× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Θεατρικές παραστάσεις online από το σπίτι!

Οι καλλιτέχνες συμπαραστέκονται εμπράκτως για να «μένουμε σπίτι»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/3/2020

Θεατρικές παραστάσεις online από το σπίτι!

«Θείος Βάνιας», μια από τις καλύτερες παραστάσεις τις περσινής χρονιάς ελεύθερη στο YouTube. Το έργο του Άντον Τσέχωφ σε σκηνοθεσία Μαρίας Μαγγανάρη. Στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεόρασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καθώς οι ραγδαίες εξελίξεις στο ζήτημα του κορoνοϊού οδήγησαν την κυβέρνηση στην απόφαση να ανασταλούν προσωρινά όλα τα θεάματα και θεατρικές παραστάσεις, δεν είναι λίγοι οι καλλιτέχνες που αποφάσισαν να αντιδράσουν έμπρακτα στα νέα δεδομένα. Αφού, λοιπόν, οι εξελίξεις μάς θέλουν να «μένουμε σπίτι» για την προάσπιση όχι μόνο της ατομικής αλλά κυρίως της δημόσιας υγείας, όλο και περισσότεροι άνθρωποι του θέατρου παίρνουν την πρωτοβουλία να ανεβάσουν ελεύθερα στο διαδίκτυο τις δουλειές τους, επαναπροσδιορίζοντας για λίγο την παραδεδομένη, ζωντανή σχέση ηθοποιού-θεατή.

Έτσι, εκτός από τις παλαιότερες παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, που βρίσκονται ήδη στο ψηφιοποιημένο αρχείο του, και τη νέα υπηρεσία on demand του Θεάτρου Τέχνης που θα είναι σύντομα διαθέσιμο, μπορείτε να δείτε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

την παράσταση «Άφιξις» από την ομάδα ΠΥΡ, που παρουσιάστηκε στη Μικρή Επίδαυρο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Επιδαύρου το 2017. Με αφετηρία τη Μνηστηροφονία από την «Οδύσσεια», η ομάδα που έχουν ιδρύσει οι Ιώ Βουλγαράκη, Αργύρης Ξάφης και Δέσποινα Κούρτη πρότεινε έναν μη ρεαλιστικό τρόπο αφήγησης μίας εκ των εμβληματικότερων και πιο αιμοτοβαμμένων σκηνών της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Την παράσταση σκηνοθέτησε η Ιώ Βουλγαράκη και έπαιξαν οι ηθοποιοί: Γιώργος Δικαίος, Δέσποινα Κούρτη, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Μαίρη Μηνά, Γιώργος Μπινιάρης, Αργύρης Ξάφης, Γιώργος Παπαγεωργίου.

τον «Χρύσιππο» του Δημήτρη Δημητριάδη που σκηνοθέτησε στο περσινό Φεστιβάλ Αθηνών ο Θάνος Σαμαράς. Το άπαιχτο έως τότε έργο του Δημητριάδη αποτέλεσε μία απολύτως προσωπική δουλειά του Θάνου Σαμαρά, καθώς εκτός της σκηνοθεσίας υπέγραψε την κίνηση, τα σκηνικά-κοστούμια, τους φωτισμούς, τον σχεδιασμό ήχου και τα animation. Στο καστ οι: Ράνια Οικονομίδου, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Νικόλας Μίχας, Θανάσης Δόβρης, Σοφία Κόκκαλη, Γιάννης Σιαμσιάρης, Αγγελική Στελλάτου, Νίκος Καραθάνος.

τις «Παραλογές ή μικρές καθημερινές τραγωδίες» του Γιάννη Καλαβριανού και της ομάδας Sforaris. Πρόκειται για την πρώτη δουλειά της ομάδας που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών (2010) και βασίστηκε σε τέσσερα δημοτικά τραγούδια και σε στίχους του Τάσου Λειβαδίτη. Ερμήνευσαν οι: Κίκα Γεωργίου, Άννα Ελεφάντη, Χριστίνα Μαξούρη, Αναστασία Μποζοπούλου, Βασιλική Σαραντοπούλου.

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλία για τα συναισθήματα και τις επιλογές μας

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*
ΘΕΑΤΡΟ

«Δεν πληρώνω ‑ Δεν πληρώνω» στο Μεσότοπο

Το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 στις 8:00 το απόγευμα θα δοθεί η τελευταία παράσταση της πρώτης περιοδείας
ΘΕΑΤΡΟ

Μια ζωή «Οδυσσεβάχ» και… «Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο»!

Ένα μεγάλο χειροκρότημα για όλο το θίασο της ΠασπARTού από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΘΕΑΤΡΟ

Ο Γιώργος Αρμένης σε παράσταση στη Λέσβο

«Χόρεψέ με πατέρα» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ο μαθητικός φακός ανέδειξε τα νησιά

Διαγωνισμό φωτογραφίας έκανε το Πρότυπο Λύκειο Μυτιλήνης με 117 συμμετοχές
ΘΕΑΤΡΟ

Συμβολική προσφορά στον Φάρο του Πολιτισμού μας

Aπό θεατρικές ομάδες της Μυτιλήνης για το εγκαταλελειμμένο Αναγνωστήριο Αγιάσου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Πρόγραμμα σεμιναρίων και master classes

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ του Δήμου Μυτιλήνης
ΘΕΑΤΡΟ

Ο Μικρός Πρίγκιπας από το Αναγνωστήριο της Αγιάσου

Στα πλαίσια των εορτασμών για τα 130 χρόνια από την ίδρυση του
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλία για παιδιά με θέμα το σώμα

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*
ΒΙΒΛΙΟ

Το μυθιστόρημα του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους παρουσιάζεται

«Φόνος στο Υπόγειο της Βουλής» το νέο του βιβλίο- Εκδήλωση το Σάββατο 27 Απριλίου