο ΠΑΣΟΚ και η μεταστροφή του κλίματος, φαινόταν τις τελευταίες εβδομάδες πολύ έντονα», δήλωσε σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Παρασκευαΐδης.

Αναφερόμενος ο κ. Παρασκευαΐδης στην εκλογή του σημείωσε ότι είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που ο κόσμος τον στήριξε και αγκάλιασε το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και όλους τους υποψηφίους του.

«Είναι μεγάλη χαρά να βλέπει κανείς τον κόσμο που ανήκει στη μεσαία τάξη να επιστρέφει στο φυσικό του χώρο το ΠΑΣΟΚ. Ο πρώτος που επέστρεψε είμαι εγώ, διότι κατάλαβα ότι έχουν φύγει τα βαρίδια και ο χώρος άρχισε να αναγεννάται. Είναι ξεκάθαρο ότι το τελευταίο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κατέγραφε μια φθίνουσα πορεία και δεν υπήρχε δυνατότητα επικοινωνίας με την κοινωνία».  

Στόχος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ όπως σημείωσε ο βουλευτής Λέσβου είναι στις νέες εκλογές της 25ης Ιουνίου το κόμμα να πάρει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια ως αντιπολίτευση το μόνο που έκανε ήταν να καταψηφίζει νομοσχέδια χωρίς να καταθέτει τις δικές του προτάσεις. Από εκεί και πέρα τα χρόνια της διακυβέρνησής του, με τον περίφημο νόμο Κατρούγκαλου διέλυσε τη μεσαία τάξη και επαγγελματίες οι οποίοι κλήθηκαν να πληρώσουν υπέρογκες εισφορές».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Παναγιώτης Παρασκευαΐδης στο πρόγραμμα και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για τα νησιά μας, σημειώνοντας ότι ο μόνος τρόπος ανάπτυξης είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας για να παραμείνουν οι νέοι στον τόπο. Αυτό για να γίνει σημείωσε θα πρέπει η Λέσβος να γίνει τόπος φιλικός σε νέες επενδύσεις.

Ως παράδειγμα ανέφερε το καθεστώς που ισχύει στα παράλια της Τουρκίας όπου τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί πολλές ξένες εταιρείες και επενδύσεις.

Εμείς όλοι  εδώ πρέπει να βάλουμε ψηλά τον πήχη, βουλευτές, Περιφέρεια  Δήμοι Επιμελητήρια, Οικονομικό και  επαγγελματικό  μαζί με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, έχουμε χρέος να συνεργαστούμε, να εκπονήσουμε και να διεκδικήσουν, όλοι μαζί σαν μια γροθιά από την Πολιτεία, την εφαρμογή ενός Εθνικού Σχεδίου Ανάπτυξης του Βόρειου Αιγαίου, ικανού να αντιστρέψει τη φθίνουσα πορεία του που θα προβλέπει:

1. Διπλασιασμό Δημοσίων επενδύσεων   2.Πλέγμα θεσμικών και φορολογικών μέτρων που θα καταστήσουν το Βόρειο Αιγαίο

α) Φιλικό επενδυτικό προορισμό ιδιωτικών επενδύσεων

β) Ελκυστικό προορισμό πρώτης εγκατάστασης Νέων Ελληνικών ζευγαριών

γ) Ελκυστικό Πλαίσιο παραμονής των κατοίκων των νησιών.

δ) Ποσόστωση και  προτεραιότητα στα προγράμματα κοινωνικής στέγης νέων  κατά τη Συνταγματική πρόβλεψη της νησιωτικότητας.

ε)  Θέσπιση κινήτρων και μέτρων για τη σύνδεση των στρατηγικών τομέων της οικονομίας μας του Πρωτογενή  και του Τριτογενή τομέα, του Τουρισμού δηλαδή και της Αγροτικής - κτηνοτροφικής- αλιευτικής παραγωγής 3 Επέκταση και Ενίσχυση του Μεταφορικού ισοδύναμου.

4 Επαναδιαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Ένωση για καθιέρωση μονίμως Μειωμένων Συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας.

Το Ειδικό αυτό  Αναπτυξιακό πρόγραμμα μπορεί να χρηματοδοτηθεί από τα 30 δισεκατομμύρια των πόρων του Ταμείου ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης». 

Ο Παναγιώτης Παρασκευαΐδης εξαπέλυσε "πυρά" κατά του ΚΚΕ σημειώνοντας ότι το ΚΚΕ συνεργάστηκε με τη δεξιά για να βάλουν στη φυλακή τον Παπανδρέου. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Χρώματα, λουλούδια και ανακύκλωση στο Παλαιοχώρι της Λέσβου

Αλλάζουν όψη οι δρόμοι και τα σοκάκια του χωριού με πρωτοβουλία του Λαογραφικού Συλλόγου Παλαιοχωρίου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι Τούρκοι τουρίστες σώζουν τον τουρισμό της Λέσβου

Δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες αναμένονται το φετινό καλοκαίρι στη Μυτιλήνη από Αϊβαλί και Σμύρνη
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Σπυρί που έσπασε» τα δάκρυα του Αγίου Εφραίμ;

Σοβαρές καταγγελίες με αφορμή το «θαύμα» των εικόνων που δάκρυζαν από τέσσερα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου που παραιτήθηκαν και προσέφυγαν εγγράφως στη Μητρόπολη Μυτιλήνης
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ευπρεπισμό του Τελωνείου Μυτιλήνης ζητούν οι τουριστικοί πράκτορες

Δεκάδες κατασχεθέντα οχήματα, κοντέινερ και πολλά άλλα είναι η πρώτη εικόνα που αντικρίζουν οι τουρίστες που φθάνουν στο λιμάνι της πόλης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αθανασίου, Χατζηκομνηνός και Βατή μαζί στην αγορά της Μυτιλήνης

Μήνυμα ενότητας στέλνουν οι υποψήφιοι βουλευτές της Ν.Δ.
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Γιαννίκου

Στην γκαλερί Desmond στο Παρίσι από 15 ως 30 Ιουνίου
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτο δρομολόγιο του ΚΤΕΛ για την Αγιάσο

Την Κυριακή 11 Ιουνίου για τη Γιορτή του Κερασιού
ΘΕΑΤΡΟ

«Το μεγάλο μας Τσίρκο» από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης

Το ξεχωριστό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη παρουσιάζουν οι μαθητές της έκτης τάξης την Δευτέρα 12 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Κύριοι του Δήμου Μυτιλήνης βρίσκεστε σε αποσύνθεση»

Ανακοίνωση καταγγελία του Συλλόγου επιχειρήσεων εστίασης «Ασπίδα» κατηγορεί την δημοτική αρχή Μυτιλήνης για την μη υλοποίηση της απόφασης που αφορά τις προσωρινές πεζοδρομήσεις στο ιστορικό κέντρο της πόλης
ΥΓΕΙΑ

37 γυναίκες στο Μανταμάδο συμμετείχαν στη δράση του νοσοκομείου

Πραγματοποιήθηκαν τεστ ΠΑΠ και ψηλάφηση μαστού στο πλαίσιο των προληπτικών εξετάσεων που πραγματοποιεί το Βοστάνειο στα χωριά της Λέσβου. Την επόμενη Παρασκευή η δράση θα γίνει στην Αγιάσο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζουν τις εξορμήσεις οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ

«Οργώνουν» τα χωριά της Λέσβου, την πόλη της Μυτιλήνης και εργασιακούς χώρους του νησιού αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εγκαίνια με αιμοδοσία

Τα νέα του γραφεία εγκαινιάζει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Μυτιλήνης