× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ερώτηση Μαρίας Κομνηνάκα για τον αποκλεισμό εκπαιδευτικών από το ΑΣΕΠ

Στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 31/1/2020

Ερώτηση Μαρίας Κομνηνάκα για τον αποκλεισμό εκπαιδευτικών από το ΑΣΕΠ

Ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, Γιάννης Δελής και Μανώλης Συντυχάκης σχετικά με τον άδικο αποκλεισμό εκπαιδευτικών από τις προκηρύξεις 1ΕΑ/2019, 2ΕΑ/2019 και 3ΕΑ/2019 του ΑΣΕΠ χωρίς δική τους υπαιτιότητα. Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όπως πιθανά να γνωρίζετε, στη Μυτιλήνη υπάρχει πληθώρα καταγγελιών για χορήγηση πιστοποιητικών γλωσσομάθειας αμφιβόλου γνησιότητας που διερευνούν οι αρμόδιες αρχές.

Με τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, σε ενενήντα πέντε (95) περιπτώσεις πιστοποιητικών γλωσσομάθειας, που χορηγήθηκαν σε σπουδαστές ξένης γλώσσας την τελευταία πενταετία στη Λέσβο, διαπιστώθηκαν αναντιστοιχίες μεταξύ βαθμολογιών που ανακοινώθηκαν επίσημα σε υποψηφίους, μετά το πέρας εξεταστικής διαδικασίας. Ο αριθμός αυτός ενδέχεται να είναι και μεγαλύτερος.

Πολλοί από τους κατόχους των εν λόγω πιστοποιητικών που φέρονται να είναι παραποιημένα τα κατέθεσαν σε διάφορες υπηρεσίες ως δικαιολογητικά σε προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, δηλώνοντας κατά τον τρόπο αυτό ότι γνωρίζουν την αγγλική γλώσσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα πρόκειται για τις προκηρύξεις του Υπουργείου Παιδείας 1ΕΑ/2019 2ΕΑ/2019 για ειδικό βοηθητικό προσωπικό Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και 3ΕΑ/2019 για εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής. Το αποτέλεσμα είναι αρκετοί υποψήφιοι να έχουν ήδη αποκλειστεί, χωρίς υπαιτιότητά τους, από τους οριστικούς ή και τελικούς πίνακες κατάταξης αν και η γνώση ξένης γλώσσας δεν ήταν απαραίτητο, αλλά πρόσθετο προσόν της προκήρυξης.

Το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο, επειδή οι πίνακες κατάταξης των εκπαιδευτικών "κλειδώνουν" για το επόμενα 3 χρόνια και έτσι τα αποτελέσματα της προκήρυξης θα είναι καθοριστικά για την εργασία και τη ζωή τους.

Ερωτάται η κ. υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να λάβει, ώστε να μην αποκλειστούν άδικα οι υποψήφιοι (οι οποίοι δεν δήλωσαν ψευδώς από πρόθεση ότι κατέχουν τέτοια πιστοποιητικά και ότι γνωρίζουν την αγγλική γλώσσα, αλλά είχαν παντελή άγνοια για την τυχόν παραποίηση του πτυχίου τους και δικαιολογημένα πίστευαν ότι με να κατέχουν πτυχίο αγγλικής γλωσσομάθειας γνωρίζουν πιστοποιημένα την αγγλική γλώσσα), αλλά να καταταγούν κανονικά στους πίνακες κατάταξης, χωρίς απλά να ληφθεί υπόψη το προσόν γνώσης της αγγλικής γλώσσας».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν οι δικαστικοί υπάλληλοι στις 24 Απριλίου

Αγωνίζονται ενάντια στην κατάργηση και συγχώνευση των δικαστικών υπηρεσιών
ΥΓΕΙΑ

Μεγάλη ανταπόκριση στις δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις

Πραγματοποιήθηκαν στον Μανταμάδο
ΑΤΖΕΝΤΑ

«Τυπική ανάπτυξη και δυσκολίες του παιδιού σχολικής ηλικίας»

Εκδήλωση από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Το παγκάκι της φιλίας»

Στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Χορηγούνται από ακτοπλοϊκές εταιρίες και την αεροπορική εταιρεία Sky Express για την μετάβαση των νεοδιόριστων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις περιοχές ανάληψης υπηρεσίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενημερώθηκαν για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων

Ημερίδα από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εβγαλε μαχαίρι και τον δάγκωσε...

Συνελήφθη 24χρονος στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Γενικό Λύκειο Αντισσας στη Χίο

Οι «μικροί πρέσβεις» του τουρισμού του Δ. Δυτικής Λέσβου κατάφεραν μέσα από τον δικό τους μαθητικό τουρισμό στη Χίο όχι μόνο να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού αλλά και να προβάλλουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου τις ομορφιές της Δυτικής Λέσβου.
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας