× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η κυβέρνηση να προχωρήσει σε άμεση αποσυμφόρηση των νησιών»

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/3/2020

«Η κυβέρνηση να προχωρήσει σε άμεση αποσυμφόρηση των νησιών»

«Οι εξελίξεις που έχουν προκύψει λόγω της ραγδαίας αύξησης των προσφυγικών ροών, επιβάλλουν τη λήψη άμεσων μέτρων που θα ανακουφίσουν τα νησιά μας», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καλεί την κυβέρνηση «να εγκαταλείψει άμεσα τις ιδεοληψίες της και να προχωρήσει χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση στην αποσυμφόρηση των νησιών με τη μεταφορά ευπαθών ομάδων, σήμερα κιόλας, στην ενδοχώρα»..

«Φτάνει πια με τους μικροκομματικούς υπολογισμούς και τις προχειρότητες», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει πως «η πρώτιστη ευθύνη της κυβέρνησης τούτες τις ώρες είναι να μην επιτρέψει να αποσταθεροποιηθούν άλλο τα ακριτικά νησιά μας, γιατί τότε είναι που θα δικαιώσει πλήρως την επιλογή Ερντογάν να χρησιμοποιήσει τους πρόσφυγες ως εργαλείο για την επίτευξη των γεωπολιτικών του επιδιώξεων».

Άμεση σύγκληση Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το μεταναστευτικό 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο συνοριακό σημείο στις Καστανιές και στο Φυλάκιο 1 βρέθηκε, χθες Σάββατο, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου με τη συμμετοχή της βουλευτή Νατάσας Γκαρά, η οποία ζήτησε την άμεση εκπόνηση επιχειρησιακού εθνικού σχεδίου από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του προσφυγικού/μεταναστευτικού.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως η κυβέρνηση οφείλει να απαιτήσει την άμεση σύγκληση έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τονίζοντας πως το προσφυγικό/μεταναστευτικό είναι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα και η ΕΕ θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. «Με την κατάθεση ενός σχεδίου που προφανώς θα διέπεται από τις αρχές της αλληλεγγύης και του διαμοιρασμού της ευθύνης», όπως είπε.

Η κ. Γκαρά που συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, εξέφρασε τη συμπαράσταση της σε όλους όσοι επιχειρούν αυτή τη στιγμή με αποτελεσματικότητα στην πρώτη γραμμή, σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Τόνισε ότι η κυβέρνηση «οφείλει να διεθνοποιήσει το πρόβλημα και να απαιτήσει την άμεση παρέμβαση της ΕΕ ώστε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στον Έβρο και τα νησιά. Επιπλέον ότι η κυβέρνηση «θα πρέπει να πιέσει την ΕΕ ώστε η τελευταία να εγγυηθεί την εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης (ΕΕ- Τουρκίας) αλλά και να αναλάβει την ευθύνη για την επεξεργασία ενός αποτελεσματικού σχεδίου αντιμετώπισης της πιθανότητας ακύρωσής της». «Δεν είναι η ώρα της επικοινωνιακής ρητορείας αλλά της ευθύνης και της εθνικής συνεννόησης», είπε, για να συμπληρώσει: «Ας ελπίσουμε ο κ. Μητσοτάκης να το κατανοήσει πριν να είναι εξαιρετικά αργά».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συνεδριάζει η Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης

Με εφτά θέματα στην ημερήσια διάταξη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Welcome» Μητσοτάκη στους Τούρκους από τη Μυτιλήνη

«Είμαστε από την επιτροπή υποδοχής» τόνισε χαριτολογώντας ο πρωθυπουργός στα αγγλικά, στον πρώτο σταθμό της επίσκεψής του στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Οι έξι φιναλίστ του Master Chef για γυρίσματα στη Λέσβο

Από τις 26 έως τις 30 Απριλίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«57 μπαλόνια όσες και οι ψυχές που χάθηκαν για την υποδοχή του Πρωθυπουργού»

Τοποθετήθηκαν από την Κίνηση Μνήμης και Δράσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα ο πρωθυπουργός στη Λέσβο

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμά του και ποιους θα συναντήσει
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το 41% δεν σημαίνει λευκή επιταγή, κύριε Μητσοτάκη»

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο «Ν» η βουλεύτρια Ν. Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, ιδιαίτερα για την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη και τις ευρωεκλογές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης