× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ποιος κάνει κουμάντο σ` αυτή την πόλη;

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/3/2020

Ποιος κάνει κουμάντο σ` αυτή την πόλη;

Λοιπόν, ποιος κάνει κουμάντο σ' αυτή την πόλη;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέχρι πριν μια βδομάδα, νόμιζα πως κουμάντο κάνουν οι κυβερνήσεις, οι βουλευτές, οι δήμαρχοι, αυτοί, τέλος πάντων, που είναι η δουλειά τους και που αναλαμβάνουν καθήκοντα ύστερα από κάποιες διαδικασίες.
Εκλογές τις λένε.
Καλοί- κακοί, στραβοί- ίσιοι, αυτοί είναι.
Αν καμιά φορά τα παραστραβώνουνε ξεσηκώνεται ο κόσμος, όπως καλή ώρα έγινε εδώ πριν από κανα-μήνα, όμως το κουμάντο, κουμάντο.

Απ' ότι φαίνεται όμως έκανα λάθος. Γιατί κάποιοι που δεν είναι ούτε δήμαρχοι, ούτε βουλευτές, και ούτε έχουνε καμία σχέση με εκλογές δηλώνουν ορθά- κοφτά πως "κουμάντο στην πόλη κάνουμε εμείς".

Η όλη φάση μου θύμισε ατάκα από ταινία γουέστερν, στο φαρ ουέστ,όπου ο "κακός" επιδεικνύοντας τα πιστόλια του δηλώνει πως "αφεντικό στην πόλη είμ' εγώ".
Στις ταινίες, μάλιστα, ο σερίφης είναι συνήθως, με το μέρος του "κακού" και, όχι μόνο είναι με το μέρος του, αλλά και κάνει, ο σερίφης, ό,τι το λέει ο "κακός".
Βέβαια, αυτά γίνονται μόνο στις ταινίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας έρθουμε όμως στα δικά μας.
Είναι φανερό πως εμείς, εδώ, στη δική μας πόλη, δεν έχουμε καμιά σχέση με τις πόλεις του φαρ ουέστ. Ή μήπως έχουμε;
Οι δικοί μας "κακοί", αυτοί που δηλώνουν πως κάνουν κουμάντο, δεν έχουν πιστόλια. Ή μήπως έχουν;
Κι ακόμα, ο δικός μας σερίφης, ούτε είναι με το μέρος των "κακών", ούτε κάνει ό,τι του λένε. Ή μήπως κάνει;

Αλλά η πιο σημαντική και πιο ουσιαστική διαφορά, από αυτές τις πόλεις του φαρ ουέστ, είναι ότι ο κόσμος, στη δικιά μας πόλη, είναι αλλιώτικος. Εδώ,χωρίς "μήπως".
Ο κόσμος, στη δικιά μας πόλη, δεν καταλαβαίνει από τέτοιου είδους κουμάντα κι αυτό το έχει δείξει και το έχει επιβεβαιώσει πάμπολλες φορές.

Ας το έχουν αυτό υπ' όψη τους και τα επίδοξα "κουμάντα" και όσοι, τυχόν, απ' τους "σερίφηδες" αλληθωρίζουν προς τη δική τους πλευρά.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Πόλεμος, ειρήνη και ευρωεκλογές

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Εφτά δολοφονίες και ύποπτοι θάνατοι συντοπιτών μας

Οι Φίλοι Ιστορικής Μνήμης και Πολιτιστικής Δημιουργίας θυμούνται με αφορμή τη συμπλήρωση 57 χρόνων από το πραξικόπημα της 21η Απριλίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΕΡΤ: Το παράρτημα!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Πάνω από 6.000 Τούρκοι σε λίγες ημέρες

«Ευχαριστούμε την Ελλάδα που έκανε εύκολο το ταξίδι στο όμορφο νησί σας» δήλωσαν οι επισκέπτες που περίμεναν στην ουρά για να περάσουν από το Τελωνείο Μυτιλήνης, όπου τους περίμενε ούζο!
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ιστορίες «στο Ν» για την ιστορία και τοπογραφία της Λέσβου

Ο Δημήτρης Μάντζαρης συζητά με το Σπύρο Καράβα, ομότιμο καθηγητή Νεότερης Ιστορίας στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 11/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Του Αγίου Αντύπα της Περγάμου

Η γιορτή σαν σήμερα 11 Απριλίου, στο ναό του Αιγυπτίου θεού Όσιρι που ‘γινε εκκλησιά για το μαθητή του Ιωάννη του Θεολόγου και σήμερα λειτουργεί σαν τζαμί
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Απούσα η Σάμος

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ*
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 10/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Στο ταξίδι της μουσικής με τον Μανώλη Ζαχαράκη

Ο μόλις 21χρονος βιρτουόζος του πιάνου, ανοίγει φτερά για τη σύνθεση και τη Γερμανία- Μέχρι τότε τον απολαμβάνουμε στο Mythical Coast
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 9/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας