× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πορεία για τον κρεμασμένο Χουσεϊν στη Μόρια

Την Πέμπτη το απόγευμα στην Πλατεία Σαπφούς

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/1/2020

Πορεία για τον κρεμασμένο Χουσεϊν στη Μόρια

Σε πορεία καλεί την Πέμπτη στις 6 το απόγευμα η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων σε ΜΚΟ Λέσβου για τον θάνατο του Ιρακινού, Χουσεϊν που βρέθηκε κρεμασμένος στο ΠΡΟΚΕΚΑ της Μόριας, ανήμερα των Φώτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Όταν ακούμε για στρατόπεδα συγκέντρωσης θυμόμαστε την φρίκη, την απόγνωση και τον θάνατο. Έχουμε συνδέσει την ύπαρξη στρατοπέδων συγκέντρωσης με ολοκληρωτικά καθεστώτα. Την ίδια όμως πολιτική διαχείρισης ανεπιθύμητων πληθυσμών ασκούν και «δημοκρατικά» κράτη όπως η Αμερική, η Αυστραλία, η Γαλλία και η Ελλάδα.

Στρατόπεδο συγκέντρωσης σημαίνει τη φυλάκιση ανθρώπων μόνο για την καταγωγή ή τον προσανατολισμό τους. Σημαίνει τον εξευτελισμό και την διάκριση τους μόνο γιατί έτυχε να γεννηθούν σε κάποιο σημείο της γης ή γιατί ανήκουν σε κάποια διαφορετική πολιτισμική, σεξουαλική ή πολιτική ομάδα. Είναι η ίδια φασιστική λογική της συλλογικής ευθύνης που αναπαράγεται με ευκολία στα δικαστήρια και στα δελτία ειδήσεων. Δικάζουν και διαπομπεύουν ανθρώπους γιατί βλέπουν πάνω τους το στίγμα του χρώματος, αδιαφορώντας για την ανθρώπινη ζωή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα όμορφα νησιά του Β.Α. Αιγαίου μπορεί να είναι για κάποιους πατρίδα αλλά για κάποιους άλλους είναι φυλακή. Και μέσα στις φυλακές υπάρχουν άλλες ακόμη χειρότερες όπως είναι τα Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α) της Μόριας, της Κω ή της υπόλοιπης χώρας, τα κολαστήρια της Αμυγδαλέζας, της Πέτρου Ράλλη, της Κορίνθου, της Δράμας, της Ξάνθης και της Ορεστιάδας. Κολαστήρια χωρίς καμία υπερβολή που τίποτα δεν έχουν να ζηλέψουν από τα αντίστοιχα των δικτατορικών καθεστώτων. Εκεί στοιβάζουν ανθρώπους με μοναδική κατηγορία την φασιστική διατύπωση "άνθρωποι από χώρες με χαμηλό προσφυγικό προφίλ".

Τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου, γιορτή των φώτων για τους χριστιανούς, το φώς δεν έφτασε στο σκοτεινό κελί του Χουσεΐν στο ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. Μόριας. Βρέθηκε κρεμασμένος κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Οι συγκρατούμενοί του δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι μιας και ο ίδιος βρισκόταν σε απομόνωση για καιρό. […] Έγινε άλλος ένας που πότισε με αίμα τα κολαστήρια, που κάποια μέρα θα λάμψουν, ζεσταίνοντας τις καρδιές μας, μέχρι να γίνουν στάχτη. Μέχρι τότε δύο κόσμοι θα ανταγωνίζονται στη βαρβαρότητα. Από τη μία οι κάθε είδους φυλακές, περιορισμοί, διακρίσεις και σύνορα και από την άλλη η κατανάλωση, η απάθεια και η διαμεσολάβηση.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«57 μπαλόνια όσες και οι ψυχές που χάθηκαν για την υποδοχή του Πρωθυπουργού»

Τοποθετήθηκαν από την Κίνηση Μνήμης και Δράσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα ο πρωθυπουργός στη Λέσβο

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμά του και ποιους θα συναντήσει
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το 41% δεν σημαίνει λευκή επιταγή, κύριε Μητσοτάκη»

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο «Ν» η βουλεύτρια Ν. Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, ιδιαίτερα για την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη και τις ευρωεκλογές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη