× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Οι Τούρκοι τουρίστες σώζουν τον τουρισμό της Λέσβου

Δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες αναμένονται το φετινό καλοκαίρι στη Μυτιλήνη από Αϊβαλί και Σμύρνη

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ Δημοσίευση 10/6/2023

Οι Τούρκοι τουρίστες σώζουν τον τουρισμό της Λέσβου

Την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι μαζικές αφίξεις Τούρκων τουριστών στην Λέσβο, δηλώνει στο «Ν» ο Παναγιώτης Χατζηκυριάκος, πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων του νησιού. Από 23 Ιουνίου ως τις 2 Ιουλίου αναμένονται 6.000 αφίξεις Τούρκων τουριστών. Πρόκειται για την περίοδο που ο μουσουλμανικός κόσμος γιορτάζει το μπαϊράμι. Αυτήν την περίοδο οι Τούρκοι που έχουν πολυήμερες διακοπές συνηθίζου να ταξιδεύουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όμως οι αφίξεις τουριστών αναμένεται να διατηρηθούν σε πολύ υψηλά επίπεδα καθ’ όλη την διάρκεια του Ιουλίου και του Αυγούστου, ίσως και του Σεπτεμβρίου εκτιμά ο κ. Χατζηκυριάκος.

Η εταιρεία Turyol δρομολογεί δύο δρομολόγια πλοίων της από το Αϊβαλί προς την Μυτιλήνη για διάστημα τριών μηνών. Η εταιρεία Jalem αναμένεται να πραγματοποιεί καθημερινά δρομολόγια με το ταχύπλοο τύπου Καταμαράν που διαθέτει, στην γραμμή Μυτιλήνη – Αϊβαλί. Επίσης η εταιρεία Jale θα πραγματοποιεί καθημερινά δρομολόγια στην γραμμή Μυτιλήνη – Αϊβαλί με συμβατικό πλοίο.

Οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις της Μυτιλήνης με το Αϊβαλί δεν επηρεάζονται αρνητικά από την λειτουργία για δεύτερη χρονιά της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της πρωτεύουσας της Λέσβου με την Σμύρνη. Αυτή την περίοδο το καταμαράν Ihsan Alyanak της εταιρεία Izdeniz πραγματοποιεί δύο κυκλικά δρομολόγια την εβδομάδα από Σμύρνη προς Μυτιλήνη κάθε εβδομάδα. Το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου είναι πιθανή προσέγγιση του πλοίου στο λιμάνι του Πλωμαρίου, στη νότια Λέσβο κάθε Τετάρτη, όπως είχε γράψει το «Ν» στις 2 Ιουνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εκτίμηση του προέδρου των Τουριστικών πρακτόρων της Λέσβου, πως το 2023 θα επισκεφθούν το νησί περίπου 40.000 Τούρκοι τουρίστες ίσως να αποδειχθεί αρκετά συντηρητική. Δεδομένου πως μέχρι το τέλος του Μαΐου είχαν καταγραφεί πάνω από 8.000 αφίξεις.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν πως η Τουρκική τουριστική αγορά θα είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες στήριξης του τουριστικού τομέα της Λέσβου που την τριετία 2020 – 2022 πέρασε εξαιρετικά δύσκολες ημέρες.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«57 μπαλόνια όσες και οι ψυχές που χάθηκαν για την υποδοχή του Πρωθυπουργού»

Τοποθετήθηκαν από την Κίνηση Μνήμης και Δράσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα ο πρωθυπουργός στη Λέσβο

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμά του και ποιους θα συναντήσει
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το 41% δεν σημαίνει λευκή επιταγή, κύριε Μητσοτάκη»

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο «Ν» η βουλεύτρια Ν. Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, ιδιαίτερα για την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη και τις ευρωεκλογές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη