× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ευπρεπισμό του Τελωνείου Μυτιλήνης ζητούν οι τουριστικοί πράκτορες

Δεκάδες κατασχεθέντα οχήματα, κοντέινερ και πολλά άλλα είναι η πρώτη εικόνα που αντικρίζουν οι τουρίστες που φθάνουν στο λιμάνι της πόλης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/6/2023

Ευπρεπισμό του Τελωνείου Μυτιλήνης ζητούν οι τουριστικοί πράκτορες

Την ανάγκη να ευπρεπιστεί ο χώρος του Τελωνείου της Μυτιλήνης,  ώστε η πρώτη εικόνα που αντιμετωπίζουν τουρίστες που φθάνουν στο λιμάνι της πόλης,  να είναι καλή τονίζουν τουριστικοί πράκτορες που μίλησαν στην κάμερα του «Ν». Παράλληλα τονίζουν την ανάγκη να εφαρμοστεί ξανά το πιλοτικό πρόγραμμα έκδοσης βίζας στις πύλες εισόδου των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Ειδικότερα ο πρόεδρος της Ένωσης Ναυτιλιακών Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου  Παναγιώτης Χατζηκυριάκος μιλώντας στην κάμερα του «Ν» υπογράμμισε: «Το Τελωνείο της Μυτιλήνης είναι πύλη εισόδου για το νησί της Λέσβου. Από αυτό θα περάσουν την φετινή χρονιά περισσότεροι από 40.000 Τούρκοι τουρίστες, αλλά και οι επισκέπτες που θα φθάσουν στη Λέσβο με κρουαζιερόπλοια και θαλαμηγά σκάφη που προέρχονται από τρίτες χώρες. Ο υπαίθριος χώρος του Τελωνείου είναι το πρόσωπο της πόλης της Μυτιλήνης και πρέπει να είναι σε μια πολύ καλή κατάσταση.

 Ζητάμε ο χώρος του Τελωνείου να είναι καθαρός, ευπρεπείς και λειτουργικός,  για εμάς που δουλεύουμε εδώ, για τις υπηρεσίες που λειτουργούν εδώ και για τον κόσμο που διέρχεται από το Τελωνείο. Αυτό που χρειάζεται είναι να γίνουν κάποιες ενέργειες όπως είναι μετακινήσεις οχημάτων και γενικότερα μια διαρρύθμιση, ώστε να είναι όλα όπως πρέπει προκειμένου να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τον μεγάλο όγκο των επισκεπτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Όπως όταν καλούμε κάποιον στο σπίτι μας φροντίζουμε να είναι όπως πρέπει,  έτσι πρέπει να κάνουμε και για τον χώρο του Τελωνείου που είναι πύλη εισόδου για την πόλη και το νησί μας».

 Ο κ. Χατζηκυριάκος ανέφερε πως την Πέμπτη 8 Ιουνίου, μετά από αίτημα της Ένωσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην οποία συμμετείχαν ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Μυτιλήνης Σωτήριος Χονδρόπουλος, η Διευθύντρια του Τελωνείου Κατερίνα Ζαχαριάδη, ο προϊστάμενος του Τμήματος Διαβατηρίων Σαράντος Φραγκογιάννης και ο Αντιπρόεδρος του Διαδημοτικό Λιμενικού Ταμείου Λέσβου Κώστας Παπαδόπουλος, όπου συζητήθηκε το θέμα και τέθηκε επιτακτικά από την Ένωση η ανάγκη ευπρεπισμού του χώρου του Τελωνείου.

Ο  πρόεδρος των Τουριστικών Πρακτόρων τόνισε πως οι υπηρεσίες του Τελωνείου και το Τμήμα Διαβατηρίων είναι έτοιμες να υποδεχθούν το μεγάλο αριθμό επισκεπτών από την Τουρκία και θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για την εξυπηρέτηση τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Διαμαρτυρία για την βίζα

 Ο ναυτιλιακός πράκτορας Γιώργος Σιταράς, που είναι ο αντιπρόσωπος της εταιρείας Turyol, τονίζει πως από την επόμενη εβδομάδα, τα πλοία της εταιρείας θα πραγματοποιούν δύο δρομολόγια την ημέρα από το λιμάνι της Μυτιλήνης, ένα το πρωί, ένα το απόγευμα, προερχόμενα από το Αϊβαλί. Παράλληλα σημειώνει πως αν λειτουργήσει το πιλοτικό πρόγραμμα έκδοσης βίζας στις πύλες εισόδου των νησιών του ανατολικού Αιγαίου ο αριθμός των επισκεπτών της Λέσβου, από την Τουρκία, θα είναι αυξημένος κατά 20.000 άτομα. Το μέτρο αυτό, σημειώνει ο κ. Σιταράς, είναι το μόνο που μπορεί να ληφθεί άμεσα και να αυξήσει την τουριστική κίνηση του 2023 για την Λέσβο.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«57 μπαλόνια όσες και οι ψυχές που χάθηκαν για την υποδοχή του Πρωθυπουργού»

Τοποθετήθηκαν από την Κίνηση Μνήμης και Δράσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα ο πρωθυπουργός στη Λέσβο

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμά του και ποιους θα συναντήσει
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το 41% δεν σημαίνει λευκή επιταγή, κύριε Μητσοτάκη»

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο «Ν» η βουλεύτρια Ν. Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, ιδιαίτερα για την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη και τις ευρωεκλογές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη