× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συνδικαλιστική κόντρα με φόντο την εξέλιξη νοσηλευτών

Κακεντρέχεια αποδίδει στον Φώντα Αυγερινό ο Στρατής Κλεάνθης με… «ρετιρέ και υπόγεια»!

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/5/2023

Συνδικαλιστική κόντρα με φόντο την εξέλιξη νοσηλευτών

Ενδο…συνδικαλιστική κόντρα ξέσπασε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και ειδικότερα στον Σύλλογο Εργαζομένων με αφορμή την επαγγελματική και μισθολογική εξέλιξη νοσηλευτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρχικά τις τρεις συναδέλφισσές τους που αναβαθμίστηκαν από ειδικευόμενες νοσηλεύτριες σε επικουρικό προσωπικό 24μηνης σύμβασης, συνεχάρη ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Στρατής Κλεάνθης.

Στη συνέχεια, την ανέλιξη σχολίασε ο νυν πρόεδρος του Συλλόγου, Φώντας Αυγερινός κάνοντας λόγο για αβεβαιότητα, εφόσον δεν είναι μόνιμη η σύμβαση και συμπλήρωσε την ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με το… επίδομα ανθυγιεινής εργασίας της κυβέρνησης υποδεικνύοντας… ανισότητες: «Τρεις συνάδελφοι σήμερα από νοσηλευτές ειδικότητας που υπηρετούσαν εδώ και δυόμισι περίπου χρόνια (μπορεί να κανω και λάθος, ας με διορθώσει κάποιος όσο αναφορά τον χρόνο υπηρεσίας τους) υπέγραψαν από 1/6/23 σαν επικουρικοί νοσηλευτές για 2 χρόνια. Βέβαια αυτη η σχέση εργασίας, η αβεβαιότητα, για το τι θα γίνει σε ένα -δυο χρόνια όταν λήξει η σύμβαση, ειναι ότι χειρότερο για έναν νέο άνθρωπο που θέλει να προσφέρει η έχει όνειρα για καριέρα,για οικογένεια η οτιδήποτε προγραμματισμό στην ζωή του. Εμείς σαν σύλλογος εργαζομένων παλεύουμε για μονιμότητα ,ίσα δικαιώματα». Και πρόσθεσε ο κ. Αυγερινός: «Ένα άλλο θέμα που μας ταλαιπωρεί είναι το επίδομα ανθυγιεινού και επικίνδυνου που δόθηκε από την κυβέρνηση. Τα έχουμε πει κι άλλες φορές ανισότητες, κάποιο πήραν  αύξηση, κάποια έμειναν στα ίδια ,άλλοι μειώθηκαν κιόλας. Κραυγαλέες ανισότητες ,στο πόδι φτιαγμένο. Ολόκληρες ομάδες εργαζομένων αγνοήθηκαν προκλητικά. Όχι ότι δίνει στο πάνω ρετιρέ καμία σοβαρή αύξηση, αλλά αν σκεφτείς π.χ τους τραυματιοφορείς κι άλλες ομάδες που δίνει 15 ευρώ;. Να μην σκεφτώ τους συναδέλφους διοικητικούς που έπρεπε τουλάχιστον  το μισό ανθυγιεινου να έπαιρναν έτσι για τα μάτια που λέμε. Για αυτό λοιπόν οι δηλώσεις τύπου «μεγάλες αυξήσεις στους υγειονομικούς» από συνδικαλιστές μας καλύτερα να μένουν μεταξύ αυτών που κυβερνούν και αυτών που τα τρώνε αμάσητα επειδή έτσι τους συμφέρει.»

Και ο κ. Κλεάνθης αντέστρεψε τα βέλη: «Τελικά ο πρόεδρος του συλλόγου μας δεν θα σταματά να μας.....εκπλήσσει. Σε ανάρτηση στο προσωπικό του ιστολόγιο αφού περιγράφει πραγματικά γεγονότα, βάζει και το δικό του γκρίζο αλλά, αυτό όμως που με εξέπληξε είναι το ότι, χωρίζει τους ανθρώπους που τον εξέλεξαν και υπηρετεί, σε ρετιρέ και υπόγεια. Μπράβο σου  υπερασπιστή των ....πτωχών και καταφρονεμένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να σου πω συνέχισε έτσι, αμετανόητα και δυνατά, με βουλωμένα μάτια και αυτιά και όταν γράψει το κοντέρ 50 τότε ξυπνάς!

Συγνώμη για το φορτισμένο  κείμενο αλλά αίμα κυκλοφορεί και στο δικό μου το σώμα!»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για ναρκωτικά

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς, στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Εκπαίδευση για την πυρασφάλεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική
ΔΡΑΣΕΙΣ

Να... γεμίσουμε «το καλάθι της Αγάπης»!

Μετά την Καλλονή η δράση του Ερυθρού Σταυρού έρχεται στη Μυτιλήνη την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο 6ο Μαθητικό Συνέδριο της Αθήνας

Μαθητές από το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Τριανταφυλλοπούλου του Κάτω Τρίτους- Θερμά συγχαρητήρια από τη διευθύντρια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΓΕΙΑ

Ξεκινά Ιατρείο Μνήμης, Ανοιας και Νόσου Πάρκινσον στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου

Για την τηλεϊατρική και τις δράσεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης και τις συνεργασίες μιλά στο «Ν» η πρόεδρος του 1ου ΤΟΠΦΥ Λέσβου, Ελένη Μακρή
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Παραδόθηκε το προσφυγικό νεκροταφείο στον Δήμο Μυτιλήνης

Μια τελετή που άργησε πολλά χρόνια και ένα έργο στο Κάτω Τρίτος σε ένδειξη ανθρωπιάς για εκείνους που χάθηκαν στη θάλασσα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν για πλαστογραφία

Ένα ζευγάρι αλλοδαπών που ταξίδευε με πλοίο από Μυτιλήνη προς Χίο