× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Debate με τους 5 πολιτικούς αρχηγούς αποφάσισε η Διακομματική Επιτροπή

Χωρίς τη συμμετοχή Βαρουφάκη η τηλεμαχία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών- Ποια είναι η πιθανή ημερομηνία

Δημοσίευση 6/6/2023

Debate με τους 5 πολιτικούς αρχηγούς αποφάσισε η Διακομματική Επιτροπή

 Τη διεξαγωγή ενός debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών των πέντε κομμάτων που μπήκαν στη Βουλή, όπως προέκυψε από την κάλπη της 21ης Μαΐου αποφάσισε η Διακομματική Επιτροπή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής του είναι η 15η Ιουνίου. 

Νωρίτερα, κόντρα στη δέσμευση Μητσοτάκη για τηλεμαχία μεταξύ μόνο του προέδρου της ΝΔ και του Αλέξη Τσίπρα, ο εκπρόσωπος Τύπου της γαλάζιας παράταξης, Άκης Σκέρτσος δήλωσε μιλώντας στον ρ/σ Alpha 98,9 ότι η ΝΔ προτείνει ένα debate με πέντε πολιτικούς αρχηγούς.

«Εμείς πιστεύουμε ότι οι τηλεμαχίες, οι συζητήσεις μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, είναι οξυγόνο για τη Δημοκρατία», επεσήμανε ο Άκης Σκέρτσος προσθέτοντας ότι «σήμερα που έχουμε τη διακομματική συνεδρίαση για το θέμα της τηλεμαχίας, εμείς προσερχόμαστε με θέση να γίνει η τηλεμαχία για όλα τα κόμματα που έχουν εκλεγεί από την τελευταία κάλπη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με λίγα λόγια, ο εκπρόσωπος Τύπου της παραδέχεται ότι δεν θα εφαρμοστεί η δέσμευση Μητσοτάκη για debate των δύο ενώ παράλληλα βγάζει έξω από την τηλεμαχία τον επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γ. Βαρουφάκη, το κόμμα του οποίου στις εκλογές της 21ης Μαΐου δεν μπήκε στη Βουλή.

«Είναι μια ευκαιρία να συζητήσουμε ξανά το πρόγραμμα μας για το μέλλον, για την Ελλάδα του 2027 και του 2030, για τα άλματα που πρέπει να κάνουμε ώστε η Ελλάδα να γίνει μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα» σημείωσε ο Άκης Σκέρτσος και συμπλήρωσε πως «μόνο το πρόγραμμα της ΝΔ είναι αυτό που μπορεί να εγγυηθεί η Ελλάδα και οι Έλληνες να προχωρήσουν μπροστά».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, συνεδριάζει η διακομματική Επιτροπή με επίκεντρο τη διεξαγωγή debate μεταξύ των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα προτείνει, μία τηλεμαχία μεταξύ των πέντε πολιτικών αρχηγών, όπως ζητούν και τα άλλα κόμματα, και άλλη μία μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών των δύο πρώτων κομμάτων.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κ.  Μητσοτάκης πάντως στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, όταν ρωτήθηκε αν θα πραγματοποιήσει τηλεμαχία με τον Αλ. Τσίπρα, όπως είχε συμφωνήσει προεκλογικά δήλωσε: «Νομίζω ότι το debate δεν έχει νόημα να γίνει», καθώς «έχει κριθεί το ποιος θα είναι πρώτος».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ