× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τα Κατωτριτάκια κάνουν Erasmus ....

Το δραστήριο δημοτικό σχολείο Κάτω Τρίτους συμμετείχε στο πρόγραμμα Erasmus το οποίο ολοκληρώθηκε σήμερα 9 Ιουνίου με την επίσκεψη στη Λέσβο 20 εκπαιδευτικών από 5 χώρες της Ευρώπης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/6/2023

Τα Κατωτριτάκια κάνουν Erasmus ....
Στο γνωστό πρόγραμμα ανταλλαγής επισκέψεων και εκπαιδευτικών εμπειριών το οποίο υλοποιήθηκε σε σχολεία της Λέσβου και πολλών ακόμη ευρωπαϊκών χωρών συμμετείχε το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Τρίτους.
Σε ανακοίνωση του σημειώνει ότι το εκπαιδευτικό ταξίδι στο πλαίσιο του προγράμματος ήταν μία ξεχωριστή εμπειρία που χάρισε στους συμμετέχοντες πολύτιμα βιώματα.
Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του το σχολείο αναφέρει: 
«Ήταν ένα υπέροχο, μεγάλο εκπαιδευτικό ταξίδι. Μία εμπειρία απ’ αυτές που ανοίγουν τους ορίζοντες των εκπαιδευτικών και δίνουν νέα πνοή στο σχολείο. Τρία χρόνια μιας συνεχούς ανταλλαγής εμπειριών, εικόνων, δράσεων, πολύτιμων εκπαιδευτικών βιωμάτων.
Ο λόγος για το πρόγραμμα Erasmus+ που ολοκληρώθηκε σήμερα στη Λέσβο, με τίτλο «Calculating your environmental footprints” με τη συμμετοχή 25 εκπαιδευτικών από 5 ευρωπαϊκές χώρες: Ουαλία, Ισπανία, Ρουμανία, Τουρκία και Ελλάδα που εκπροσωπούνταν από το Δημοτικό μας Σχολείο. Το πρόγραμμα ήταν διετές, αλλά παρατάθηκε για έναν ακόμη χρόνο λόγω της πανδημίας του covid.
Το χρονικό διάστημα 5-9 Ιουνίου 2023, 20 εκπαιδευτικοί από τις συμμετέχουσες χώρες της σύμπραξης, επισκέφθηκαν το νησί μας και παρακολούθησαν ένα πλούσιο πρόγραμμα, που τους άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Εντυπωσιασμένοι από τη φυσική ομορφιά του νησιού, έγιναν αποδέκτες της ζεστής φιλοξενίας από τις αρχές του τόπου, τους φορείς, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, συλλόγους και εθελοντές, Μουσεία και πολιτιστικούς εκπροσώπους, που βοήθησε ο καθένας με τον τρόπο του τη μεγάλη αυτή προσπάθεια.
Το πρόγραμμα της επίσκεψής τους ήταν το ακόλουθο:
Δευτέρα 5 Ιουνίου: Ορνιθοπαρατήρηση στις αλυκές Καλλονής με οδηγό την περιβαλλοντολόγο Ελένη Γαληνού, επίσκεψη στο Κάστρο του Μολύβου, στο παράρτημα της Σχολής Καλών Τεχνών και στην Πέτρα.
Τρίτη 6 Ιουνίου: Επίσκεψη στη Μονή Λειμώνος, στο Σίγρι, ξενάγηση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένο Δάσους, παρακολούθηση προγράμματος συντήρησης απολιθωμάτων και τέλος επίσκεψη στην Ερεσό.
Τετάρτη 7 Ιουνίου: Επίσημη υποδοχή από τον Δήμαρχο Μυτιλήνης και στη συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου.
Υποδοχή από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Τρίτους, παραδοσιακοί χοροί από μέλη του χορευτικού τμήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιππείου, παρακολούθηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων από τους μαθητές του σχολείου, κλείσιμο προγράμματος και παράθεση γεύματος με τοπικές γεύσεις από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Κάτω Τρίτους. Στη συνέχεια επίσκεψη στην Αγιάσο, γευσιγνωσία παραδοσιακής βασιλόπιτας, επίσκεψη στο Αναγνωστήριο Αγιάσου και παρακολούθηση σκοπών από τα σαντούρια του Αναγνωστηρίου.
Πέμπτη 8 Ιουνίου: Ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στο Κάστρο Μυτιλήνης, στην ποτοποιία ΕΠΟΜ, στο Μουσείο Βρανά.
Παρασκευή 9 Ιουνίου: Ξενάγηση στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Τεριάντ και στο Μουσείο Θεοφίλου στη Βαρειά»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενημερώθηκαν για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων

Ημερίδα από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εβγαλε μαχαίρι και τον δάγκωσε...

Συνελήφθη 24χρονος στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Γενικό Λύκειο Αντισσας στη Χίο

Οι «μικροί πρέσβεις» του τουρισμού του Δ. Δυτικής Λέσβου κατάφεραν μέσα από τον δικό τους μαθητικό τουρισμό στη Χίο όχι μόνο να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού αλλά και να προβάλλουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου τις ομορφιές της Δυτικής Λέσβου.
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για ναρκωτικά

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς, στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Εκπαίδευση για την πυρασφάλεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική
ΔΡΑΣΕΙΣ

Να... γεμίσουμε «το καλάθι της Αγάπης»!

Μετά την Καλλονή η δράση του Ερυθρού Σταυρού έρχεται στη Μυτιλήνη την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση