× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συνεδρίασε η Επιτροπή Πολιτιστικών, Καλλιτεχνικών και Εκπαιδευτικών Δράσεων

Πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/2/2020

Συνεδρίασε η Επιτροπή Πολιτιστικών, Καλλιτεχνικών και Εκπαιδευτικών Δράσεων

Η Επιτροπή Πολιτιστικών, Καλλιτεχνικών και Εκπαιδευτικών Δράσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, πραγματοποίησε σήμερα στη Μυτιλήνη την πρώτη συνεδρίασή της.

Η Επιτροπή είναι γνωμοδοτική και συγκροτήθηκε με απόφαση της Γενικής Γραμματέως κας Χριστιάνας Καλογήρου, η οποία στις 7 Φεβρουαρίου δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ). Το γνωμοδοτικό της έργο αφορά στη μελέτη, εισήγηση, αξιολόγηση, υλοποίηση και προβολή των πολιτιστικών, καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Συμμετέχουν ο Γενικός Διευθυντής κ. Παύλος Μιχαλακέλλης, ο Διευθυντής Νησιωτικής Πολιτικής κ. Δημήτριος Γαλανόπουλος, η Διευθύντρια του ιδιαίτερου γραφείου της Γ.Γ., Πρεσβευτής Σύμβουλος Α’ κα. Κουζηνία Κατραμάδου,καθώς και δύο εκπρόσωποι από τον χώρο του πολιτισμού, η κα. Μαίρη Μιχαηλίδου και ο κ. Μάρκος Καμπάνης.

Η Μαίρη Μιχαηλίδου, είναι αρχαιολόγος, ιστορικός τέχνης, απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Toulouse (Γαλλίας). Μετεκπαιδεύτηκε σε θέματα διοίκησης, στο Διεθνές Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης (Ι.Ι.Α.Ρ.) στο Παρίσι με υποτροφία της Γαλλικής Κυβερνήσεως και του Ελληνικού Υπουργείου Συντονισμού.Εργάσθηκε ως ερευνητής στο Μουσείο StRaymond της Toulouse και ως συνεργάτης του Ευστράτιου Ελευθεριάδη Teriade στο Παρίσι. Διετέλεσε Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης και Γενική Διευθύντρια Σύγχρονου Πολιτισμού στο Υπουργείο Πολιτισμού. Έχει συντελέσει στη δημιουργία πολλών Ιδρυμάτων, Μουσείων και Πινακοθηκών σε όλη την Ελλάδα, έχει εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε διεθνείς οργανισμούς, ενώ μετείχε ως εκπρόσωπός της στην ιστορική επιτροπή για το ευρωνόμισμα. Με επιλογή από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι μέλος της Ακαδημαϊκής Επιτροπής για τη δημιουργία του Μουσείου της Ιστορίας της Ευρώπης.

Ο Μάρκος Καμπάνης ασχολείται με τη ζωγραφική, τη χαρακτική, την εικονογράφηση βιβλίων, την αγιογράφηση ναών, ενώ παλαιότερα και με την σκηνογραφία. Είναι επιμελητής της Αγιορείτικης Πινακοθήκης της Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας, η οποία ασχολείται κυρίως με το εικαστικό έργο σύγχρονων καλλιτεχνών που έχουν εμπνευστεί από το Άγιον Όρος καθώς και με τη ιστορία της θρησκευτικής χαρακτικής.Έχει παρουσιάσει το έργο του σε πληθώρα ατομικών και ομαδικών εκθέσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η κα. Καλογήρου τονίζοντας τη σημασία των πολιτιστικών πρωτοβουλιών και δράσεων, ζήτησε από τα μέλη της νεοσυσταθείσας Επιτροπής να υποστηρίξουν με τις εξειδικευμένες γνώσεις και την εμπειρία τους το έργο της Γενικής Γραμματείας, και είπε χαρακτηριστικά: «Στόχος μας είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, ώστε να συμβάλλουμε στην προβολή του νησιωτικού χώρου, που αναμφίβολα αποτελεί ισχυρό πλεονέκτημα για τη χώρα μας».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Μαρία Κομνηνάκα για την Ψυχιατρική Κλινική της Μυτιλήνης

Ερώτηση στον Υπουργό Υγείας για την επισκευή και τη στελέχωση του Ψυχιατρικού Τμήματος
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Υποδομές για την προστασία του περιβάλλοντος

Ολοκληρωμένη πρόταση στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Περιφερειακής Ανάπτυξης από το Δήμο Μυτιλήνης
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO»

Διαδικτυακό Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς του Δικτύου Συνδεδεμένων Σχολείων UNESCO
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο πανελλαδικό συμβούλιο των «Οικολόγων Πράσινων» εξελέγη ο Μπάκας

Δεύτερος σε ψήφους, μίλησε στο «Ν» για την πανδημία, το περιβάλλον και το προσφυγικό ζήτημα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πράσινα σημεία, γωνιές ανακύκλωσης και συλλογή βιοαποβλήτων!

Προτάσεις άνω των 3,5 εκατ. ευρώ για τη διαχείριση αποβλήτων από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

«Αρχισαν τα όργανα....»

Αντίδραση στην επιλογή του χώρου κατασκευής της νέας δομής για πρόσφυγες και μετανάστες από τους Προέδρους των Κοινοτήτων Νέων Κυδωνιών, Πηγής και Κώμης. Προαναγγελία προσφυγής στη Δικαιοσύνη
ΧΩΡΙΑ

«Δεν θα αφήσουμε τις κοινότητες να χαθούν χωρίς μάχη»

Συνέντευξη του προέδρου Λουτρών Βασίλη Μαμώλη για την προσπάθεια του Δικτύου να σωθεί η κάλπη και η αυτονομία των Κοινοτήτων
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Υπάρχουν ταμειακά διαθέσιμα για την πληρωμή όλων των οφειλών του τ. Δήμου Λέσβου»

Απάντηση από τον πρώην αντιδήμαρχο Παναγιώτη Τσουπή για τα ληξιπρόθεσμα
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επισκευή του Πολιτιστικού Κέντρου Πλωμαρίου

Δημοπράτηση του έργου έως το τέλος του μήνα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

572.000 ευρώ για ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου Λέσβου

Σε πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών εντάχθηκε ο Δήμος Μυτιλήνης
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Στραγγαλίζουν την ανεξαρτησία των κοινοτήτων»

Σκληρή ανακοίνωση για τους σχεδιασμούς του Υπουργείου από την παράταξη με «Πυξίδα τον Πολίτη»
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εθελοντική αιμοδοσία την Τετάρτη

Στη Λουτρόπολη Θερμής