× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αγώνας για την Ελευθερία

Γράφει ο ΠΑΡΗΣ ΒΟΥΝΑΤΣΗΣ

Δημοσίευση 27/2/2020

Αγώνας για την Ελευθερία

Μέσα στις φλόγες, τους καπνούς και τους κρότους. Το ορμητικό νερό πέφτει βάλσαμο στο σώμα μας. Χτυπημένοι, τραυματισμένοι και βαριά καταπονημένοι, στου «διαβόλου το ρέμα», εκεί. Μας αποκάλεσαν «τουρκόσπορους», «μπαχαλάκηδες», «γκασμάδες», έβρισαν τη μάνα μας, τα θεία και γέλασαν ειρωνικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δε φταίνε τα ΜΑΤ, όχι. Κι αυτοί είναι παιδιά μιας μάνας που θα κλαίει για τα καμώματα του γιου της. Έχουν οικογένειες, συζύγους και παιδιά. Θεωρούν πως δεν έχουν επιλογή. Έτσι τους λένε. Έχουν ανάγκη τη δουλειά και φοβούνται. Κι εμείς τους βρίζουμε, τους χτυπάμε κι εκτονώνουμε την οργή μας για τον τρόπο που μας μεταχειρίζεται το κράτος.

Ένα κράτος δικαίου, δήθεν. Θύματα τα ΜΑΤ, θύματα κι εμείς. Η περιφρόνηση μιας κυβέρνησης που εκτονώνει απωθημένα μιας πενταετίας στα κορμιά μας. Κι ούτε η Νέα Δημοκρατία φταίει, όχι. Στα κόμματα δεν είναι όλοι ίδιοι. Υπάρχουν ενσυνείδητοι κι ασυνείδητοι, ικανοί κι ανίκανοι, ειλικρινείς και ψεύτες. Κάποιοι δεν έπρεπε να βρίσκονται στην εξουσία, γιατί σε θέση ισχύος θολώνει η κρίση τους.

Η κλιμάκωση των γεγονότων έδειξε το άσχημο πρόσωπο μιας κυβέρνησης με ανίκανους σε καθοριστικές θέσεις. Με πρόσωπα που οφείλουν να παραιτηθούν μπρος στο όνειδος των τελευταίων ημερών. Δεν ισχύει το ίδιο και για τους νησιώτες. Το Βόρειο Αιγαίο έχει παράδοση στην αντίσταση και αυτή κρατά καλά στην ψυχή μας. Δεν υπάρχουν κόμματα πια ανάμεσα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη μικρή κοινωνία μας, ένας πέφτει και δέκα ακόμη σηκώνονται στη θέση του. Υπάρχουν ισχυροί κοινωνικοί δεσμοί μεταξύ μας. Φιλίες και σχέσεις κάθε λογής. Βρισκόμαστε στα ίδια μέρη κάθε φορά. Λέμε καλημέρα κάθε πρωί στην αγορά. Κάποιοι μας υποτίμησαν χθες, αλλά σήμερα γράφουμε ιστορία. Διδάσκουμε τα παιδιά μας. Δεν είναι το θέμα μας οι δομές τώρα πια. Ούτε το έθνος. Ούτε η πατρίδα. Ούτε οι γείτονες. Ούτε οι ξένοι.

Είναι ένας αγώνας για τον σεβασμό, την ακεραιότητα και τη Δημοκρατία. Δε δεχόμαστε άλλη καταπίεση. Εδώ θα είμαστε πάντα, αγωνιστές και υπέρμαχοι του δικαιώματος να αποφασίζουμε για το μέλλον μας. Να παλεύουμε σώμα με σώμα, όλοι μαζί, για αυτά που μας ενώνουν.

Παλεύουμε για το άδικο. Κηρύσσουμε πόλεμο στο κατεστημένο. Συμμετέχουμε σε έναν διαρκή αγώνα για την Ελευθερία. Κι η υπόλοιπη Ελλάδα εμπνέεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λέμε τέλος στην απάθεια και την αδιαφορία.

Αυτή είναι μόνο η αρχή.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Εφτά δολοφονίες και ύποπτοι θάνατοι συντοπιτών μας

Οι Φίλοι Ιστορικής Μνήμης και Πολιτιστικής Δημιουργίας θυμούνται με αφορμή τη συμπλήρωση 57 χρόνων από το πραξικόπημα της 21η Απριλίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΕΡΤ: Το παράρτημα!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Πάνω από 6.000 Τούρκοι σε λίγες ημέρες

«Ευχαριστούμε την Ελλάδα που έκανε εύκολο το ταξίδι στο όμορφο νησί σας» δήλωσαν οι επισκέπτες που περίμεναν στην ουρά για να περάσουν από το Τελωνείο Μυτιλήνης, όπου τους περίμενε ούζο!
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ιστορίες «στο Ν» για την ιστορία και τοπογραφία της Λέσβου

Ο Δημήτρης Μάντζαρης συζητά με το Σπύρο Καράβα, ομότιμο καθηγητή Νεότερης Ιστορίας στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 11/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Του Αγίου Αντύπα της Περγάμου

Η γιορτή σαν σήμερα 11 Απριλίου, στο ναό του Αιγυπτίου θεού Όσιρι που ‘γινε εκκλησιά για το μαθητή του Ιωάννη του Θεολόγου και σήμερα λειτουργεί σαν τζαμί
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Απούσα η Σάμος

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ*
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 10/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Στο ταξίδι της μουσικής με τον Μανώλη Ζαχαράκη

Ο μόλις 21χρονος βιρτουόζος του πιάνου, ανοίγει φτερά για τη σύνθεση και τη Γερμανία- Μέχρι τότε τον απολαμβάνουμε στο Mythical Coast
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 9/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αξιολόγηση; Σιγά μην φοβηθώ!

Γράφει ο ΘΕΜΗΣ ΚΛΙΟΜΙΔΙΩΤΗΣ, αναπληρωτής εκπαιδευτικός