× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μυτιλήνης προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα

Δεν υπήρξαν τα χτεσινά μπλόκα στα "σύνορα" του Δήμου ισχυρίζεται σε επίσημη ανακοίνωση

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 2/3/2020

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μυτιλήνης προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα

Τα αδικαιολόγητα προσπαθεί να δικαιολογήσει η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μυτιλήνης με σημερινή της ανακοίνωση σε σχέση με τα μπλόκα που στήθηκαν κατ εντολή του Δημάρχου Στρατή Κύτελη στα «σύνορα» του Δήμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα χαρακτηρίζει ως ψευδείς τις αναφορές περι μπλόκων επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «όλοι οι κεντρικοί και επαρχιακοί δρόμοι ήταν ανοικτοί για την διέλευση των πολιτών και δεν έκλεισαν ούτε στιγμή για την διέλευση των πολιτών».

Την ανακοίνωση αυτή της Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης διαψεύδουν όχι μόνο οι δεκάδες οδηγοί οχημάτων που ελέγχθηκαν στα «σύνορα» του Δήμου Μυτιλήνης αλλά και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Λέσβου Δημήτρης Κόνσουλας ο οποίος σε δήλωση του αναφέρει τα εξής: «Είμαι υποχρεωμένος σαν μέλος του ΔΣ Συλλόγου ΟΤΑ Λέσβου να ζητήσω εκτάκτως την σύγκληση του. Η απόφαση μου αυτή προέκυψε έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις που υποχρέωσαν υπαλλήλους του Δήμου Μυτιλήνης να μεταφέρουν οχήματα σε μπλόκο για να διαφυλάξουν τα σύνορα του Δήμου Μυτιλήνης .Κατόπιν εντολής του Δημάρχου Μυτιλήνης».

Να σημειώσουμε ότι από τον έλεγχο των «συνοριοφυλάκων» της Δημοτικής Αρχής Κύτελη δεν ξέφυγε και η οικογένεια του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου ο οποίος αργά το απόγευμα κατήγγειλε δημόσια το περιστατικό ισχυριζόμενος ότι σταμάτησαν την σύζυγο, την κόρη και τον γιό του στην περιοχή των Λάμπου Μύλων και τους ρώτησαν αν ήταν Έλληνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Μυτιλήνης: «Επειδή υπάρχει σύγχυση σχετικά με το δήθεν «κλείσιμο συνόρων» με ευθύνη του Δήμου Μυτιλήνης, θέλουμε να διευκρινίσουμε τα παρακάτω:

Χθες το μεσημέρι συναντήθηκαν εκτάκτως στο κοινοτικό κατάστημα της Μόριας ο βουλευτής Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, οι Δήμαρχοι Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης και Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος , οι Πρόεδροι των χωριών Μόριας, Παναγιούδας, Αφάλωνα Μυτιλήνης καθώς και Δημοτικοί Σύμβουλοι των δύο Δήμων. Εκεί και μετά από συζήτηση αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

ΠΡΩΤΟΝ. Λόγω της εκτάκτου ανάγκης κάθε Δήμος επωμίσθηκε το βάρος των ροών που έρχονται στα δικά του διοικητικά όρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΥΤΕΡΟΝ. Να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προσωρινής τους φροντίδας καθώς η Μόρια έχει 25.000 πρόσφυγες/μετανάστες και αδυνατεί να αντέξει κι άλλους. Αυτό έγινε με προτροπή του βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου, οι δε αποφάσεις έγιναν με την σύμφωνη γνώμη ΟΛΩΝ των παραβρισκόμενων.

Οι κάτοικοι των γειτονικών χωριών της Μόριας συγκεντρώθηκαν σε κομβικά σημεία των δρόμων για να στηρίξουν την απόφαση αυτή φοβούμενοι την είσοδο μεταναστών στο ΚΥΤ υπό την καθοδήγηση των ΜΚΟ. Όλοι οι κεντρικοί και επαρχιακοί δρόμοι ήταν ανοικτοί για την διέλευση των πολιτών και δεν έκλεισαν ούτε στιγμή για την διέλευση των πολιτών. Οι ψευδείς αναφορές έχουν στόχο τον διχασμό των πολιτών του νησιού μας.

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου και ο Δήμαρχος Μυτιλήνης επικοινώνησαν με τον Πρωθυπουργό επί τόπου και ζήτησαν κατά την συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, την αποστολή δύο πλοίων για να δεχτούν τόσο τις ροές που έρχονται είτε από τον Δήμο Μυτιλήνης είτε από τον Δήμο Δ. Λέσβου, όσο και στην άμεση αποσυμφόρηση της Μόριας.

Επίσης ζήτησαν την άμεση εποπτεία των ΜΚΟ τώρα για να αποφευχθεί η εμπλοκή τους αυτές τις ώρες. Αυτές είναι στιγμής ευθύνης απέναντι στους Δημότες και των δύο Δήμων, είμαστε ενωμένοι και τίποτα δεν μας χωρίζει. Απλά ο καθένας βάζει τη δική του πλάτη γιατί της Μυτιλήνης πλέον δεν σηκώνει»…

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Έρχεστε να θαυμάσετε τα αποτελέσματα της καταστροφικής σας πολιτικής;»

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου «υποδέχεται» τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξανά πύλη εισόδου στην Πέτρα

Ξεκινά τη λειτουργία της για να υποδεχτεί κυρίως επισκέπτες από την Τουρκία