× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τσίπρας: Κρυφή ατζέντα της ΝΔ στην Υγεία

Συνέντευξή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και τη δημοσιογράφο Σία Κοσιώνη.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/6/2023

Τσίπρας: Κρυφή ατζέντα της ΝΔ στην Υγεία

Οι δηλώσεις Πνευματικού αποκαλύπτουν την κρυφή ατζέντα του κ. Μητσοτάκη στην Υγεία, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και τη δημοσιογράφο Σία Κοσιώνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν έκανε ο κ. Κατρούγκαλος έκανε μια δήλωση που δεν ήταν στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισα να τεθεί εκτός ψηφοδελτίων, υπενθύμισε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: Ο κ. Μητσοτάκης, παρότι ο κ. Πνευματικός έκανε την απαράδεκτη δήλωση για διαλογή ασθενών στο ΕΣΥ, δεν έκανε τίποτα - τον κράτησε.


«Κόμμα εξουσίας ο ΣΥΡΙΖΑ»

Mea Cupla είπε ο Αλέξης Τσίπρας για την απλή αναλογική. «Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν, είναι και θα είναι κόμμα εξουσίας», τόνισε και συμπλήρωσε ότι η μάχη αλλαγής των συσχετισμών μπορεί να είναι δύσκολη αλλά «θα το παλέψουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σε κάθε περίπτωση να πετύχουμε ένα αποτέλεσμα που δεν θα αφήνει ανεξέλεγκτη και παντοδύναμη την οποιαδήποτε δύναμη - Αυτό δεν είναι καλό για τη δημοκρατία μας», σημείωσε.

«Πήραμε το μήνυμα, ήταν ισχυρό το μήνυμα των εκλογών και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αλλάξουμε», πρόσθεσε. «Θα κριθούμε όλοι στις 26 του μήνα και συλλογικά και ατομικά», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Το ΠΑΣΟΚ από το 2012 και μετά αποφάσισε να μετατραπεί από κόμμα εξουσίας, σε συμπληρωματικό κόμμα εξουσίας», ανεφέρε για το ΠΑΣΟΚ, υπενθυμίζοντας τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση Σαμαρά. «Αυτό στοίχισε στο ΠΑΣΟΚ», συμπλήρωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ευτυχής ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Ανδρουλάκη»

«Ο κ. Ανδρουλάκης είχε μια ευκαιρία για να δούμε πώς θα συγκροτήσουμε μια προοδευτική κυβέρνηση απέναντι στη Δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Το αρνήθηκε», εξήγησε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Σήμερα ο κ. Ανδρουλάκης πανηγυρίζει επειδή κατάφερε να πάρει τρεις μονάδες. Εμείς δεν πανηγυρίζουμε, είμαστε βαθιά προβληματισμένοι», όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.«Ο κ. Μητσοτάκης είναι ευτυχής με τον κ. Ανδρουλάκη απέναντί του», σημείωσε. «Έχουμε μια νέα αναμέτρηση με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής. Απευθυνόμαστε σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες, αυτό που διακυβεύεται είναι την επόμενη ημέρα να υπάρχει υγιής δημοκρατία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τις τελευταίες ημέρες έχουμε θανάτους ανθρώπους καθώς το ΕΣΥ είναι υπό κατάρρευση, σημείωσε.

«Εμείς κάναμε προσλήψεις στο ΕΚΑΒ παρότι είμαστε υπό καθεστώς σκληρής επιτροπείας. Σήμερα στην Αττική κυκλοφορούν 52 ασθενοφόρα γιατί δεν υπάρχουν πληρώματα, ενώ την περίοδο 2015 - 2019 κυκλοφορούσαν 84», σημείωσε και αναρωτήθηκε: Δεν μπορούσε η κυβέρνηση να κάνει προσλήψεις στο ΕΚΑΒ - προσέλαβε 1.000 αστυνομικούς για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, δεν έχουν τι να τους κάνουν και τους στέλνουν στα τμήματα.

«Γιατί δεν έκαναν προσλήψεις στο ΕΣΥ;»

«Τον Δεκέμβρη του 2019 στο ΕΣΥ υπηρετούσαν 108.000. Τον Δεκέμβριο του 2022 υπηρετούν 84.000 και περάσαμε μια πανδημία», σημείωσε.


Όταν έκανε ο κ. Κατρούγκαλος έκανε μια δήλωση που δεν ήταν στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισα να τεθεί εκτός ψηφοδελτίων. Ο κ. Μητσοτάκης, παρότι ο κ. Πνευματικός έκανε την απαράδεκτη δήλωση για διαλογή ασθενών στο ΕΣΥ, δεν έκανε τίποτα, επισήμανε ο κ. Τσίπρας. Επισήμανε δε, ότι οι δηλώσεις Πνευματικού αποκαλύπτουν την κρυφή ατζέντα Μητσοτάκη στην Υγεία.

«Θα κάνουμε «ταμείο» στις 26 μήνα και θα πάρουμε τις συλλογικές αποφάσεις», είπε, συμπληρώνοντας ότι στην Αριστερά δεν λαμβάνουμε αποφάσεις εν θερμώ.

Δείτε όλη τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα:

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ