× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σελινάτο των Χριστουγέννων

Μια παραδοσιακή Μυτιληνιά συνταγή

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/12/2023

Σελινάτο των Χριστουγέννων

Όπου σταθείς και όπου βρεθείς στο νησί η παρουσία του είναι έκδηλη. Σε πρώτη φάση φλερτάρεις μαζί του οπτικά δίνοντας έμφαση στο χρώμα αλλά και στο άρωμα του. Σε δεύτερη πάντως κλίμακα το δένεις άψογα με ντόπιο χοιρινό και γαρνίρεις με φρεσκοχτυπημένο αυγολέμονο. Και όσο οι ευχές δίνουν και παίρνουν, τα ποτήρια τσουγκρίζουν η ανάγκη το πιάτο να μην αδειάσει στιγμή είναι περισσότερο από επιτακτική. Χρόνια πολλά και φέτος με πινελιές παράδοσης αποτυπωμένες σε ένα αχνιστό πιάτο γεμάτο σελινάτο, το σήμα κατατεθέν του λεσβιακού εορταστικού τραπεζιού...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΥΛΙΚΑ:
2 κιλά σέλινο και σέλερι αν θέλετε.
1 κιλό χοιρινό
αλατοπίπερο
ελαιόλαδο
2 αυγά
1 λεμόνι
κρασί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καλοπλένουμε και ψιλοκόβουμε τα χόρτα.Τα νεροβράζουμε μία φορά και τα αφήνουμε στην άκρη. Αυτή η δουλειά μπορεί να γίνει και μία δύο ημέρες πριν και να τα φυλάξουμε στο ψυγείο. Σωτάρουμε το κρέας και το κρεμύδι σε λίγο ελαιόλαδο.Το σβήνουμε με ένα ποτηράκι λευκό κρασί, ρίχνουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και δύο ποτήρια νερό. Όταν βράσει το χοιρινό αποσύρουμε και στο ζωμό ρίχνουμε τα σέλινα.Τα γυρίζουμε αρκετές φορές για να βράσουν ομοιόμορφα. Δοκιμάζουμε και αφού έχουν βράσει καλά, προσθέτουμε το κρέας και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Μη βλέπετε το ζουμάκι και σας φαίνεται πολύ. Φροντίστε να είναι μπόλικο.

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Συνελήφθη γιατί κλώτσησε το σκύλο του

Καταγγελία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς στη Μυτιλήνη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

4ο πακέτο στήριξης στις νέες οικογένειες

Χαμόγελα ευγνωμοσύνης από τους δικαιούχους της Δυτικής Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Να επιλέξεις ΕΠΑΛ;

Ενημερωτική εκδήλωση το απόγευμα της Δευτέρας στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ένα Μουσείο αφιερωμένο στην ελιά

Γνωρίστε το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο Βοοκ and Art

H γνωστή θεατρολόγος-ηθοποιός θα βρίσκεται εκεί για να παίξει με τα παιδιά, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θεατρικά παιχνίδια βασισμένα στα βιβλία της
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στο βάθρο της Σπερχειάδας ποδηλάτες της Λέσβου

Μεγάλες επιτυχίες για μια ακόμη φορά πέτυχε η αποστολή αθλητών ορεινής ποδηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Bόλτα στο σπήλαιο του Αγίου Φίλιππου στο φαράγγι της Θερμής

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
ΓΕΥΣΗ

Platinum διάκριση για το Ούζο Βαρβαγιάννη

Στα Chefs’ Choice Awards 2024