× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κασσάνδρες, μεταβατικός προϋπολογισμός και 1.075 εντάλματα πληρωμής

Ανακοίνωση με υπονοούμενα του Δήμου Μυτιλήνης για το διάστημα Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2019 και τις δαπάνες 11,7 εκατ. ευρώ, μεταξύ των οποίων και 1,02 εκατ. ευρώ του Δήμου Δυτικής Λέσβου

Γράφει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ Δημοσίευση 20/1/2020

Κασσάνδρες, μεταβατικός προϋπολογισμός και 1.075 εντάλματα πληρωμής

Σε θριαμβευτικό τόνο, αφήνοντας υποννούμενα για... Κασσάνδρες που προέβλεπαν το αντίθετο, ο Δήμος Μυτιλήνης με μια ανακοίνωσή του προς τα Μέσα ενημέρωσης (σε ύφος που δεν μας έχει συνηθίσει), ενημερώνει πως το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου 2019 ψήφισε και εκτέλεσε μεταβατικό προϋπολογισμό, εκδίδοντας 1.075 εντάλματα πληρωμής και εξοφλώντας συνολικές δαπάνες ύψους 11,7 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, όπως επισημαίνεται, μεταξύ αυτών πληρώθηκαν και 1,02 εκατ. ευρώ που αφορούν τον Δήμο Δυτικής Λέσβου.

Στην ανακοίνωση του Δήμου Μυτιλήνης που δημοσιεύεται αυτούσια, αν και στον πρόλογό της δεν βγάζει κανένα απολύτως νόημα, αναφέρονται τα εξής:

«Διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες που προέβλεπαν ότι ο νεοσύστατος Δήμος Μυτιλήνης θα εξαλείψει δαπάνες του καταργηθέντος Δήμου Λέσβου από τον Μάρτιο του 2020.

Ο Δήμος Μυτιλήνης, με τη Δημοτική Αρχή του Στρατή Κύτελη, κατάφερε να συντάξει, να ψηφίσει και να εκτελέσει μεταβατικό προϋπολογισμό για την περίοδο Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2019.

Αποτέλεσμα: Στο διάστημα αυτό εκδόθηκαν 1.075 Εντάλματα Πληρωμής και εξοφλήθηκαν δαπάνες 11.748.075,81 ευρώ.  Από το παραπάνω ποσό ένα μεγάλο μέρος αφορά και σε δαπάνες του Δήμου Δυτικής Λέσβου. Είναι χαρακτηριστικό ότι για έργα πληρώθηκε ποσό 1.025.623,75, εκ των οποίων 470.541,04 ευρώ αφορούν στον Δήμο Δυτικής Λέσβου.»

Εκείνο πάντως που προκαλεί εντύπωση είναι, σε επίπεδο επικοινωνίας, ότι ο Δήμος Μυτιλήνης είδε τεράστια επιτυχία ως προς την εφαρμογή του νόμου της διάσπασης του Δήμου Λέσβου, υποστηρίζοντας ουσιαστικά πως το γεγονός ότι κατάφεραν οι υπηρεσίες και οι υπάλληλοι του Δήμου να εκτελέσουν μεταβατικό προϋπολογισμό και να πληρώσουν (η ανακοίνωση λέει ακαταληπτα «να εξαλείψουν») όλες τις δαπάνες του Δήμου Λέσβου, αποτελεί εξέλιξη που χρήζει χειροκροτηματος. Ειδικά, μάλιστα, από τη στιγμή που -όπως λέει- πληρώθηκαν και δαπάνες για τον Δήμο Δυτικής Λέσβου!

Μια εξέλιξη που κατά τον Δήμο Μυτιλήνης «διαψεύδει τις Κασσάνδρες», αφήνοντας υποννούμενα προφανώς για τα όσα είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο «Ν» ο τ. Αντιδήμαρχος Έργων του Δήμου Λέσβου, Κώστας Κατσαρός (και νυν συνεργάτης του Ταξιάρχη Βέρρου στο Δήμο Δυτικής Λέσβου) τον περασμένο Νοέμβριο, περί των όποιων εμποδίων θα έπρεπε να ξεπεραστούν μέχρι το τέλος του έτους, όταν και θεωρητικά θα... τελείωνε η όποια περίοδος χάριτος της δημοτικής αρχής Κύτελη.

Επειδή το θέμα είναι όμως σοβαρό, μας προξενεί έκπληξη το γεγονός πως σε μια περίοδο έντονων διεργασιών και σημαντικών συλλογικών διεκδικήσεων εν όψει, ο Δήμος Μυτιλήνης επέλεξε με αυτόν τον τρόπο να επικοινωνήσει ως θρίαμβο, κάτι που θα έπρεπε να φαντάζει ως υποχρέωση κάθε δημοτικής αρχής απέναντι στους δημότες της.

Γιατί αν φτάσουμε να θεωρείται τεράστια επιτυχία ότι πληρώθηκε η ΣΑΤΑ, μάλλον κάποιοι έχουν θέσει πολύ χαμηλά των πήχη των προσδοκιών τους.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Που δουλεύουν αυτοί που προσλήφθηκαν στην καθαριότητα;»

Ερωτήματα και καταγγελίες του πρώην Αντιδημάρχου Λέσβου Γιώργου Κατζανού στον Δήμαρχο Μυτιλήνης για προσλήψεις εθελοντών και ημετέρων, με πρόσχημα την καθαριότητα οι οποίοι απασχολούνται σε άλλα πόστα
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Ερώτηση Μπουρνού για το Ρωμαϊκό υδραγωγείο

Κι άλλη παρέμβαση προς την κ. Μενδώνη, μετά το ρεπορτάζ του «Ν»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έρχονται πρόστιμα για τους «βιολογικούς» και δεν απαντά κανείς!

Ανακοίνωση της «Δημοκρατικής Μυτιλήνης» με φόντο τις κυρώσεις που ακολουθούν από τη μη ολοκλήρωση των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

«Είστε ικανοποιημένος κ. Κύτελη;»

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα κατά της νέας δομής με ερωτήματα προς το δήμαρχο Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η Καράβα έγραψε χρυσή σελίδα στην ιστορία της Λέσβου»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

«Οι κοινότητες είναι ο πυρήνας της Δημοκρατίας»

Την αγωνία τους για το μέλλον των χωριών μεταφέρουν πρόεδροι μικρών και μεγάλων κοινοτήτων του νησιού μας
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

«Η λύση δεν είναι η Βάστρια και τα ξερονήσια»

Ανακοίνωση της παράταξης Με πυξίδα τον Πολίτη για την κινητοποίηση της Κυριακής
ΑΤΖΕΝΤΑ

«Καμία δομή, άμεση αποσυμφόρηση»

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Λέσβου παρέθεσε τα αιτήματά της εν όψει της μηχανοκίνητης πορείας της Κυριακής
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

«Η φωνή των κοινοτήτων πρέπει να ακουστεί»

Ψήφισμα παρέδωσαν σήμερα στη Γενική Γραμματεία Νησιωτικής Πολιτικής, εκπρόσωποι της Διοικούσας Επιτροπής, του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Μαρία Κομνηνάκα δίπλα στους ναυτεργάτες

Στο λιμάνι της Μυτιλήνης βρέθηκε χθες η βουλευτής προκειμένου να εκφράσει την αλληλεγγύη της στους απεργούς
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Να απαντήσει Δημόσια ο Δήμαρχος για τις προσλήψεις»

Ανακοίνωση της επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκης Τσιριγώτη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η τακτική περιοδεία Γκμίντερ στη Μυτιλήνη

Επισκέψεις στον Καρά Τεπέ και το Δήμο δυτικής Λέσβου από την Ευρωπαία αρμόδια για τη Λέσβο