× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στο καλό...

Γράφει ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΑΛΑΡΓΑΛΗΣ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/2/2020

Στο καλό...

Ξημερώματα Πέμπτης, κι ενώ η Λέσβος κι η Χίος βρίσκονταν στο πόδι για τρίτη μέρα, διαδίδεται το ευχάριστο νέο: τα ΜΑΤ βρίσκονται στο λιμάνι για να φύγουν. Έτσι με έκτακτο δρομολόγιο του πλοίου Ρόδος επιβιβάστηκαν, πήραν τους υπόλοιπους από τη Χίο και πήγαν… στο καλό. Όμως ακόμα και την τελευταία στιγμή, της επιβίβασης, έδειξαν τον κακό τους απαίδευτο εαυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν κάποιος κάτοικος τους αποχαιρέτησε με τη φράση «στο καλό παιδάκια» ένα μπουλούκι από αυτούς κινήθηκε εναντίον του, γιατί άλλο; για να τον χτυπήσει. Στη Χίο πέρα από τις βρισιές έριξαν δακρυγόνα και έσπασαν αυτοκίνητα λειτούργησαν ως χούλιγκαν.

Μας είπαν «μπαχαλάκηδες», πρώτη η κ. Μπακογιάννη, που έπρεπε να διορθωθούμε, με νομιμότητα και με κανονικότητα. Μεμονωμένες περιπτώσεις ατόμων μας ονομάτισαν. Στο δρόμο ήταν καθημερινοί άνθρωποι σαν τον καθένα μας• νοικοκυραίοι, άνθρωποι της δουλειάς, του μεροκάματου• οι περισσότεροι άτομα χωρίς κομματική και πολιτική προέλευση, που ζητούσαν κάτι. Κι ήρθε η νομιμότητα στα νησιά μας με διμοιρίες ΜΑΤ, με ξύλο, δακρυγόνα, χημικά, βρισιές.

Η κατασταλτική επιχείρηση λειτούργησε ως καταλύτης, μας σήκωσε από τους καναπέδες, εμείς οι νησιώτες, «τουρκόσποροι» κατ’ αυτούς, τους ευχαριστούμε.
Κατάφεραν να θέσουν την αστυνομία και τον στρατό απέναντι στους πολίτες, στους ακρίτες των νησιών μας. Κάτι κακό συμβολίζει αυτό. Άνοιξαν δρόμους μέσα στο πευκοδάσος, ξεριζώνοντας πεύκα, πουρνάρια κι άλλη βλάστηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ταυτόχρονα από τις κροτίδες ξέσπασαν φωτιές. Με τραμπούκικη συμπεριφορά έσπασαν αυτοκίνητα, μηχανάκια, χτύπησαν, έδειραν παπάδες, τον δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, αντιδημάρχους. Ευχαριστούμε για την κανονικότητα που μας στείλατε.
Αυτά περιγράφουν κι οι ανακοινώσεις ενώσεων αστυνομικών και στρατιωτικών. Αναρωτιούνται ποιοι πήραν αυτές τις αποφάσεις, πώς τις σχεδίασαν, με ποια λογική. Συνέβη το πρωτοφανές, αυτές οι ενώσεις να είναι κατά των κατασταλτικών επιχειρήσεων και ασκούν δημόσια κριτική στην πολιτική και φυσική τους ηγεσία!
Η Λέσβος κι η Χίος έδειξαν τον άλλο δρόμο.

Η καταστολή, η αντιδημοκρατικότητα αντιμετωπίζεται με κοινωνική συμμετοχή. Από εδώ και πέρα ο αγώνας των νησιωτών του Βορείου Αιγαίου θα είναι σημείο αναφοράς. Κι επί της ουσίας του προσφυγικού θέματος: άμεση αποσυμφόρηση των νησιών, μεταφορά των προσφύγων μεταναστών στην στεριανή Ελλάδα, διευκόλυνση του ταξιδιού τους προς χώρες της Ευρώπης• πίεση των Ευρωπαίων για αλλαγή μεταναστευτικής πολιτικής• όχι στη δημιουργία κλειστών Κέντρων (φυλακών), ακύρωση της επίταξης γαιών. Άμεσα, γιατί έχουν περάσει οχτώ μήνες απραξίας.

Εμείς εδώ, στη παρέα μας, το Σάββατο θα βάλουμε στον φούρνο ένα αρνί και με μυτιληνιό ούζο και κρασί θα γιορτάσουμε τα «ξεκουμπιστήρια» των ακάλεστων. Όλοι οι άλλοι είστε ευπρόσδεκτοι, με το καλό να κοπιάστε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την Καθαρά Δευτέρα θα πετάξουμε χαρταετούς χαράς και νίκης στην ελεύθερη περιοχή της Καράβας. Εν αναμονή.

Στο καλό…

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αποβολή, διαπόμπευση, λοβοτομή

Γράφει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, δημοσιογράφος
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΒΑΣΤΡΙΑ: Στην καρδιά του Δάσους…

Ένα «μεγαλείο» ανευθυνότητας –Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κοινωνικές Συμμαχίες

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, γιατρός
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 22/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κορίτσι έξι χρόνων μόνο χωρίς γονείς, έξω από την Ασφάλεια

Οι πρώτες μέρες της χούντας στη Μυτιλήνη μέσα από τις αναμνήσεις - Γράφει η ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Όψιμοι θιασώτες

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ, δικηγόρος, στέλεχος της Νέας Αριστεράς Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ποιος θα είναι ο «τυχερός»….

Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ* για τα εγκαίνια του δρόμου Καλλονής-Σιγρίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Πόλεμος, ειρήνη και ευρωεκλογές

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Εφτά δολοφονίες και ύποπτοι θάνατοι συντοπιτών μας

Οι Φίλοι Ιστορικής Μνήμης και Πολιτιστικής Δημιουργίας θυμούνται με αφορμή τη συμπλήρωση 57 χρόνων από το πραξικόπημα της 21η Απριλίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΕΡΤ: Το παράρτημα!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*