× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Καλεί σε συνάντηση και στο βάθος κινητοποιήσεις!

O Κώστας Μουτζούρης θα συναντηθεί αύριο με επικεφαλής παρατάξεων του περιφερειακού συμβουλίου, Δημάρχους και εκπροσώπους 35 φορέων από τα νησιά με μοναδικό θέμα συζήτησης το προσφυγικό

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/1/2020

Καλεί σε συνάντηση και στο βάθος κινητοποιήσεις!

Την πρωτοβουλία να προσκαλέσει σε συνάντηση τους επικεφαλής των παρατάξεων του περιφερειακού συμβουλίου, τους Δημάρχους των νησιών του  Β. Αιγαίου, καθώς και εκπροσώπους 35 διαφορετικών φορέων από όλο το Αιγαίο, έλαβε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, αύριο Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του περιφερειακού συμβουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά και την παρουσία του στη διυπουργική σύσκεψη της Τετάρτης, την οποία συγκάλεσαν ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος και μετείχαν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, αλλά και τη σημερινή συνάντηση που έχουν οι τρεις εκ των πέντε δημάρχων των νησιών του ανατολικού Αιγαίου (αφού δεν προσκλήθηκαν Δυτική Λέσβος και Ανατολική Σάμος), ο κ. Μουτζούρης εμφανίζεται διατεθειμένος να συζητήσει πια μαζικές κινητοποιήσεις για το προσφυγικό.

Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα και του Παναγιώτη Χριστόφα, επικεφαλής της παράταξης «Τολμάμε για το Β. Αιγαίο», που προ ημερών ζητούσε με επιστολή του από τον Περιφερειάρχη  «κινητοποιήσεις σε όλα τα νησιά, σε συνεργασία με τους Δήμους, αλλά και τους υπόλοιπους φορείς του Βορείου Αιγαίου, που θα στέλνουν σαφές μήνυμα στην Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση», όλα δείχνουν ότι οδηγούμαστε σύντομα σε δυναμικές αντιδράσεις γύρω από τα επιχειρούμενα σχέδια κατασκευής νέων κλειστών δομών στα «προσφυγόπληκτα» νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι προηγούμενες κινητοποιήσεις της 11ης Δεκέμβρη αποδείχθηκαν... φιάσκο, αφού από πλευράς Περιφέρειας Β. Αιγαίου πραγματοποιήθηκε μονάχα μια συνέντευξη Τύπου, ενώ οι προγραμματισμένες απεργίες με τη συμμετοχή φορέων όλων των νησιών ουσιαστικά ακυρώθηκαν, με μοναδική εξαίρεση τον Δήμο Δυτικής Λέσβου που είχε αντιδράσει τότε δυναμικά με την πραγματοποίηση μαζικής συγκέντρωσης που είχε έντονο παλμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και η ανακοίνωση του Περιφερειάρχη

«Την Τετάρτη 08 Ιανουαρίου 2020 ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης μετείχε σε Διυπουργική σύσκεψη στην Αθήνα, στην οποία μετείχαν οι Υπουργοί Επικρατείας Γ.Γεραπετρίτης, Προστασίας του Πολίτη Χρυσοχοίδης,  Εσωτερικών  Τ. Θεοδωρικάκος και οι Υφυπουργοί Εθνικής Άμυνας Στεφανής και παρά τω Πρωθυπουργώ Α.Σκέρτσος. Η Κυβέρνηση εμμένει στην απόφασή της να δημιουργήσει από μια νέα κλειστή δομή στη Λέσβο, Χίο, Σάμο.

Ο Περιφερειάρχης  ενημερώνει τους πολίτες του Βορείου Αιγαίου, ότι η Περιφέρεια στηρίζει τις αποφάσεις των τοπικών κοινωνιών, όπως αυτές εκφράστηκαν στις πρόσφατες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων τους.  Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα συνεχίσει να διεκδικεί τα δικαιώματα των κατοίκων των νησιών, οι οποίοι βιώνουν πέντε χρόνια τώρα τις αρνητικές συνέπειες  της μεταναστευτικής κρίσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την Κυβέρνηση να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της. ΆΜΕΣΗ  ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ των νησιών, ΚΑΜΙΑ νέα δομή στα νησιά μας, ΈΛΕΓΧΟΣ των ΜΚΟ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ φύλαξη των συνόρων, ΑΠΟΖΗΜΙΏΣΕΙΣ των κατοίκων του Βορείου Αιγαίου.

Αύριο Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020, θα πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια σύσκεψη φορέων υπό τον Περιφερειάρχη με σκοπό την οργάνωση κινητοποιήσεων.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για ναρκωτικά

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς, στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Εκπαίδευση για την πυρασφάλεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική
ΔΡΑΣΕΙΣ

Να... γεμίσουμε «το καλάθι της Αγάπης»!

Μετά την Καλλονή η δράση του Ερυθρού Σταυρού έρχεται στη Μυτιλήνη την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο 6ο Μαθητικό Συνέδριο της Αθήνας

Μαθητές από το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Τριανταφυλλοπούλου του Κάτω Τρίτους- Θερμά συγχαρητήρια από τη διευθύντρια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΓΕΙΑ

Ξεκινά Ιατρείο Μνήμης, Ανοιας και Νόσου Πάρκινσον στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου

Για την τηλεϊατρική και τις δράσεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης και τις συνεργασίες μιλά στο «Ν» η πρόεδρος του 1ου ΤΟΠΦΥ Λέσβου, Ελένη Μακρή
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Παραδόθηκε το προσφυγικό νεκροταφείο στον Δήμο Μυτιλήνης

Μια τελετή που άργησε πολλά χρόνια και ένα έργο στο Κάτω Τρίτος σε ένδειξη ανθρωπιάς για εκείνους που χάθηκαν στη θάλασσα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν για πλαστογραφία

Ένα ζευγάρι αλλοδαπών που ταξίδευε με πλοίο από Μυτιλήνη προς Χίο