× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

H Λέσβος στους ιδανικούς τουριστικούς προορισμούς για την New York Post

Σύμφωνα με τους συντάκτες του άρθρου «η Λέσβος είναι η αγαπημένη τοποθεσία για καλλιτέχνες, συγγραφείς και ρομαντικούς». Αναδημοσίευση από το in.gr

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/5/2023

H Λέσβος στους ιδανικούς τουριστικούς προορισμούς για την New York Post

«Ψήφο εμπιστοσύνης» στην Ελλάδα για διακοπές το 2023 δίνει η New York Post στο πρόσφατο εκτενές άρθρο της που αναφέρεται σε οκτώ δημοφιλείς προορισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η δημοφιλής εφημερίδα, «όταν ονειρεύεστε τις τέλειες διακοπές, στο μυαλό σας έρχονται παραλίες με λευκή άμμο σε τροπικό κλίμα, φρέσκα φρούτα και λαχανικά και μια πλούσια κουλτούρα. Υπάρχει μέρος και με τα τρία; Μιλάμε για την Ελλάδα, η οποία έχει αποτελέσει τουριστικό προορισμό τόσο για τον πλούσιο πολιτισμό της όσο και για την απόλυτη χαλάρωση για όσο καιρό μπορούμε να θυμηθούμε. Η Ελλάδα δεν είναι μονό γνωστή για τα γυρίσματα κλασικών ταινιών όπως το «Mamma Mia» και ο «Ηρακλής», αλλά έχει επίσης και μία λίστα προορισμών για νησιά για ζωντανές και ρομαντικές εξορμήσεις».

 

Σίφνος και Νάξος ξεχωρίζουν

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Ανάμεσα στα μέρη που προτείνονται στο αφιέρωμα, ξεχωρίζουν η Σίφνος και η Νάξος που καταλαμβάνουν τις δύο πρώτες θέσεις. Σχετικά με τη Σίφνο που είναι πρώτη στη λίστα, η συντακτική ομάδα αναφέρει πως  «αν αναζητάτε το τέλειο ελληνικό νησί που διαθέτει ισορροπία από όμορφες παραλίες, χαλαρή νυχτερινή ζωή, λευκά κυκλαδίτικα χωριά, ποιοτικό τουρισμό και ίσως το καλύτερο φαγητό στις Κυκλάδες, τότε μην κοιτάξετε πέρα από τη Σίφνο».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσον αφορά τη Νάξο που καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, το μέσο θεωρεί πως είναι εκείνο το είδος του προορισμού που είναι ελκυστικό, όχι μόνο για όσους αναζητούν το φως του ήλιου και τη νυχτερινή ζωή, αλλά και για όσους θέλουν να βιώσουν την αυθεντική Ελληνική κουλτούρα. Επιπλέον, σε πολλά χωριά φοράνε ακόμα παραδοσιακές φορεσιές, υφαίνουν σε παλιούς αργαλειούς και ζουν από τους καρπούς της γης.

 

Αναφορικά με την επικείμενη τουριστική σεζόν, η δήμαρχος Σίφνου Μαρία Ναδάλη δήλωσε πως «τα μηνύματα που εισπράττουμε μέχρι στιγμής είναι πολύ θετικά. Η Σίφνος αναμένεται να γίνει πόλος έλξης για τουρίστες από Ελλάδα και εξωτερικό. Αγορές όπως Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο, Γερμανία και Μ.Βρετανία δείχνουν την προτίμηση τους στο Κυκλαδίτικο νησί της αρμονίας. Παράλληλα αναπτύσσονται νέες αγορές, όπως των ΗΠΑ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Στο ίδιο πνεύμα, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Βαγγέλης Κατσαράς, πρόσθεσε πως «προβλέπεται μια σεζόν με υψηλή επισκεψιμότητα από το εξωτερικό. «Οι ταξιδιώτες του σήμερα, επιθυμούν κάτι παραπάνω από το μοντέλο ‘ήλιος -θάλασσα’. Επιζητούν το αυθεντικό και θέλουν να ανακαλύψουν τη φύση και έναν διαφορετικό πολιτισμό. Η Νάξος γοητεύει τους τουρίστες από την Ευρώπη, την Αμερικη, την Αυστραλία, ακόμη και την Ασία, γιατί κρύβει μέσα της όλη την Ελλάδα».

 

Στην τρίτη θέση η Λέσβος

 

Τον κατάλογο της New York Post συμπληρώνουν η Λέσβος, το Πήλιο, η Κρήτη, η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Μύκονος και η Σαντορίνη.  Στην τρίτη θέση του αφιερώματος στην Ελλάδα, είναι η Λέσβος που είναι «ευλογημένη» να έχει βραβευμένες παραλίες, μεγαλύτερη ποικιλία πουλιών και αγριολούλουδων από οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη, πευκοδάση, μεσαιωνικά κάστρα, γραφικά λιμάνια με καφετέριες και φθηνά εστιατόρια με θαλασσινά και άφθονα ψάρια. Περιλαμβάνει επίσης δύο από τα πιο ωραία μουσεία τέχνη σε όλη την Ελλάδα, ξενοδοχεία για κάθε κλάση και κατηγορία και μερικούς από τους πιο ζεστούς και φιλικούς ανθρώπους στον κόσμο. Σύμφωνα με τους συντάκτες «η Λέσβος είναι η αγαπημένη τοποθεσία για καλλιτέχνες, συγγραφείς και ρομαντικούς».

 

Επόμενος αγαπημένος προορισμός είναι το Πήλιο που σύμφωνα με τους συντάκτες έχει τις καλύτερες παραλίες. «Το βουνό είναι γεμάτο με βλάστηση από ελιές και πεύκα μέχρι οπωρώνες με μήλα και μερικούς από τους καλύτερους προορισμούς για πεζοπορία. Τον χειμώνα η περιοχή παρέχει το καλύτερο σκι στην Ελλάδα και επίσης έχει μερτικά  από τα πιο ωραία χωριά στην Ελλάδα. Τέλος όπως αναφέρει το άρθρο «λένε ότι οι καλύτεροι μεζέδες στην Ελλάδα έρχονται από τον Βόλο και το Πήλιο, νόστιμα σνακ που ταιριάσουν με το τοπικό ποτό, το τσίπουρο».

 

Ακολουθούν η Κρήτη, η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη. «Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο και πιο σημαντικό νησί της Ελλάδας. Είναι σχεδόν μία χώρα από μόνο του και χρειάζεσαι τουλάχιστον μία εβδομάδα, ίσως και μήνα ίσως και μία ολόκληρη ζωή για να τη γνωρίσεις», προσθέτει ο συντάκτης.

«Μία μακρά και πλούσια ιστορία με αμέτρητους αρχαίους και μεσαιωνικούς ιστορικούς χώρους, φανταστικές παραλίες, ψηλά βουνά, πλούσιες αγροτικές πεδιάδες και το καλύτερο φαγητό στην Ελλάδα κάνουν την Κρήτη να είναι το μόνο νησί που μπορείς να δεις όλα όσα θα δεις σε όλα τα νησιά μαζί», συμπληρώνει.

 

Αθήνα και Θεσσαλονίκη

 

Όσο για την Αθήνα «Συνήθιζα να σκέφτομαι την Αθήνα ως την πιο υποτιμημένη πόλη στην κόσμο. Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης υπήρχε ένας θόρυβος από τα αμέτρητα, καφέ, εστιατόρια, μπαρ και κλαμπ της πόλης, όπου οι άνθρωποι περνάνε όσο χρόνο πιθανόν και στα σπίτια τους», γράφει ο συντάκτης και προσθέτει πως «ξαφνικά η Αθήνα έχει γίνει ένας μαγνήτης για τους νέους λαλά και τους πιο μεγάλους ανθρώπους που αναζητούν μία καλύτερη ζωή για τουλάχιστον μία εβδομάδα. Η Αθήνα συνήθιζε να είναι ένα μέρος όπου οι τουρίστες πήγαιναν για να μεταβούν στα νησιά. Τώρα μιλάω με ανθρώπους που μου λένε ότι η Αθήνα είναι το αγαπημένο τους μέρος στην Ελλάδα και θέλουν να μετακινηθούν εκεί».

 

«Αφού έζησα στην Ελλάδα ένα μήνα, ερωτεύτηκα την ταπεινή δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας τη Θεσσαλονίκη. Θα δείτε πλοία στο λιμάνι και συναρπαστικές αγορές, φρέσκο ψάρι και μία πολιτιστική έκρηξη στον ξύλινο διάδρομο, Υπάρχει επίσης καταπληκτικό φαγητό με καινούργια και παλιά κλασικά φαγητά και καταπληκτικά μέρη για ψώνια».

 

Το άρθρο κλείνει με αναφορά στη Μύκονο και στη Σαντορίνη. «Τα δημοφιλή νησιά της Μυκόνου και της Σαντορίνης αξίζουν επίσης να πάτε, ειδικά αν είστε σε ηλικία για πάρτι. Αν είστε ένας νέος γύρω στα 60 θα είστε πιο χαρούμενοι αν αποφύγετε αυτά τα νησιά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο», αναφέρει ο συντάκτης και καταλήγει:

«Η Σαντορίνη είναι οπτικά τόσο θεαματική όσο το Γκραντ Κάνιον και οι καταρράχτες του Νιαγάρα. Έχει επίσης μερικά από τα καλύτερα κρασιά στην Ελλάδα. Η Μύκονος είναι πιο γνωστή για τη νυχτερινή ζωή, την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, τις πολυπληθείς παραλίες, τις γεμάτες παραλίες και τα μπαρ που έχουν διασκέδαση και το πρωί και το βράδυ».

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συσκέψεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο οδικός άξονας Αγίας Παρασκευής – Πέτρας και η αξιοποίηση του Σάρλιτζα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αύξηση των πόρων της ΚΑΠ ζητά η Νέα Αριστερά

Δείτε εδώ ολόκληρο το πλαίσιο των προτάσεων του κόμματος για την αναθεώρηση της ΚΑΠ αλλά και του Στρατηγικού Σχεδίου της χώρας.
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πέθανε ο 27χρονος Γιώργος Βογιατζής

Στον ντόπιο, φοιτητή και μεταπτυχιακό του Τμήματος Ωκεανογραφίας εύχονται «καλό ταξίδι στους Ωκεανούς των Ουρανών»
ΧΩΡΙΑ

Πένθος στη Μόρια

Εφυγε από τη ζωή η 49χρονη Ολγα Τακτικού
ΧΩΡΙΑ

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Φράγματος Ερεσού»

Ανακοίνωση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Πρωτοβουλία Ερεσού»
ΧΩΡΙΑ

Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία στον Παλαιόκηπο της Γέρας

«Η Κοινότητα ενωμένη για τη Ζωή και την Αλληλεγγύη» δηλώνει ο πρόεδρος της Κοινότητας Ευστράτιος Καραβασίλης
ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρόγραμμα επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Λέσβο

Την Παρασκευή σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες προσγειώνεται στη Μυτιλήνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδεία του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σταϊκούρα και του βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αντικατάσταση των φωτιστικών στην πλατεία Δημαρχείου της Αγιάσου

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αθανασίου με Κολοκοτρώνη

Ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας συζήτησε με τον νέο Στρατηγό της 98 ΑΔΤΕ σημαντικά θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και την ασφάλεια της περιοχής μας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση»

Σύσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Μυτιλήνης του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι