× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Οι δημιουργοί της Μόριας ετοιμάζουν καινούργια

8,7 εκατομμύρια ευρώ το 2013 για τη δημιουργία της κόλασης. Αναθέσεις κατ’ επιλογής και τότε και τώρα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/1/2020

Οι δημιουργοί της Μόριας ετοιμάζουν καινούργια

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νικόλαος Δένδιας ανταλλάσσει χειραψία με αξιωματικό της Πυροσβεστικής κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στη Μυτιλήνη το 2013 για να ελέγξει την κατασκευή της δομής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνολικά 8,7 εκατομμύρια ευρώ πληρώθηκαν το 2013 για τη δημιουργία της σημερινής «κόλασης» της Μόριας με διαδικασίες μάλιστα «εθνικών κινδύνων» που πάει να πει με έμμεσες απευθείας αναθέσεις. Τρόπος που επιλέγεται να ακολουθηθεί με ότι αυτό σημαίνει και με την κατασκευή των νέων δομών που η Κυβέρνηση επιλέγει και επιμένει να κατασκευάσει.

Το Σεπτέμβριο του 2013 για το «Κέντρο Πρώτης Υποδοχής» όπως τότε είχε αποκληθεί στη Μόρια, στα 46,5 στρέμματα έκτασης του παλιού στρατοπέδου «Παραδέλλη», ξοδεύτηκαν 3,2 εκατομμύρια ευρώ. Επιπρόσθετα για το «Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης υπηκόων τρίτων χωρών προς επιστροφή», ξοδεύτηκαν άλλα 5,5 εκατομμύρια ευρώ. Συνολικά δηλαδή 8,7 εκατομμύρια!

Για την κατασκευή των υποδομών στη Μόρια από το αρμόδιο Υπουργείο δημόσιας τάξης τότε, με Υπουργό τον κ. Νίκο Δένδια ζητήθηκε να δώσουν προσφορές με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, δέκα εταιρείες με έδρα κυρίως την Αθήνα, αλλά και άλλες περιοχές μεταξύ των οποίων η Κέρκυρα τόπος καταγωγής και έκθεσης στις εκλογές του σημερινού Υπουργού Εξωτερικών. Με ελάχιστες δε εκπτώσεις της τάξης του 2 - 3% έγιναν οι αναθέσεις και η δημιουργία του σημερινού «Παρθενώνα»!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το γεγονός είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις εργοληπτών τόσο στη Λέσβο όσο και στην Αθήνα.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται

Σχεδόν επτά χρόνια μετά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιλέγει να φτιάξει τη νέα δομή ξανά με απευθείας αναθέσεις επικαλούμενη …την κρίση.

Στο νόμο 4650/2019 άρθρο 17 επιτρέπεται η δημιουργία των νέων δομών «ανεξαρτήτως ποσού, κατόπιν διαπραγμάτευσης χωρίς δημοσίευση προκήρυξης διαγωνισμού για την αντιμετώπιση της έκτακτης και απρόβλεπτης αύξησης των προσφυγικών - μεταναστευτικών ροών και της συνακόλουθης επιδείνωσης της προσφυγικής - μεταναστευτικής κρίσης».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση