× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τελικά μήπως είμαστε ρατσιστές;

Γράφει ο ΞΕΝΟΦΩΝ Ε.ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/2/2020

Τελικά μήπως είμαστε ρατσιστές;

Πανελλήνιος σάλος ξέσπασε πριν μια βδομάδα, με αφορμή την γνωμάτευση του ιατροδικαστή Αθηνών, Μπουζιάνη, που έσπευσε μάλιστα και να την δημοσιοποιήσει, μέσω των πρόθυμων δημοσιογράφων, ότι το νεκρό βρέφος των Σύρων προσφύγων, βρέθηκε σεξουαλικά κακοποιημένο, με τις υποψίες να πέφτουν άμεσα στον πατέρα του και ενδεχομένως στον συγκάτοικό του επίσης Σύρο πρόσφυγα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και έσπευσαν αμέσως τα λυσσασμένα σάϊντ ή μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως αποκαλούνται όχι μόνο να αναπαράξουν εν ριπή οφθαλμού την αποτρόπαιη «είδηση».

Αλλά και να την σχολιάσουν ποικιλοτρόπως, πάντοτε βέβαια στην κατεύθυνση «τι γουρούνια είναι αυτοί που μας έρχονται» , «εισβολείς» τους έχει χαρακτηρίσει ο πολυπράγμων περιφερειάρχης μας, « διαφθορείς των χρηστών ηθών μας», «εγκληματίες από κούνια», με προεξάρχοντα βέβαια το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και τον παριστάνοντα τον πολιτικό Φαήλο Κρανιδιώτη, που βεβαίωναν τους αναγνώστες ή οπαδούς τους, ότι η συγκεκριμένη συμπεριφορά, δεν είναι πρωτόγνωρη αφού στις συνήθειες τους μουσουλμάνων είναι να βιάζουν και να κακοποιούν σεξουαλικά τα παιδιά τους.

Και δεν έφτανε αυτό. Κάποιοι, πιο «δραστήριοι και ευφάνταστοι» δημοσιογράφοι , έσπευσαν να πραγματοποιήσουν και έρευνα, αλιεύοντας απαντήσεις των περιοίκων του τύπου «δεν θα νοικιάσω το σπίτι μου σε τέτοιους βρώμικους ανθρώπους», ή «αυτά θα ακούμε από αυτούς», που τα σέρβιραν έντεχνα στον κοινό, που ρουφά και χωνεύει σαν την υπέρτατη γνώση, ό, τι εικονίζεται στο εκμαυλιστικό χρωματιστό κουτί του σπιτιού τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ώσπου ήρθε η διάψευση του «πορίσματος» και η διαταγή για προκαταρκτική εξέταση εις βάρος του «σπουδαίου» ως φαίνεται επιστήμονα Μπουζιάνη, που δεν γνωρίζω αν μέχρι τη στιγμή που γράφονται οι γραμμές αυτές, έχει ζητήσει συγγνώμη. Πάντως φαίνεται πως τα ανακλαστικά των δημοσιογραφικών οργάνων λειτούργησαν στη σωστή κατεύθυνση , αφού ένδεκα δημοσιογράφοι παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο, προκειμένου να δώσουν λόγο, τουλάχιστον για την ασυγχώρητη ανοησία τους να υιοθετήσουν αβασάνιστα το «πόρισμα» του ιατροδικαστή.

Φαίνεται όμως πως ο ρατσισμός και η ξενοφοβία είναι μέσα μας, κατακυριεύοντάς μας, αν κρίνει κανείς από το κλίμα που καλλιεργείται στο νησί μας και που κατοπτρίζεται καθαρά σε μια επιστολή του Μανταμαδιώτη ιερέα Ευτρατίου Δήσσου, που ατυχώς δημοσιεύεται ΣΤΟ ΝΗΣΙ, όπου ο λειτουργός του Υψίστου, προκειμένου να αποτρέψει την δημιουργία κλειστής δομής στην Καράβα, ισχυρίζεται αναποδείκτως και ως εκ τούτου αναληθώς, ότι «οι απόγονοι των Αγαρηνών, ήδη άρχισαν να προσβάλουν τα ιερά και τα όσιά μας, καταστρέφοντας εικονοστάσια και προκαλώντας βανδαλισμούς σε εκκλησίες και εξωκκλήσια της περιοχής», προσθέτοντας πως «η παρουσία τόσου μεγάλου αριθμού αλλογενών και αλλοθρήσκων, κυρίως μουσουλμάνων, με την ιδιάζουσα συμπεριφορά τους θα προκαλέσει ζημία στην περιοχή».

Δεν πονά η ιερή ψυχή του για το γεγονός ότι κυνηγημένοι, εξαθλιωμένοι, ανέστιοι άνθρωποι θα φυλακίζονται χωρίς να έχουν εγκληματήσει, αλλά αναπαράγει ανενδοίαστα, κατηγορίες χωρίς αποδείξεις, προετοιμαζόμενος να πραγματοποιήσει την Κυριακή στην Αγία Τράπεζα την αναίμακτη θυσία του Κυρίου του, που θανατώθηκε για την σωτηρία του ανθρώπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάπως έτσι διαπαιδαγωγήθηκε και μια μερίδα Γερμανών και άλλων Ευρωπαίων, που καθημερινά βιώνουν εγκληματικές ενέργειες φυλετικά « καθαρών» εναντίον μουσουλμάνων, κυρίως που ζουν ειρηνικά στις χώρες τους.

Και επειδή σύμφωνα με την χριστιανική διδασκαλία ρόλος των ιερέων είναι η μετάδοση της αγάπης του Θεού προς τους ανθρώπους, όλους χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς και επειδή δεν έχουμε δει μέχρις ώρας την αγάπη και την συμπόνια των ιερέων γι αυτούς τους απόκληρους της ζωής δεν μένει παρά να αντιγράψουμε την ευαγγελική ρήση « εάν το άλας μωρανθή εν τίνι αλισθήσεται;».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΕΡΤ: Το παράρτημα!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Πάνω από 6.000 Τούρκοι σε λίγες ημέρες

«Ευχαριστούμε την Ελλάδα που έκανε εύκολο το ταξίδι στο όμορφο νησί σας» δήλωσαν οι επισκέπτες που περίμεναν στην ουρά για να περάσουν από το Τελωνείο Μυτιλήνης, όπου τους περίμενε ούζο!
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ιστορίες «στο Ν» για την ιστορία και τοπογραφία της Λέσβου

Ο Δημήτρης Μάντζαρης συζητά με το Σπύρο Καράβα, ομότιμο καθηγητή Νεότερης Ιστορίας στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 11/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Του Αγίου Αντύπα της Περγάμου

Η γιορτή σαν σήμερα 11 Απριλίου, στο ναό του Αιγυπτίου θεού Όσιρι που ‘γινε εκκλησιά για το μαθητή του Ιωάννη του Θεολόγου και σήμερα λειτουργεί σαν τζαμί
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Απούσα η Σάμος

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ*
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 10/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Στο ταξίδι της μουσικής με τον Μανώλη Ζαχαράκη

Ο μόλις 21χρονος βιρτουόζος του πιάνου, ανοίγει φτερά για τη σύνθεση και τη Γερμανία- Μέχρι τότε τον απολαμβάνουμε στο Mythical Coast
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 9/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αξιολόγηση; Σιγά μην φοβηθώ!

Γράφει ο ΘΕΜΗΣ ΚΛΙΟΜΙΔΙΩΤΗΣ, αναπληρωτής εκπαιδευτικός
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 8/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας