× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τετράμηνη παράταση ζητούν οι εργαζόμενοι του κοινωφελούς προγράμματος

Συναντήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στο Εργατικό Κέντρο Λέσβου- Χωρίς προσωπικό θα μείνει η Μυτιλήνη και τα χωριά

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/5/2023

Τετράμηνη παράταση ζητούν οι εργαζόμενοι του κοινωφελούς προγράμματος

Εργαζόμενες και εργαζόμενοι του Κοινωφελούς προγράμματος Δήμων και Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου παραβρέθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στο Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό κέντρο συζητώντας ακόμα και το ενδεχόμενο κατάθεσης ασφαλιστικών μέτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των εργαζομένων γύρω από τις εξελίξεις και τις νομικές διαδικασίες διεκδικώντας τετράμηνη παράταση. Το αίτημα της παράτασης συσπειρώνει εργαζόμενους του κοινωφελού προγράμματος στο Βόρειο Αιγαίο, αλλά και στην Ελλάδα. «Είναι απαραίτητο το προσωπικό και πρέπει να διεκδικήσουν την παραμονή τους στην εργασία», τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ, Γιώργος Αλεξίου.

Ας σημειωθεί ότι πρόκειται για 114 εργαζόμενους στον Δήμο Μυτιλήνης και 36 στον Δήμο Δυτικής Λέσβου που υπάγονται στο κοινωφελές πρόγραμμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πρέπει να πάψει η ομηρία των συμβάσεων, ειδικά εφόσον καλύπτουν σημαντικές ανάγκες» τόνισε ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λέσβου, Δημήτρης Ευσταθίου.

Με επιστολές, που στάλθηκαν πριν από τις εκλογές, στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και στους δημάρχους της χώρας, οι εργαζόμενοι στους δήμους και τις περιφέρειες ζητούν να παραταθούν οι συμβάσεις τους, τουλάχιστον έως τις δημοτικές εκλογές, που έχουν προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο του 2023.

Η τετράμηνη παράταση, που δόθηκε στην αρχή του έτους, μετά από αγώνα των εργαζομένων, φτάνει στο τέλος της οδηγώντας ξανά στην ανεργία περίπου 19.148 εργαζόμενους. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα καλύπτουν σήμερα ένα μεγάλο μέρος των αναγκών των δήμων σε εποχικό προσωπικό. Να σημειωθεί ακόμα, πως οι εργαζόμενοι αυτοί, που καλύπτουν πάγιες ανάγκες των δήμων και των περιφερειών, εργάζονται με οκτάμηνες συμβάσεις ορισμένου χρόνου και αμείβονται με τον κατώτατο μισθό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το αίτημα των εργαζομένων, στηρίζει και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), η οποία χαρακτηριστικά αναφέρει πως η παράταση είναι αναγκαία, «ώστε να μην αποστερηθούν οι Δήμοι το επόμενο κρίσιμο διάστημα που μεσολαβεί ως τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ένα τόσο χρήσιμο «εργαλείο», μέσω του οποίου διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία τους και την παροχή απαραίτητων υπηρεσιών προς τους πολίτες».

Πληροφορίες: 6987577393 κ. Αφροδίτη/ 6975978412 κ. Κατερίνα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«57 μπαλόνια όσες και οι ψυχές που χάθηκαν για την υποδοχή του Πρωθυπουργού»

Τοποθετήθηκαν από την Κίνηση Μνήμης και Δράσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα ο πρωθυπουργός στη Λέσβο

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμά του και ποιους θα συναντήσει
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το 41% δεν σημαίνει λευκή επιταγή, κύριε Μητσοτάκη»

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο «Ν» η βουλεύτρια Ν. Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, ιδιαίτερα για την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη και τις ευρωεκλογές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη