× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου ανοίγει τη διαδικτυακή του πύλη

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση

Δημοσίευση 17/12/2019

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου ανοίγει τη διαδικτυακή του πύλη

Στο πλαίσιο της παρουσίασης της νέας διαδικτυακής πλατφόρμας του Δήμου Δυτικής Λέσβου, που θα αρχίσει να λειτουργεί στις αρχές του νέου έτους, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα σύσκεψη με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο, τους Αντιδημάρχους κ.κ. Κώστα Πάππο και Στρατή Ζαφείρη, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Άρη Ελευθερίου, τον Ειδικό Σύμβουλο Παναγιώτη Αγουρόγιαννη και υπηρεσιακούς παράγοντες σχετικά με τον υλοποιούμενο ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου Δυτικής Λέσβου και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, σκοπός της συνάντησης ήταν η παρουσίαση  των εφαρμογών ψηφιακών συστημάτων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, τα οποία έχουν στόχο την αύξηση της εξωστρέφειας του Δήμου και της συμμετοχής των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων. Και έγινε από τους Μιχάλη Ψαλλίδα (Managing Director), Γιώργο Καραμανώλη (Co-Founder CTO/CIO) και Βάσια Αρβανίτη  (Public Sector Account Manager).  

Τα συστήματα που υλοποιούνται για το Δήμο από την εταιρία «Crowd Policy» σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, παρέχουν λειτουργίες πληροφόρησης, ανταλλαγής πληροφοριών και συμμετοχικής διαμόρφωσης απόψεων και πολιτικών ενώ δημιουργούν ένα πλαίσιο ανοιχτής διακυβέρνησης, αυξάνοντας το βαθμό λογοδοσίας του Δήμου προς τους πολίτες. Συγκεκριμένα η νέα πλατφόρμα του Δήμου Δυτικής Λέσβου θα περιλαμβάνει εφαρμογές όπως νέα διαδικτυακή πύλη (site e-government portal), πλατφόρμας διαβούλευσης, ψηφιακό βοηθού του πολίτη (chatbot), πλατφόρμας καταγραφής ιδεών (post it) καθώς και πλατφόρμας υποβολής αιτημάτων.

Ας σημειωθεί ότι ύστερα από σχετική ανοιχτή πρόσκληση του γραφείου επικοινωνίας του δήμου Δυτικής Λέσβου από τον περασμένο Σεπτέμβρη, η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα του δήμου θα στηριχτεί σε σημαντικό βαθμό με υλικό (φωτογραφίες, βίντεο) που έχει συγκεντρωθεί από τους ιδίους τους δημότες.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου δήλωσε σχετικά:

«Στήνουμε σιγά σιγά τον Δήμο Δυτικής Λέσβου, προσπαθώντας να αποφύγουμε λάθη του παρελθόντος. Φιλοδοξούμε να κάνουμε ένα Δήμο φιλικό προς τον δημότη. Να χτυπήσουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε την πελατειακή σχέση και την αδιαφάνεια, παιδικές ασθένειες της αυτοδιοίκησης, που πάντα υποβόσκουν και καραδοκούν. Επενδύουμε λοιπόν στην ψηφιακή διακυβέρνηση, ανοίγουμε με τη βοήθεια της τεχνολογίας τον Δήμο προς τους δημότες και μπαίνουμε θέλω να πιστεύω στη νέα εποχή και της αυτοδιοίκησης». 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ