× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κάλεσμα στους προοδευτικούς πολίτες να ενισχύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ

«Θα αγωνιστούμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για την ανατροπή των συσχετισμών» τόνισε από τον Βόλο ο Αλέξης Τσίπρας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/6/2023

Κάλεσμα στους προοδευτικούς πολίτες να ενισχύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ

Στη Νέα Ιωνία Βόλου μίλησε το πρωί του Σαββάτου ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της περιοδείας του στον νομό Μαγνησίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Στην αρχή της ομιλίας του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε ότι «μπροστά στην εκκλησία με σταμάτησε ένας ιερέας και μου είπε 'καλωσόρισες στον τόπο όπου η Αριστέρα πάντα γεμίζει της μπαταρίες της, διότι εδώ είναι ο κόσμος που υποφέρει και βασανίζεται'. Και για αυτό βρισκόμαστε σήμερα εδώ, και μπροστά από το μνημείο της ΕΠΟΝ που μας θυμίζει ότι σε αυτόν τον τόπο, τίποτα δεν χαρίστηκε, όλα κερδήθηκαν με αγώνες» και πρόσθεσε: «Έτσι και εμείς σήμερα, συνεχίζουμε τον αγώνα, δίπλα στην κοινωνία, δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου, δίπλα στους ανθρώπους της δημιουργίας. Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είναι ώριμο τέκνο της ανάγκης. Και ήρθε για να μείνει για πάντα δίπλα στον λαό, δίπλα στην κοινωνία, δίπλα στους μη προνομιούχους, δίπλα στους εργαζόμενους, δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου, να εξυπηρετεί και να παλεύει για τα συμφέροντά τους».

«Δεν είναι μια φωτοβολίδα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ακριβώς γιατί εκφράζει και εκπροσωπεί αυτά τα συμφέροντα, των απλών, καθημερινών ανθρώπων, του λαϊκού κόσμου κάθε λαϊκής γειτονιάς της πατρίδας μας, όπου αναπνέει και ζει και αγωνιά για ένα καλύτερο αύριο», τόνισε επιπλέον ο Α. Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Ξέρουμε και το ξέρουμε από τις ρίζες μας ότι επιτρέπεται να πέσεις, αλλά επιβάλλεται να σηκωθείς και να παλέψεις. Και ξέρουμε επίσης ότι χαμένοι είναι μονάχα οι αγώνες που δεν δίνονται. Για αυτό εμείς αυτόν τον αγώνα θα τον δώσουμε με ορμή, με αποφασιστικότητα, με θάρρος, με αισιοδοξία, ως το τελευταίο δευτερόλεπτο για να ανατρέψουμε αυτούς τους συσχετισμούς. Και δεν θα τον δώσουμε αυτόν τον αγώνα για το κομματικό μας συμφέρον. Θέλουμε να παλέψουμε και θα παλέψουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο να ανατραπούν αυτοί οι συσχετισμοί που εκφράστηκαν στην κάλπη του Μάη, όχι για το κομματικό μας συμφέρον, αλλά γιατί αν επαναληφθούν θα είναι πολύ αρνητική εξέλιξη πρώτα από όλα για την κοινωνία, αλλά και για την ίδια τη Δημοκρατία».

Ο Α. Τσίπρας αναφέρθηκε και στη ΝΔ υπογραμμίζοντας ότι «δεν κρύβουν τα σχέδιά τους. Τα σχέδιά τους δεν είναι απλά να είναι αυτοδύναμοι, αλλά να είναι παντοδύναμοι, για να κάνουν συνταγματική αναθεώρηση με 180 βουλευτές -το είπαν-, για να συνεχίσουν ένα σχέδιο κοινωνικής λεληλασίας που το κρύβουν, αλλά σιγά-σιγά φανερώνεται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Και τόνισε: «Θέλω, λοιπόν, να καλέσω κάθε προοδευτικό πολίτη -γιατί στην κάλπη δεν πήγε μόνο το 40% της ΝΔ, υπήρξε και ένα 60% που πήγε σε άλλα κόμματα- ο οποίος έχει συνειδητοποιήσει ότι αυτό που έρχεται αν επαναληφθεί αυτός ο συσχετισμός, θα είναι δραματικό για την κοινωνία. Και να πω ότι αντικειμενικά τώρα, με την απλή αναλογική που δεν υπάρχει και υπάρχει η ενισχυμένη που δίνει 50 έδρες μπόνους στο πρώτο κόμμα, κάθε ψήφος που δεν θα πάει στη ΝΔ και δεν θα έρθει στον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ψήφος που αντικειμενικά βολεύει και ενισχύει τη ΝΔ», προσθέτοντας: «Καλούμε, λοιπόν, όλους τους προοδευτικούς πολίτες παρά τις διαφωνίες τους και τις επιφυλάξεις τους με τον ΣΥΡΙΖΑ να ενισχύσουν σε αυτή την κάλπη της ενισχυμένης αναλογικής τη μόνη εναλλακτική δύναμη, το μόνο εναλλακτικό προγραμματικό σχέδιο απέναντι στο σχέδιο της κοινωνικής λεηλασίας της ΝΔ, να ενισχύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Σχέδιο Μητσοτάκη για διάλυση του ΕΣΥ»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξαπέλυσε, μάλιστα, επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για «κρυφή ατζέντα στην υγεία» -που αποκάλυψε, όπως είπε, ο βουλευτής της ΝΔ, Σπύρος Πνευματικός και τον κατηγόρησε για «σχέδιο κοινωνικής λεηλασίας και διάλυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος για τα ιδιωτικά συμφέροντα και τα funds».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Τσίπρας έκανε εκτεταμένη αναφορά στα θέματα δημόσιας υγείας: «Την κρυφή ατζέντα Μητσοτάκη φανέρωσε ο κ. Πνευματικός, ο οποίος είπε αυτό που είχε πει παλαιότερα ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης: "θα ανατριχιάσετε με το πρόγραμμά μας για την υγεία". Τι περιλάμβανε το πρόγραμμά του; Ιδιωτικά νοσοκομεία, πιλοτικά σε τρία μεγάλα νοσοκομεία, ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών μέσω ΣΔΙΤ. Η στρατηγική επιλογή Μητσοτάκη ήταν να μην ενισχύσει την δημόσια υγεία, γι' αυτό και στην πανδημία είχαμε τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών. Εμείς αφήσαμε στο ΕΣΥ 108.000 γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικούς που τώρα μετά από τέσσερα χρόνια έχουν γίνει 84.000. Έρχεται ο κ. Πνευματικός και λέει ιδιωτικοποίηση νοσοκομείων, σχέση κόστους οφέλους και διαλογή ασθενών, αυτοί που δεν έχουν θετική πρόγνωση να μη σπαταλά το κράτος για τις θεραπείες τους. Όσοι δεν έχουν δυνατότητα να πληρώσουν στον ιδιωτικό τομέα ας πεθάνουν. Αυτό είχαν πει και παλαιότερα στη ΝΔ, όσοι δεν μπορούν να επιβιώσουν, πεθαίνουν». Αναφέρθηκε επίσης στο ΕΚΑΒ λέγοντας ότι ζήσαμε «τρεις συνεχόμενες ημέρες με τρεις απώλειες συνανθρώπων μας γιατί δεν υπάρχει προσωπικό στο ΕΚΑΒ. Εμείς σε συνθήκες μνημονίων είχαμε κάνει 300 προσλήψεις στην τετραετία Μητσοτάκη έγιναν 560 αποχωρήσεις χωρίς καμία πρόσληψη».

Γενικεύοντας ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «η πλήρης διάλυση του ΕΣΥ είναι επιλογή και σχέδιο του κ. Μητσοτάκη. Η Ελλάδα είναι η χώρα με την μεγαλύτερη ιδιωτική δαπάνη για την υγεία, 35% έναντι 15% που είναι ο μέσος όρος της ΕΕ. Θέλουν ένα τεράστιο χώρο κερδοσκοπίας για τα ιδιωτικά συμφέροντα στον χώρο της υγείας».

Το δίλημμα των εκλογών
Ακολούθως έβαλε το δίλημμα των εκλογών: «Τώρα ή υπέρ της ΝΔ της αυτοδυναμίας και της παντοδυναμίας ή υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ για να υπάρξει μία δύναμη που θα μπορεί να κοιτάξει τον κ. Μητσοτάκη στα μάτια και να αποτρέψει το σχέδιο κοινωνικής λεηλασίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Ακολούθως κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για ψευδείς υποσχέσεις. Είπε χαρακτηριστικά: «Η προηγούμενη προεκλογική αντιπαράθεση επικεντρώθηκε στο τι έγινε το 2015, λες και δεν υπήρχε πριν και μετά και καθόλου στο 2019 -2023 ή στο τι θα γίνει στη συνέχεια. Εμείς θέλουμε να επικεντρωθεί η συζήτηση στα επόμενα τέσσερα χρόνια. Βλέπουμε ότι η ΝΔ έχει ένα πρόγραμμα απάτη που περιλαμβάνει πράγματα που δεν θα κάνει και δεν περιέχει πράγματα που θα κάνει. Καμία από τις υποσχέσεις της δεν περιλαμβάνεται στο μεσοπρόθεσμο που έχει καταθέσει στην ΕΕ, γιατί δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για την εφαρμογή τους, τον έχει εξαντλήσει με τα επιδόματα που ευνοούν την κερδοσκοπία των μεγάλων εταιρειών. Όλες οι υποσχέσεις του κ. Μητσοτάκη για μειώσεις φόρων και στήριξη της κοινωνίας είναι ψευδείς».

«Ζοφερή καθημερινότητα οι πλειστηριασμοί κατοικιών»

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Εμείς θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τη λεηλασία του εισοδήματος φορολογώντας τα υπερκέρδη. Μας λέει ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν έβαλε κανέναν καινούργιο φόρο, κρύβει όμως ότι έχει βάλει 6 δισ. περισσότερους φόρους στους Έλληνες πολίτες με τους έμμεσους φόρους, με τη διατήρηση του ΦΠΑ, με τη διατήρηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. Το δικό μας πρόγραμμα περιλαμβάνει μείωση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ, αυξήσεις στους μισθούς και ελέγχους στην αγορά για να αντιμετωπιστεί η αισχροκέρδεια. Θέλουμε να αποτρέψουμε την αναδιανομή εισοδήματος σε βάρος των πολλών όπως και την αναδιανομή περιουσίας μέσω των πλειστηριασμών. Οι εικόνες των εξώσεων -όπως του ηλικιωμένου στη Χαλκιδική- θα είναι καθημερινότητα τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

«Πόσο κοστίζει η ανθρώπινη ζωή;»


Αναφέρθηκε στην κοστολόγηση των προγραμμάτων: «Μας ζήτησε ο κ. Μητσοτάκης να κοστολογήσουμε τα προγράμματά μας. Του είπα πάμε να τα κοστολογήσουμε και να βγούμε μετά να τα συζητήσουμε στην τηλεόραση. Όμως το έβαλε για άλλη μία φορά στα πόδια, γιατί το πρόγραμμά του είναι ψεύτικο και απατηλό. Μιλάνε για κέρδη και ζημιές για νούμερα και δισεκατομμύρια μιλάνε για αριθμούς -μιλάνε εκείνοι που τη μία φορά άφησαν την χώρα χρεοκοπημένη με 15% έλλειμμα και την δεύτερη το 2015 με άδεια ταμεία, σε εμάς που είμαστε η μόνη κυβέρνηση που άφησε τα ταμεία γεμάτα αφού έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια. Αναρωτιέμαι πόσο κοστίζει η ανθρώπινη ζωή; Πόσο κοστίζει η ζωή της εγκύου ή της γυναίκας στην καρότσα που πήγε σαν το σκυλί ή του εργάτη στο Πέραμα γιατί δεν υπάρχουν έλεγχοι. Πόσο κοστίζει η ζωή, η αξιοπρέπεια, η ασφάλεια, η αλληλεγγύη; Αυτές είναι οι δικές μας αξίες και δεν έχουν αντίτιμο».

Έκλεισε επαναλαμβάνοντας το κάλεσμά του προς τους πολίτες «να προσέλθουν στην κάλπη κρίνοντας τα προγράμματα και τις εναλλακτικές προτάσεις διακυβέρνησης και ποιοι θα παλέψουν για άλλη μία φορά για να κάνουν τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους και ποιοι θα παλέψουν για να αποτρέψουν την κοινωνική λεηλασία. Κανένας αγώνας δεν είναι χαμένος, θα τον δώσουμε τον αγώνα. Πάμε δυνατά και σας ζητώ να πιστέψετε, όχι μόνο δεν θα χάσουμε την αισιοδοξία μας αλλά θα αναγεννηθούμε και θα είμαστε ισχυροί και στη κάλπη και την επόμενη ημέρα, το δίκιο είναι με το μέρος μας και όποιος έχει το δίκιο, θα νικήσει».

Δείτε την ομιλία του

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ