× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Προσφυγικό: Ο αργός θάνατος της κυβέρνησης

Γράφει ο ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ

Δημοσίευση 12/2/2020

Προσφυγικό: Ο αργός θάνατος της κυβέρνησης

Για την κυβέρνηση της  ΝΔ το προσφυγικό ζήτημα είναι αργός θάνατος. Είναι  ένας  βούρκος, ένα έλος, ένα τέλμα,  Κινούμενη άμμος. Έχει  βυθιστεί και όσο προσπαθεί να ξεφύγει, τόσο βυθίζεται περισσότερο. Παίρνει μισή ανάσα και μετά πάλι ασφυξία…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο τρόμος της είναι μήπως αναγκαστεί να μεταφέρει τους πρόσφυγες στην υπόλοιπη Ελλάδα. Δηλαδή μήπως κάνει αυτό που ζητάμε. Αποσυμφόρηση των νησιών μας.

Δεν θα το ανεχτούν οι ξενοφοβικοί, ακροδεξιοί ψηφοφόροι της, της υπόλοιπης Ελλάδας.

Τα συμφέροντα μας ως κατοίκων των νησιών, είναι διαφορετικά από το κομματικό συμφέρον της ΝΔ.  Εμείς θέλουμε την ανάσα της αποσυμφόρησης, για να αναπνεύσουν οι  πρόσφυγες και να ξεφύγουν από τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης τους. Για να αναπνεύσουν και οι κάτοικοι της πόλης μας, ειδικά οι κάτοικοι των γύρω από την Μόρια περιοχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ΝΔ θέλει να κρατήσει τους πρόσφυγες εδώ. Εγκλωβισμένους, θεωρώντας ότι έτσι δεν θα μεταδοθεί η μόλυνση στην υπόλοιπη Ελλάδα. Η ΝΔ θεωρεί το προσφυγικό μολυσματική ασθένεια.

Βάζει στην ζυγαριά από την μία πλευρά τα νησιά μας και από την άλλη τους ακροδεξιούς φίλους της ανά την Ελλάδα. Επιλέγει τους ακροδεξιούς φίλους της.

Προκειμένου να μην καταρρεύσει πολιτικά στην υπόλοιπη Ελλάδα, δεν έχει κανένα πρόβλημα να κάνει τα νησιά μας στρατόπεδα συγκέντρωσης. Για το λόγο αυτό ονειρεύεται να φτιάξει τις κλειστές ελεγχόμενες δομές. Για να μην μπορεί να ξεμυτίσει κουνούπι. Έτσι νομίζει...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γι αυτό τον λόγο επιλέγει το Καβακλί. Το Καβακλί ως σύγχρονη Σπιναλόγκα. Τόπος συγκέντρωσης λεπρών τότε. Τόπος συγκέντρωσης  προσφύγων σήμερα.

Γνωρίζοντας τα  όλα αυτά, τι λόγο έχουμε να δεχτούμε τις επιλογές της ηγεσίας της ΝΔ;

Δεν έχουμε κανένα λόγο. Δεν έχουμε κανένα λόγο να γίνουμε συνεργοί στα σκοτεινά τους σχέδια. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όμως, πάντα βρίσκονται κάποιοι που συνεργάζονται. Η πλειοψηφία του Δήμου  Μυτιλήνης και ο κύριος  Κύτελης, στην  συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Μυτιλήνης, έμμεσα στήριξαν την επιλογή της κυβέρνησης, για την κλειστή δομή φυλακή στο Καβακλί. Θα κριθούν γι αυτό...

Η Λέσβος με την δημοκρατική της παράδοση, δεν έχει κανένα λόγο να ανεχτεί τα σχέδια του Κυριάκου Μητσοτάκη, του κυρίου Βορίδη και του κυρίου Γεωργιάδη. Ήδη ο τελευταίος μιλά για απόλυτα κλειστά κέντρα-φυλακές. Όλα αυτά μετά την επίσκεψη του στο Άουσβιτς. Τον Γεωργιάδη κι αν τον πλύνεις το σαπούνι σου χαλάς.

Ο Μανταμάδος το σύμβολο της αριστεράς στην Λέσβο, που τόσα υπέφερε από φυλακές,εξορίες, ξερονήσια, δεν είναι δυνατό να φιλοξενήσει στα χώματα του ένα σύγχρονο στρατόπεδο συγκέντρωσης; Ούτε η Αγία Παρασκευή. Οι πατεράδες και οι παππούδες τους πέρασαν από τέτοια στρατόπεδα. Οι γιοι και οι εγγονοί τους  θα το ξεχάσουν; 

Είναι η ειρωνεία της ιστορίας. Η ύβρις. Αν δεν υπήρχε αυτή η ακροδεξιά επέλαση, δεν θα έπρεπε καν να  τολμήσουν, να προτείνουν να γίνει στο νησί μας κλειστό κέντρο-φυλακή.

Η πορεία της κυβέρνησης στο προσφυγικό είναι ο αργός θάνατος της. Εκείνη τον επέλεξε.

Το νησί μας πρέπει να παραμείνει καθαρό. Λευκό. Φωτεινό. Όπως πάντα και όπως το καλοκαίρι του 2015.

Η κυβέρνηση ας βουλιάξει σιγά-σιγά στον βούρκο που η ίδια χώθηκε.

Δεν θα μας πάρει μαζί της...

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τι γνωρίζουμε σήμερα για τον αυτισμό

Γράφει η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΗΣΗ, Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 25/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ένα μυθιστόρημα «αληθινό» για την πολιτική και τη Δικαιοσύνη

Με αφορμή την παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους το Σάββατο στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης, μιλήσαμε με τον συγγραφέα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αποβολή, διαπόμπευση, λοβοτομή

Γράφει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, δημοσιογράφος
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΒΑΣΤΡΙΑ: Στην καρδιά του Δάσους…

Ένα «μεγαλείο» ανευθυνότητας –Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κοινωνικές Συμμαχίες

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, γιατρός
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 22/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κορίτσι έξι χρόνων μόνο χωρίς γονείς, έξω από την Ασφάλεια

Οι πρώτες μέρες της χούντας στη Μυτιλήνη μέσα από τις αναμνήσεις - Γράφει η ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Όψιμοι θιασώτες

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ, δικηγόρος, στέλεχος της Νέας Αριστεράς Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ποιος θα είναι ο «τυχερός»….

Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ* για τα εγκαίνια του δρόμου Καλλονής-Σιγρίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Πόλεμος, ειρήνη και ευρωεκλογές

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου