× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συνεχίζονται οι εξορμήσεις στους υγρότοπους της Δυτικής Λέσβου

Πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές εκδρομές και Σαββατοκύριακα ενημέρωσης για τους κατοίκους του νησιού και τους επισκέπτες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/5/2023

Συνεχίζονται οι εξορμήσεις στους υγρότοπους της Δυτικής Λέσβου

Άνοιξη ενημέρωσης για τους υγροτόπους της Δυτικής Λέσβου είναι η φετινή. Στην τελευταία χρονιά του το πρόγραμμα ευελπιστεί να δώσει μια ιδιαίτερη ευκαιρία γνωριμίας με τους μοναδικούς και πολύτιμους υγροτόπους του νησιού μας σε μαθητές, επισκέπτες και το ευρύ κοινό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέχρι σήμερα έχουν εξορμήσει σε υγροτόπους (έλος Παρακοίλων, λίμνη Μετοχίου και Αλυκή Καλλονής) σχολεία από όλη τη Λέσβο: το Δημοτικό και Γυμνάσιο Καλλονής, το Δημοτικό Βαρειάς, το Νηπιαγωγείο Σκάλας Καλλονής, το Νηπιαγωγείο Παρακοίλων με αρκετά ακόμη σχολεία να έχουν κλείσει το «ραντεβού» τους για το επόμενο διάστημα. Σχολεία από την Αθήνα (Γυμνάσια και Λύκεια), επίσης, εντάσσουν στο πρόγραμμά τους τους υγροτόπους μας και ακόμη φοιτητές από το Deree (Περιβαλλοντικών Σπουδών) και το μεταπτυχιακόMESPOMτου Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Έχουν μέχρι σήμερα πραγματοποιηθεί 8 εξορμήσεις τα Σαββατοκύριακα αλλά και την περίοδο των πασχαλινών διακοπών ανοιχτές για κάθε ενδιαφερόμενο/η. Στον Ψαροποταμό Σκάλας Ερεσού, τους υγροτόπους της Σκάλας Καλλονής και την Αλυκή Καλλονής.

Στις εξορμήσεις αυτές χρησιμοποιείται η «παρατήρηση πουλιών» ως εργαλείο για να γνωρίσουμε καλύτερα κάθε υγρότοπο. Ο/Η κάθε συμμετέχων/ουσα στις δραστηριότητες αυτές έχει το ατομικό του/της ζευγάρι κυάλια και τη δυνατότητα χρήσης τηλεσκοπίου με την καθοδήγηση του επιστημονικού προσωπικού του Μουσείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νέα εξόρμηση στο Απολιθωμένο Δάσος

Το Σάββατο που μας έρχεται (27/05) θα πραγματοποιηθεί η τελευταία ανοιξιάτικη εξόρμησή μας κατά τις ώρες 09:00-11:00, στο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους(θέση Μπαλή Αλώνια, αριστερά, πριν να κατέβουμε στο Σίγρι), όπου θα παρατηρήσουμε τα μοναδικά πουλιά των φρυγάνων και πως επωφελούνται από τα «γκιόλια» - τα μικρά λιμνία που χρησιμοποιούν οι κτηνοτρόφοι της κεντρικής και δυτικής Λέσβου για το πότισμα των ζώων τους – σχηματίζοντας ένα πολύτιμο δίκτυο μικρών υγροτόπων.

Για τη συμμετοχή στις εξορμήσεις δε χρειάζεται κάποια εμπειρία με την παρατήρηση πουλιών. Οι ηλικίες στις οποίες απευθύνονται οι δράσεις είναι από 10 ετών και πάνω. Θα πρέπει να προηγηθεί δήλωση συμμετοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι εξορμήσεις στους υγροτόπους της Δυτικής Λέσβου πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις ανάδειξης προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου», η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020». Η Πράξη περιλαμβάνει δράσεις ευαισθητοποίησης των κατοίκων, των επισκεπτών και μαθητών (της Λέσβου και σχολείων από όλη τη χώρα) για τους υγροτόπους της Δυτικής Λέσβου, μέσα από σειρά εκδηλώσεων ενημέρωσης, σεμιναρίων και εξορμήσεων στη φύση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τους ιστοτόπους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και του Γεωπάρκου Λέσβου www.lesvosmuseum.gr, www.petrifiedforest.gr, www.lesvosgeopark.gr και τις σελίδες τους στο Facebook. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 22510-47033, 6972809610 και e-mail: [email protected].

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βρέθηκε γάτα στην Κουλμπάρα

Φοράει κόκκινο μαντήλι στο λαιμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»