× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Βράζουν» σε Λήμνο και Αη Στράτη με το Υπουργείο!

Όπως συνέβη και με τη μεταφορά των ΜΑΤ, ναυλώθηκε πλοίο της ακριτικής γραμμής για τη μεταφορά μεταναστών, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί ξανά το δρομολόγιο

Γράφει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ Δημοσίευση 20/3/2020

«Βράζουν» σε Λήμνο και Αη Στράτη με το Υπουργείο!

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, για ακόμα μία φορά, θεώρησε τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο ως παράπλευρη απώλεια, ακυρώνοντας το σημερινό προγραμματισμένο ακτοπλοϊκό δρομολόγιο του «AQUA BLUE» από Λαύριο για Άη Στράτη - Λήμνο - Καβάλα, ναυλώνοντας το πλοίο για να μεταφέρει περίπου 600 πρόσφυγες και μετανάστες από Σάμο, Χίο, Λέσβο στη βόρεια Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζεται ότι κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και το πλοίο «ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ», όταν το Υπουργείο αποφάσισε εσπευσμένα να μεταφέρει 10 διμοιρίες ΜΑΤ στη Λέσβο, προκειμένου να επιβάλει την επίταξη της περιοχής Καράβας - Καβακλή, για τη δημιουργία νέου κλειστού κέντρου προσφύγων και μεταναστών. Αφήνοντας ξανά τον Άη Στράτη και τη Λήμνο δίχως ακτοπλοϊκή σύνδεση, με όσα αυτό συνεπάγεται για τη μεταφορά επιβατών ή εμπορευμάτων. 

Σε ότι αφορά τη ναύλωση του πλοίου από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, η σύμβαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, αφορά και το πλοίο «SUPER JET» της ίδιας εταιρείας (ΚΙΑΡΑ Ν.Ε.) για συνολικά τέσσερα δρομολόγια, ύψους €320.000 (πλέον ΦΠΑ).

  • Λαύριο – Σάμος – Χίος – Λέσβος – Καβάλα (Aqua Blue)
  • Καστελόριζο – Ρόδος – Σύμη – Κως – Ραφήνα (SuperJet)
  • Ραφήνα – Λέρος – Κάλυμνος – Κως – Ραφήνα (SuperJet)
  • Κέα – Καβάλα (Aqua Blue)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε δήλωσή της η περιφερειακή σύμβουλος από τη Λήμνο, Μάγδα Τούφου, της παράταξης «Τολμάμε για το Β. Αιγαίο», χαρακτηρίζει ως «ακατανόητη ενέργεια» την απόφαση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, να κόψει το σημερινό δρομολόγιο από Λαύριο για Άγιο Ευστράτιο-Λήμνο-Καβάλα, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η μεταφορά παράτυπων μεταναστών.

Όπως επισημαίνει, «για άλλη μια φορά η Λήμνος, οι κάτοικοι της, οι κοινωνικές ανάγκες και τα οικονομικά της συμφέροντα πλήττονται βάναυσα και απροκάλυπτα από κρατικούς φορείς. Για δεύτερη φορά μάλιστα, μέσα σε ένα μόλις μήνα. Να βρεθεί, επιτέλους, κάποιος να μας εξηγήσει γιατί επέλεξαν ξανά τα δικά μας "φτωχά" δρομολόγια, χωρίς να υπολογίζουν ότι υπάρχουν ακόμα επιβάτες που έχουν, παρά τη δραματική μείωση της επιβατικής κίνησης λόγω κορονοϊού, την απόλυτη ανάγκη να ταξιδέψουν για τους δικούς τους λόγους τη συγκεκριμένη μέρα. Χωρίς να υπολογίζουν ότι κάθε δρομολόγιο που χάνεται έχει επίπτωση σε εμπορεύματα που πρέπει να μεταφερθούν στο νησί για να υπάρχει επάρκεια αγαθών, ώστε να αισθανόμαστε ασφαλείς αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Καταδικάζοντας την ενέργεια του Υπουργείου, η κ. Τούφου εκφράζει την απορία: «Πώς μπορούμε να δεχτούμε, να γίνεται η Λήμνος με τόση ευκολία ακόμα μια φορά παράπλευρη απώλεια; Απαιτούμε από όλους εκείνους που είναι υπεύθυνοι για τη διασφάλιση των συμφερόντων της Λήμνου, διορισμένους και αιρετούς κυβερνητικούς, να διαμαρτυρηθούν μαζί μας γιατί θα μας βρουν μπροστά τους!».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εδωσαν τρόφιμα σε πολίτες που έχουν ανάγκη

Δράση στον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

40 μικροί «λογοτέχνες»

Στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εξι μήνες σε αναστολή γιατί… άνοιξαν λάκκο σε αρχαιολογικό χώρο

7 άτομα καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης για «εργασίες» στου Απελή
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πασχαλινές εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Αφορά ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια που θα εκδοθούν για τις εορτές του Πάσχα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ελεύθεροι μέχρι τη δίκη τραυματιοφορέας και ιδιοκτήτης γραφείου τελετών

Μετά την παρέλευση έξι μηνων αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Λαμπάδες... origami στο Δημοτικό Σχολείο Νέων Κυδωνιών

Μια πρωτότυπη πασχαλινή δράση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΥΓΕΙΑ

«Να τα βάλετε με τα αφεντικά σας κ. Καλλιάνε, όχι με τους γιατρούς»

Με μια συγκλονιστική ανάρτηση η Μυτιληνιά, Μίρνα Φαφουτέλλη, που έχασε τον άντρα της απαντά στο ξέσπασμα οργής του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής